Egészségre káros a Facebook-moderátorok élete

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Sokan csak úgy képesek elviselni a munkaidőt, ha időnként elszívnak egy füves cigit.

A Facebook-moderátorok feladata, hogy megtisztítsák a közösségi médiumot a kifogásolható, illegális, rasszista és erőszakos tartalmaktól. Annak ellenére, hogy ezekből akad bőven, első olvasatra talán nem is tűnik olyan nehéz munkának. Időigényesnek és monotonnak viszont annál inkább. Azonban a moderátori munkakör, főleg a legnagyobb közösségi oldalon, a gyakorlatban néha kimondottan embert próbáló feladat.

Casey Newton, a The Verge riportere több tucat Facebook-moderátort kérdezett a munkájáról. Az erről írt jelentéséből kiderült, hogy napi számtalan sértő tartalmú poszt átfésüléséből kifolyólag sokan küzdenek szorongással, sőt vannak olyanok, akik konkrétan poszttraumás stressz tüneteit produkálják. Ez szinte már elkerülhetetlen, ha a napjuk nagy részében a gyermekbántalmazástól kezdve egészen a terrorista propagandáig minden szennynek ki vannak téve. Egy extrém eset, ami szintén előfordult már, hogy a munkatársak egymás szeme láttára kezdtek el ?radikalizálódni?, köszönhetően a rengeteg összeesküvés-elmélet típusú tartalomnak.

Ennek fényében nem meglepő, hogy sokan azt állították, hogy már csak beszívva tudnak dolgozni, mert abban az állapotban legalább nem jut el az agyukig a rengeteg szemét, amivel nap mint nap szembesülniük kell.

A moderátorokat sajnos még fizetésük sem képes kompenzálni a munkájukkal járó kellemetlenségekért, hiszen az átlagfizetésük meglehetősen alacsony.

A Facebook a The Verge jelentésére úgy reagált, hogy ?dolgoznak rajta, hogy moderátoraik munkáját megkönnyítsék?. Ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy szélesebb körben hasznosítanák a mesterséges intelligenciát. Igen ám, de mint az tudvalevő, egyetlen AI sem képes emberi beavatkozás nélkül működni. így, legalábbis egyelőre, az emberi jelenlét elengedhetetlen az ilyen és hasonló típusú munkáknál.

Forrás: The Verge

Fotó: Pexels

The post Egészségre káros a Facebook-moderátorok élete appeared first on Social Daily.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A Facebook szép csendben elindította új asztali böngészős dizájnjának bétatesztjét, és úgy tűnik, teljesen  véletlenszerűen kiválasztott felhasználók már látják is a változást
2019-12-06 21:17:15 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
A különféle testi deformitásokkal rendelkező emberek bizarr ?látványosságként? való mutogatása a 19
2019-12-06 20:01:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
A park közelében töltötte gyerekkorát, és vannak emlékei a Ligetről még a háborús pusztítás előtti időkből
2019-12-06 19:06:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 1,2 milliárd forintos büntetése a magánember szemében óriásinak tűnhet, de a Facebooknak aprópénz
2019-12-06 19:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A Facebook (ún. zéró áras) üzleti modelljének lényege, hogy az oldalon megosztott tartalmakkal magáh
2019-12-06 16:11:15 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
Újra látogatható a 2018 óta balesetveszély miatt elzárt pécsi belvárosi körbástya, a Barbakán-bástya - jelentette be a műemléknél a baranyai megyeszékhely polgármestere csütörtökön
2019-12-06 16:07:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez