Történetének legnagyobb leállásán van túl a Facebook

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Történetének legnagyobb leállásán van túl a Facebook

Tegnap bizonyára sokan vették észre, hogy a legnagyobb közösségi médium nem a megszokott módon működik. Posztolni szinte egyáltalán nem lehetett, de volt, akinek a bejelentkezés és a hírfolyam frissítése sem működött. A problémát súlyosbította, hogy a Facebook tulajdonában lévő Instagram és WhatsApp is elszállt. Lehet, hogy támadás állt a háttérben?

Magyar idő szerint március 13-án délután 5 óra körül szinte megállt a digitális élet, amikor egyszerre megbénult a Facebook, a Messenger, az Instagram és a WhatsApp a világ több pontján Ázsiától Amerikáig. Persze történt már hasonló dolog, azonban amikor órák múlva sem javult a helyzet, tudni lehetett, hogy itt valami komolyabb probléma van a háttérben. Ez így is volt, ugyanis nem kevesebb mint 14 órán keresztül tartott a helyreállítás, ez idő alatt a közösségi médiumok lényegében használhatatlanok voltak az érintett helyeken. A DownDetector.com-ot (problémabejelentő) pedig megrohamozták a felhasználók.

A Facebookon reklámozó kis és nagy cégeknek bizonyára nem a tegnapi lesz a legjobb napjuk a facebookos bevételekből, hiszen a leállással a hirdetéseik nagy része nem ért célba.

A felhasználókat azonban nem kellett félteni. A leállás ideje alatt a #FacebookDown és a #InstagramDown szinte azonnal trending topic, azaz felkapott téma lett a Twitteren. Természetesen a vicces mémek sem maradhattak el.

At least we have @Twitter ?

By @schulteofficial#FacebookDown #InstagramDown pic.twitter.com/VBVUiYysHO

— 9GAG (@9GAG) March 14, 2019

Talán a legviccesebb az egészben, lévén, hogy az összes online platformja megbénult, a Facebooknak jobb híján a konkurencia felületén, a Twitteren kellett bejelentenie és tájékoztatnia a felhasználókat, hogy tudnak a problémáról, és nagy erőkkel dolgoznak rajta, hogy mielőbb orvosolják azt. Persze a legtöbb online hírportál kibertámadást gyanított a háttérben, azonban a Facebook ezt cáfolta. A hatalmas leállás okáról viszont azóta sem tájékoztattak érdemben.

Forrás: CNN

Fotó: Twitter

The post Történetének legnagyobb leállásán van túl a Facebook appeared first on Social Daily.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Az iFixit csapata nézte meg közelebbről, mi a baj a Galaxy Fold kijelzőjével, a beszámoló később azonban nmár em volt elérhető
2019-04-26 08:33:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Kiderült, hogy melyik Huawei és Honor modellek kapják meg az Android rendszerhez érkező új funkciókat
2019-04-26 08:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A közösségi oldalak jelentős részét a nyaralásos-utazós fotók teszik ki az aranyos állatkás képek és mémek mellett, sokan pedig nem érik be az egyszerű szelfikkel, és akár a végletekig is elmennek egy különleges felvételért, több órán át keresve a megfelelő kompozíciót
2019-04-26 06:10:17 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
Az IDC előrejelzése szerint a használt mobiltelefonok piaca 52,7 milliárd dollárra bővül 2022-re
2019-04-26 05:40:13 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
Mindenkit jól összezavartak, amikor "Banzáj!" csatakiáltással rohamozták meg a nácikat az európai hadszíntéren
2019-04-26 05:32:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Tudomány
Legalábbis egy sor afrikai országot találunk a legtöbbet panaszkodók, és egy sor latin-amerikait a legvidámabbak között az úgynevezett Gallup-felmérés szerint
2019-04-25 21:52:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez