Apróhirdetésekre válaszolva csapott be sokakat a szélhámos

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Apróhirdetésekre válaszolva csapott be sokakat a szélhámos

Márciusban mutatják be Szász Attila Apró mesék című új, romantikus történelmi thrillerét, melynek alapötletét korabeli apróhirdetések adták.

A film a második világháború utáni zűrzavaros Magyarországon játszódik, egy olyan történelmi korszakban, melynek sajátos viszonyai lehetővé tették, hogy olyan műfaji filmes stílusjegyekkel kísérletezzenek, mint a western vagy a film noir.

Szász Attila elmondta, a valós történelmi tényeken alapuló filmben egyaránt van románc és feszültség.

A történet szerint egy menekülő szélhámos egy Budapesthez közeli erdőben keres menedéket, ahol találkozik egy nővel, aki férjét várja haza a frontról. A két ember között románc szövődik, de egy szép napon betoppan a férj, innen indul a thriller része a filmnek – mondta a rendező, hozzátéve, hogy a történelmi korszakot háttérként kezelték a történethez.

Mint fogalmazott, ez a korszak egy nagyon izgalmas, de szomorú időszak volt, káosz uralkodott az országban, még nem állt fel a közigazgatás és az emberek fegyverrel jártak, gyakori volt az önbíráskodás, hatványozottan veszélyes volt a civilek és katonák számára egyaránt.

?Ez a veszélyes, feszült háttér teszi lehetővé ezt a történetet, ez mozgatja? – hangsúlyozta a rendező.

Az Apró mesék cím arra utal, hogy a történet egyik főszereplők olyan apróhirdetésekre válaszolva csapja be az embereket, melyeket azok adták fel, akik nem hallottak már évek óta a háborúban eltűnt hozzátartozóikról.

Köbli Norbert, a film forgatókönyvírója valós történelmi tényekre alapozta a történetet, korabeli újságokat böngészve talált rá ezekre az apróhirdetésekre.

Szász szerint új filmje alapvetően szórakoztató, de nem könnyed szórakozást nyújt, mivel az utolsó órája feszült thriller.

A film főszerepeiben Szabó Kimmel Tamás, Kerekes Vica és Molnár Levente láthatók, mellettük pedig feltűnik még Gyabronka József, Tóth Bercel, Egyed Attila, Tamási Zoltán, Dékány Barnabás, Kiss Diána Magdolna és Bakos Éva.

Az Apró mesék március 14-től látható a hazai mozikban.

Tele a város szélhámosokkal Megérkezett az Apró mesék új előzetese.

(MTI)

Kiemelt kép: Vertigo Média

folytatás

Legkedveltebb hírek
A rendszerváltás óta folyamatosan nő a bűnözés Magyarországon
2019-03-24 00:55:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Ötvös Csöpi, a legendás nyomozó két ügyben utazik a Balatonhoz
2019-03-23 22:50:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Babos Tímea oldalán a francia Kristina Mladenoviccsal az első fordulóban búcsúzott a Miamiban zajló keménypályás tenisztorna páros versenyében
2019-03-23 22:42:45 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez