A Fidesz EP-képviselője szerint Semjén olyanokkal közösködött, akikre ?a korrupció sötét árnya vetül”

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A Fidesz EP-képviselője szerint Semjén olyanokkal közösködött, akikre ?a korrupció sötét árnya vetül”

Sajnálatát fejezte ki  az MTI-hez hétfőn eljuttatott nyilatkozatában Tőkés László európai parlamenti képviselő ? akit 2010-ben a Fidesz jelölt az EP-alelnöki posztjára ? amiatt, hogy az RMDSZ március 15-i központi ünnepségére meghívott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerinte ?pártos és minimalista kampánycélokat” szolgált Nagyváradon.

Tőkés László egyfelől köszönetet mondott Semjén Zsoltnak azért, hogy ?megtisztelő látogatásával” örömet okozott a nagyváradi és bihari magyarságnak. A látogatás aktuálpolitikai vonatkozásairól szólva azonban rosszallotta, hogy a miniszterelnök-helyettes a Romániai Magyar Demokrata Szövetség kampányrendezvényén vett részt.

A Tusványoson rendre Orbán Viktor előtt beszélő püspök úgy vélte: az erős erdélyi képviselethez ? miként 2009-ben ? nemzeti összefogásra lenne szükség Erdélyben, ?ezt azonban a pártérdeket a nemzeti érdek fölé helyező RMDSZ mindezidáig visszautasította”.

Azt is sérelmezte, hogy a szövetség csak két képviselő bejuttatását célozza meg, eleve lemondva a nemzeti, polgári pártok követőinek szavazatáról, és az ezekkel megszerezhető harmadik mandátumról.

Sajnálatos, hogy a Miniszterelnök-helyettes urat egy ilyen pártos és minimalista közreműködésre kérték fel

? írta Tőkés László, aki azt is sérelmezte, hogy Semjén Zsolt olyan RMDSZ-es politikusokkal együtt lépett fel, akikre ?a korrupció sötét árnya vetül”.

Felidézte, hogy Szabó Ödön, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke több más bihari RMDSZ-es politikussal együtt szerepet játszott az Ady-központ felépítésére szánt ?magyar állami támogatás eltérítésében, majd elvesztegetésében”. Tőkés László ismételten javasolta az Ady-központ ügyében eljárt bihari RMDSZ-szervezet és a vezető politikusai által ellenőrzött Mecénás Alapítvány elszámoltatását.

Tőkés László az 1989-ben megalakult RMDSZ tiszteletbeli elnökének választották a romániai rendszerváltást követően. Később eltávolodott a párttól, de 2009-ben még az RMDSZ volt az egyik jelölőszervezet, amely az EP-be juttatta őt. 2014-ben már a Fidesz listájáról jutott be, amin a harmadik helyet kapta. 2019-ben azonban már nem került fel a kormánypárt EP-listájára.

Kiemelt kép: MTI/Veres Nándor

folytatás

Legkedveltebb hírek
Josh Frydenberg hiába kapott igazolást a magyar miniszterelnökségtől ennek ellenkezőjéről, az ausztrál bíróság szerint jogosult kettős állampolgárságra, így nem viselhet közhatalmi funkciót
2020-02-18 18:35:19 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Nagyon nem mindegy, miként zajlik a társadalmi újraelosztás
2020-02-18 18:25:25 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A választáson valamennyi szavazásra jogosult párttag voksolhatott
2020-02-18 18:24:56 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A régi-új elnök egyedüli jelöltként indult a párt kongresszusán
2020-02-18 18:23:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A rendőrség jóváhagyta a Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100
2020-02-18 18:22:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez