Egy szobor is áldozatául esett Michael Jackson újjáéledt gyerekmolesztálási botrányának

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Egy szobor is áldozatául esett Michael Jackson újjáéledt gyerekmolesztálási botrányának

Miután bemutatták a Leaving Neverland című, felkavaró HBO-doksit Michael Jackson gyermekmolesztálási ügyeiről, egyre több hír szól arról, hogy milyen módon próbálják a zenészt kiiktatni a popzenei krédóból. A BBC és egyéb rádióadók is letiltották Jacko számait – miközben a rajongók pont, hogy elkezdték venni a lemezeit -, a CNN szerint pedig egy angliai szobrot is eltávolítottak a helyéről az egyre gyűrűző botrány nyomán.

Pornó és cukor: ezt adta Michael Jackson a gyerekeknekAz HBO egy megrázó dokumentumfilmben meséli el, hogy a világ leghíresebb korabeli előadója, hogyan gyűjtötte maga köré a fiúkat, és senkinek nem tűnt fel, mi zajlik a zárt ajtók mögött.

2014 óta a Brit Nemzeti Futball Múzeumban állt az a Michael Jackson-szobor, amelyet 2011-ben lepleztek le a Fulham Craven Cottage stadionjában, és amit most jobbnak láttak eltávolítani. A gipszből és műgyantából készült alkotást annak idején Mohamed Al-Fayed, a Fulham akkori tulajdonosa, Jacko személyes jó barátja annak emlékére állíttatta, hogy 1999-ben Jackson megnézte egyszer a csapat egy meccsét.

A múzeum egy szóval sem említette a molesztálási botrányt, egyszerűen úgy fogalmaztak, hogy gyakran cserélik a kiállított tárgyakat, az utóbbi hónapokban számos változtatást eszközöltek, és azért távolították el Michael Jackson szobrát, mert így jobban tudják reprezentálni azokat a történeteket, amiket el akarnak mesélni. Jacko szobrának helyére a Fulham egy játékosának, George Cohennek a szobra került. Ugyanakkor szinte biztosra vehetjük, hogy a döntésnek van köze a doku nyomán kialakult felzúdulásnak. Miközben rajongók tömegei tartanak ki továbbra is a zenész mellett, a brit Channel 4 tévécsatorna előtt még tüntettek is, ez volt ugyanis a csatorna, ahol a botrányos dokut bemutatták.

A Leaving Neverland – ami Neverland elhagyása címen már nálunk is nézhető az HBO GO-n, két áldozatot szólaltat meg, Wade Robsont és James Safechuckot, akik kisgyerekként ismerték meg Jacksont, többször töltöttek időt a zenész birtokán, és akik húsbavágó részletességgel beszélnek a filmben arról, amit átéltek. Jackson családja perli az HBO-t, és tagadja a film vádjait, nyilvános lincselésnek nevezve azt, valamint és bizonyítottan hazugnak nevezi a két megszólalót, arra utalva, amikor még a zenész életében zajló molesztálási per során tagadták, hogy Jackson molesztálta volna őket.

Michaelt alapos vizsgálatnak vetették alá, aminek része volt egy meglepetésszerű házkutatás Neverlandben és más birtokokon, valamint egy bírósági tárgyalás is, amelyben Michaelt TELJESEN ÁRTATLANNAK bizonyult.

– áll a család közleményében.

Jacksont 1993-ban vádolta meg egy tizenhárom éves fiú azzal, hogy többször is molesztálta őt, 2004-ban derült ki, hogy a zenész 25 millió dollárt fizetett ki ebben a perben. 2003-ban hétrendbeli gyerekmolesztálással vádolták meg Jacksont, ám abban a perben is ártatlannak ítélték.

Kiemelt fotó: Frazer Harrison / Getty Images North America / AFP

folytatás

Legkedveltebb hírek
Sütni fog a nap, felhős lesz az ég, esni fog az eső
2019-09-23 22:01:49 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Megoldották a váltóproblémát. (Belföld)
2019-09-23 21:55:55 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Gréta meg mert volna esküdni, hogy a süteményét megmérgezte az asszony, akitől kapta
2019-09-23 21:45:40 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Gáspár Evelin elképesztően gyorsan felvette Thaiföld ritmusát: A stoppolásnál már meg is csillogtatta frissen szerzett thai nyelvtudását
2019-09-23 21:45:28 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A miniszterelnök szerint a díj "hazatért".
2019-09-23 21:32:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az Aldi 2008-as magyarországi indulása óta egyetlen logisztikai központból szolgálja ki országos bolthálózatát, amely a vállalat biatorbágyi központja mellett található
2019-09-23 21:28:19 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez