A BBC riportere azt mondta Szijjártó Péternek interjú közben, hogy ?párhuzamos univerzumban él”

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Behívták egy interjúra a BBC Hard Talk című műsorába Szijjártó Pétert. Stephen Sackur riporter főleg az EP-választási kampányról, és a magyar kormány EU-ellenes plakátkampányáról kérdezte a magyar külügyminisztert.

A miniszter szerint a plakátok azért vannak kint, mert kampányidőszak van. A riporter erre megkérdezte Szijjártót, hogy miért nincs akkor rajtuk pártlogó, amire a fideszes azt mondja, hogy a kormánynak kötelessége támogatni az állampolgárokat azokról a fejleményekről, amelyek hatással vannak az életükre.

Ezzel Szijjártó lényegében elismerte, hogy kormányhirdetésnek álcázva, közpénzből kampányol a Fidesz.

Soros, Soros, Soros

Ezután Soros Györgyre tereli a szót a miniszter, és kifejti azt, amit mi, magyarok már jól ismerünk Soros-terv néven. Azaz azt, hogy a milliárdos migránsokkal akarja elárasztani Európát, és a háttérből ő mozgatja a szálakat. A Fidesz ezért kampányol ellene.

Fotó: Farkas Norbert / 24.hu

Sackur azzal szembesíti Szijjártót, hogy a magyar kormány nem informálja az állampolgárokat, hanem hazudik a plakátokon. Szijjártó konkrét példát kér, amire a riporter felhozza, hogy a kormány azt terjeszti, hogy az EU gyengíteni akarja a határvédelmet. Szijjártó szerint ez igaz, és az EU hazudik. Ezt azzal indokolja, hogy amikor 2015-be kerítést épített a kormány, akkor mindenki támadta őket, élen az Európai Bizottsággal?

Tudja mi a Frontex? Nem egy határőrző szervezet, hanem egy utazási ügynökség!

? állította a miniszter a közös EU-s határvédelmi szervezetről.

Sackur erre hitetlenkedve annyit mond: ?Maguk egy párhuzamos univerzumban élnek”.  

Szijjártó magyarázkodására, miszerint Soros publikációi mindent elárulnak, azt mondja a riporter, hogy abszurd dolgokat beszél a miniszter, és nem bizonyítékokat hoz a Soros-terv, csak idéz Soros Györgytől, ami nem bizonyítja, hogy lenne ok-okozati összefüggés a milliárdos írásai és a nemzetközi migráció között.

CEU, ENSZ, Elios

Ezután szó esik még arról, hogy a Sargentini-jelentés nagy része hülyeség és hazugság Szijjártó szerint. Sackur felhozta a CEU elüldözését, ez Szijjártó szerint álhír, hiszen pár sarokra működik a CEU. A riporter azt válaszolta, hogy tudja, járt ott, de a központ már Bécsbe költözött. Szijjártó azonban hajthatatlan marad a tényeket hallgatva és csak ?fake news”-t kiabál.

Szijjártó azt mondta, nem történt olyan, hogy az ENSZ vizsgálóit nem engedték be a röszkei és tompai tranzitzónába. A riporter erősködésére, hogy de bizony történt, azt mondja a miniszter, hogy végül is nem volt ott, történhetett ilyen, de miért ne történhetett volna, hiszen ?szuverén ország Magyarország”.

Arról is kérdezték Szijjártót, hogy nem gondolkoztak-e az EU-ból kilépésen, ha ilyen korrupt, Soros György zsebében lévő szervezetnek gondolják. Szijjártó azt válaszolta, hogy ez kizárt, és nem a kohéziós pénzek miatt, mert az nem ajándék, hanem a magyar piac megnyitásáért cserébe jár.

Az Elios-ügyről és az OLAF-vizsgálatokról is kérdezték a minisztert: konkrétan arról, hogy mennyi pénzt kell visszafizetnie Magyarországnak az eltűnt pénzek miatt. Szijjártó annyit mond, hogy ez nem az ő területe, fogalma sincs róla.

A teljes interjú megnézhető a lenti videón:

Kiemelt kép: BBC/YouTube

folytatás

Legkedveltebb hírek
Egy lengyel képviselő szerint a magyar miniszterelnök ugyanúgy határrevízióra törekszik, mint Vlagyimir Putyin
2019-04-18 20:02:35 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Nagyon azért nem kapkodta el a francia házelnöknek szóló együttérző levél elküldését
2019-04-18 19:33:32 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A francia bűnügyi rendőrség egyik vezetőjének véleménye szerint feltehetően rövidzárlat okozta a párizsi Notre-Dame székesegyházban hétfőn este keletkezett tüzet
2019-04-18 19:30:28 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Egy ember megharapta és a kabátjával fojtogatta a Societas elnökét
2019-04-18 19:21:18 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez