Érvénytelen a mentők kollektív szerződése

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Érvénytelen a mentők kollektív szerződése

Érvénytelennek nyilvánított a Fővárosi Törvényszék az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) és a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete (MÖSZ) által 2016 decemberében megközött kollektív szerződést, mert abból kihagytak egy másik szakszervezetet, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségét (MOMSZ).

A MOMSZ Facebook-oldalán közzétett poszt szerint a jogellenesen megkötött kollektív szerződés hatályát vesztette, de a mentődolgozóknak a kollektív szerződés alapján megállapított és a munkáltató által már teljesített béren kívüli juttatásokat nem kell visszafizetniük.

A MOMSZ szerint az eddig érvényben lévő kollektív szerződés nem a valós munkavállalói érdekeket képviselő és érvényesítő szervezet által kiharcolt juttatásokat tükrözte.

Az ítélet értelmében most

vagy soron kívül egy újabb, sorszámozásban soron következő OMSZ-MÖSZ megállapodásban rendezik a kifizetéseket, vagy a felek ? most már hármasban ? soron kívül megállapodnak egy új kollektív szerződésben, amelyben többek között rendezni lehet a 24 órás szolgálat sorsát, a rendkívüli munkaidőt vagy a munkaidő keret alkalmazását és minden olyat, amelyet a Munka Törvénykönyve enged a mentődolgozók javára a kollektív szerződésben eltérni.

Az ítélet jogerős, ellene fellebbezni nem lehet.

Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton

folytatás

Legkedveltebb hírek
Bandi tisztázni szeretné a dolgokat Fellegivel, Roland pedig Garai megölésével bízza meg Bedőt, amivel a férfi bizonyíthatja a maffia iránti hűségét
2019-06-25 03:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Ha betegek vagyunk, orvoshoz megyünk. Jönnek a kivizsgálások, a laboratóriumi tesztek, majd me
2019-06-25 00:05:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Akár cirkuszi mutatványnak is megfelelne az a mentés, amit Bendegúz a hintán produkált, ám sajnos a víztől nem tudta megóvni magát
2019-06-24 23:41:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez