Családvédelem: a DK ráígért Orbánra – videó

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Családvédelem: a DK ráígért Orbánra – videó

A Demokratikus Koalíció (DK) hétfőn az Országgyűlés elé terjeszti 7 1 pontos családvédelmi akciótervét – közölte az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese. Arató Gergely azt mondta: egyre kevesebb gyerek születik, csaknem félmillió magyar külföldre ment, és már minden hatodik magyar gyerek  határainkon túl születik.

Erre nem megoldás Orbán Viktor hétpontos családvédelmi programja. Az ?nagyon kevés? és egyébként is csak a jómódú családnak nyújt segítséget.

 Az ellenzéki politikus szerint a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc által két hete bejelentett 7 1 pont viszont azokra a problémákra válaszol, amelyek leginkább foglalkoztatják a magyar családokat.

A DK követeli, hogy vonják vissza a ?rabszolgatörvényt?, hosszabbítsák meg a kilakoltatási moratóriumot és törvényes garancia legyen arra, hogy kisgyermekes családok nem kerülhetnek az utcára. Emellett számítson munkaviszonynak az otthonápolás, legalább 50 százalékkal emeljék meg a családi pótlékot, töltsék be az összes háziorvosi körzetet az egészségügyi dolgozók azonnali, 50 százalékos béremelése mellett.

Követelik azt is, hogy az oktatás legyen nyitott, tárják ki a felsőoktatás kapuit és

minden családnak legyen biztosított legalább a víz, az áram és a gáz minimuma – tette hozzá Arató Gergely. 

A DK plusz egy pontja a békéről szól. Arról, hogy egy kormány ne háborúzzon, mert háborúban nem születnek gyerekek. Arató Gergely szerint ha a Fidesz leszavazza ezt a javaslatot, az nyílt beismerése lesz annak, hogy a családok érdeke csak az ígérgetések és a kampányplakátok kinyomtatásáig érdekli őket. (mti)

folytatás

Legkedveltebb hírek
Az alváshiány a menedzsereket, a vállalkozókat és a vezetőket nagy mértékben érinti, a túl sok munka gyakran a társadalmi státusz egyfajta kifejeződése: ?Tele vagyok munkával, vagyis nélkülözhetetlen vagyok!? Pedig vezető munkakörben nagyon is fontos lenne az alvás, mert annak hiánya rontja a munkahelyi teljesítményt, beteggé tehet és kiégéshez vezethet
2019-04-19 00:33:34 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Ahányféle ember, annyiféle alvó létezik. Mindenkinek kicsit mások az alvási szokásai. Vannak, akik t
2019-04-19 00:33:31 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A szakértők tippje szerint az emberiség körülbelül 60 százaléka osztja meg az ágyát valakivel
2019-04-19 00:32:03 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Az alvás két nagy kategóriára osztható, a REM és a nem-REM alvásra: a REM a gyors szemmozgás, a rapid-eye movement rövidítése), amelyek egymást váltják
2019-04-19 00:29:48 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez