Leszavazták az újabb brexit-népszavazást a brit parlamentben

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Leszavazták az újabb brexit-népszavazást a brit parlamentben

Cikkünk folyamatosan frissül. 

Ismét a brexitről szavaznak a brit parlamentben, a héten már harmadszor. Ezúttal arról döntöttek, kérjen-e még időt Nagy-Britannia az Európai Uniótól a kilépés letárgyalására. A képviselők először a Wollaston-módosítóról szavaztak.

Sarah Wollaston módosítójának lényege az volt, hogy a parlament arról dönt, további időt kér-e az Európai Uniótól arra, hogy újabb népszavazást tartsanak az országban. Méghozzá arról, hogy a parlament által letárgyalt megállapodással lépjen-e ki Nagy-Britannia az Európai Unióból vagy egyáltalán ne lépjen ki.

Ez azért fontos, mert ez a népszavazás alapvetően elutasítaná a megegyezés nélküli brexitet, amelynek egyébként szerdán még a lehetőségét is leszavazták a képviselők. A kemény brexitet ez sem utasítja el, hiszen a parlament által elfogadott megegyezés lehet akár kemény brexit is.

Wollaston módosítója elbukott, ráadásul nagyon. 334 nem és 85 igen szavazattal. 

Ez volt az első alkalom az elmúlt néhány hónapban, hogy a brit parlament az újabb népszavazásról döntött, de a Munkáspárt képviselői távolmaradtak a szavazástól, mert szerintük nem ez a megfelelő alkalom, hogy erről szavazzanak.

A Wollaston-módosító után a képviselők a Benn-módosítóról szavaztak, amely a gyakorlatban jövő szerdára tolná a vitát a kilépés folytatásáról, de ami ennél fontosabb, kivenné a kezdeményezést Theresa May miniszterelnök kezéből. Ez végül kettő szavazattal bukott el, 314 nem 312 igen arányban.

Ezután Jeremy Corbyn munkáspárti módosítója következik, amely arra adna lehetőséget a képviselőknek, hogy az időkérés helyett más megoldást találjanak a kilépés rendezésére. Végül a Bryant-módosító következik, amely kizárná, hogy újra lehessen szavazni olyan témákról, amelyeket már leszavaztak, így Theresa May tervéről se lehetne többször voksolni.

A képviselők a héten már leszavazták azt, hogy egyáltalán lehetséges legyen a megegyezés nélküli kilépés, ami sokak szerint a brexit egyetlen gyakorlatban is megvalósítható módja, de gazdasági szempontból mindenképp ez a legkaotikusabb. Erről itt olvashat többet. 

A brit parlamentben azt is leszavazták, hogy megegyezés nélkül lépjenek ki az EU-bólÚjabb csúfos bukás Theresa Maynek.

Előtte pedig ismét leszavazták Theresa May és kormányának nemrég kiegészített kilépési tervét, ami hatalmas pofon volt a miniszterelnöknek és az épp széteső kormányának. Erről itt olvashat többet. 

Újra leszavazta a brit parlament a brexit-megállapodástTovábbra is bizonytalan a brexit sorsa. Szerdán a megállapodás nélküli kilépésről szavaznak, majd a kilépés elhalasztásáról szavaznak Londonban.
folytatás

Legkedveltebb hírek
Nem szeretem a véleménycikkeket alapvetően. Sok bajom van vele, itt legyen annyi elég, hogy a m
2019-12-10 16:17:07 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Hétfőn a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség négy évre eltiltotta Oroszországot az olimpiai és a világbajnoki részvételtől, ám Magyarországon sem jó a helyzet, a várt stagnálás helyett romlottak a doppingos statisztikák
2019-12-10 16:13:13 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
83 éves korában elhunyt Kovács Sándor Iván irodalomtörténész, az MTA-tagja  a hazai barokk irodalom egyik legnagyobb ismerője ? írta délelőtt az MTI
2019-12-10 16:09:10 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Sok ingázó oda áll, ahová tud. Tízezrekbe kerülhet a reggeli rohanás.
2019-12-10 16:02:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Megszavazta az Országgyűlés azokat a törvénymódosításokat, amelyek lehetővé teszik a nagyszülői gyed januári bevezetését ? közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden az MTI-vel
2019-12-10 16:01:38 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Az internet elterjedésének köszönhetően a turisztikai szektor, csakúgy, mint sok más iparág, gyökeres változáson ment keresztül
2019-12-10 15:50:46 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez