Széll Tamáséké lett az év legjobb étterme

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Széll Tamáséké lett az év legjobb étterme

Február 25-én osztották ki a Dining Guide díjait, a legnagyobb elismerést pedig Széll Tamás és Szulló Szabina konyhája, a nemrég nyílt Stand vihette haza. Az év legjobb cukrászdája a tavalyi évhez hasonlóan a váci Mihályi Patisserie lett, és a street food kategóriáját leváltó alternatív vendéglátóhelyének díja a miskolci Pizza, Kávé, Világbékének járt. Az életműdíjat Bíró Lajos vehette át. Értékelték Sárközi Ákost és az új Textúra éttermét, illetve ott voltak a legjobbak között a már Michelin-csillagos helyek az Onyxszal és a Costesszel az élen.

Ha már Magyarországon élünk, igenis mutassuk meg a saját ételeinket A Konyhafőnökből is ismerős és Michelin-csillagos Sárközi Ákossal beszélgettünk az üzemi konyhán eltöltött kezdetekről, a magyar alapanyagok és a belsőségek szeretetéről, és arról, hogy miért nyitottak egy új helyet a Borkonyha mellett. Különdíjak: Az év séfje: Sárközi Ákos, Borkonyha és Textúra Az év innovatív konyhája: Tiszavirág Étterem Az év ifjú séftehetsége: Farkas Richárd, Pajta Az év legígéretesebb konyhája: Textúra Az év koktélbárja: Boutiq?Bar Az év szervizembere: Lizsicsár Miklós, St. Andrea Restaurant Az év borlapja: Arany Kaviár Az év éttermi kávélapja: Stand Étterem Életműdíj: Bíró Lajos Az év alternatív vendéglátóhelye: Pizza, Kávé, Világbéke Az év cukrászdája: Mihályi Patisserie

A top 10 2 étterem: Anyukám Mondta, Dudás Szabolcs Arany Kaviár, Kanász László Babel Budapest, Veres István Borkonyha, Sárközi Ákos Costes, Palágyi Eszter Costes Downtown, Tiago Sabarigo MÁK, Mizsei János Olimpia, Ádám Csaba Onyx, Mészáros Ádám St. Andrea Restaurant, Barna Ádám Stand, Széll Tamás, Szulló Szabina Textúra, Sárközi Ákos

2019-től a Dining Guide és a Bocuse d’Or Akadémia létrehozta a Made in Hungary top 20-as listáját, ahol kapható a hazai gasztronómia egyik legnagyobb büszkesége, a kacsamáj és a Tokaji Aszú párosítása.

A fine diningot úgy is lehet imádni, hogy nem tudjuk megfizetni A fine dining a luxussal egyenlő, vagy miről szól pontosan a csúcsgasztronómia? Gerendai Károlyt és Hlatky-Schlichter Hubertet kérdeztük, hogy segítsenek definiálni végre a Michelin világát. Top 20 Made in Hungary: Anyukám Mondta Arany Kaviár Babel Budapest Baraka Borkonyha Costes Costes Downtown Fricska Kistücsök Kollázs MÁK Olimpia Onyx Platán Salon St. Andrea Restaurant Stand Stand 25 TAMA Textúra

A díjazottak sorrendjét az elmúlt évekhez hasonlóan most is egy külföldi, független zsűri állította össze. A legjobb magyar éttermeket végigette Enrico Crippa, a három Michelin-csillagos Piazza Duomo étterem séfje, és a Dining Guide ismét segítségül hívta Fausto Arrighit is, aki 36 évig dolgozott a Michelin Guide-nál. A lista már csak azért is fontos, mert egy tisztább képet kaphatunk a márciusban esedékes Michelin előtt, hátha gazdagodunk egy-két további csillaggal.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Sütni fog a nap, felhős lesz az ég, esni fog az eső
2019-09-23 22:01:49 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Megoldották a váltóproblémát. (Belföld)
2019-09-23 21:55:55 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Gréta meg mert volna esküdni, hogy a süteményét megmérgezte az asszony, akitől kapta
2019-09-23 21:45:40 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Gáspár Evelin elképesztően gyorsan felvette Thaiföld ritmusát: A stoppolásnál már meg is csillogtatta frissen szerzett thai nyelvtudását
2019-09-23 21:45:28 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A miniszterelnök szerint a díj "hazatért".
2019-09-23 21:32:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az Aldi 2008-as magyarországi indulása óta egyetlen logisztikai központból szolgálja ki országos bolthálózatát, amely a vállalat biatorbágyi központja mellett található
2019-09-23 21:28:19 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez