Mitől lesz megnyerő a közösségi médiás megjelenésed?

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

A különböző közösségi médiumokat ma már tudatosan kell használni ahhoz, hogy egyről a kettőre juthass. Legyen szó személyes vagy üzleti profilról, a következő három kulcsfontosságú tipp elengedhetetlen a sikeres brandépítéshez.

A SocialMediaToday.com közösségi médiás marketingeseket kérdezett meg arról, hogy mit gondolnak, mitől lesz egy profil felkapott. A megkérdezettek túlnyomó része a dizájnt véli kulcsfontosságú aspektusnak. Ez alapján a szakértők az alábbi három szempontot tartják a megnyerő közösségimédia-jelenlét alapjának:

1. Következetesség

Találj ki magadnak vagy üzletednek egy stílust, arculatot. Ez különösen igaz, ha olyan platformot használsz, mint az Instagram, ahol a képek és videók dominálnak, jelképezik, hogy ki vagy. Szerkeszd a képeidet egy bizonyos szempont (telített színek, fakóbb színek, kerethasználat, választott színtónus stb.) szerint. Ha nem vagy biztos a fotók egyéni beállításaiban, válassz ki egy gyári filtert. Fontos, hogy légy konzisztens, ha választottál egy arculatot, tarts ki mellette.

2. Eredetiség

Inspirációgyűjtés, hasonló profilok nézegetése, a trendek követése fontos és hasznos, de ez ne menjen át utánzásba, amikor a saját posztjaidat tervezgeted. Mindig törekedj arra, hogy olyan tartalmat ossz meg, amely egyedül a tiéd. Próbáld meg a meglévő trendeket saját személyedre vagy üzleted arculatára szabni. így sokkal nagyobb eséllyel tudsz követőket szerezni, hiszen mindenki az újat és egyedit keresi, senki nem szereti, ha másokat próbálsz utánozni, mert azzal nem saját magadat adod. Ha meg is osztasz valamit, akkor is törekedj arra, hogy a képaláírást vagy a bejegyzés szövegét átírd a saját véleményednek megfelelően.

3. Letisztultság

A kevesebb néha több, avagy sose menjen a mennyiség a minőség rovására. Kimondottan igaz ez az egyre inkább terjedő matricákra és gifekre, amelyeket az egyre népszerűbb sztoriformátumoknál tudunk használni. Könnyen beleeshetünk abba a csapdába, hogy képeinket telepakoljuk ezekkel. A vicces ábrák túlzott használatával azonban elvonjuk a figyelmet a kép eredeti értékéről és annak valódi mondandójáról.

Forrás: SocialMediaToday.com

Fotó: Sarena Masco

The post Mitől lesz megnyerő a közösségi médiás megjelenésed? appeared first on Social Daily.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Nagyszámú római készítésű ékszerrel eltemetett alán nő maradványaira bukkantak régészek Oroszország észak-kaukázusi régiójában, Kabard- és Balkárföldön
2019-11-11 18:33:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Azt hitték, kihalt, de a tudósok nemrég élő kancsilokat fedeztek fel Vietnamban
2019-11-11 18:15:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
575 éve, 1444. november 10-én szenvedett vereséget a Fekete-tenger partján, Várna közelében a H
2019-11-11 17:55:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Nincs különbség a lányok és a fiúk agyfejlődése között, így a matematikai képességeknél sem érzékelhetők eltérések amerikai kutatók szerint
2019-11-11 17:15:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
50 évvel ezelőtt, 1969-ben jelent meg a Metro zenekar egyetlen stúdióalbuma, a Metro
2019-11-11 16:54:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
54 éve, 1965. november 11-én deklarálta az apartheid-szerű politikát folytató rhodéziai kormány
2019-11-11 16:01:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez