Se tévé, se internet Temesvár egy részén, a polgármester nem kábelbarát

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

A város egy részén se internet, se kábeltévé nincs, több távközlési szolgáltató villanyoszlopokon futó kábeleit levágták – írja a Maszol.ro. Az akcióban maga a polgármester is részt vett, mert szerinte a levegőben lógó kábelrengeteg rontja a városképet.

Nicolae Robu korábban többször felszólította a szolgáltatókat, helyezzék a föld alá a kábeleiket, de ezt nem tették meg. Ezért hétfő estére kirendelte a városközpontba a közterület-fenntartókat, akik nekiláttak a huzalok elvágásának.

A polgármester maga is beült egy emelőkosárba, hogy saját kezűleg elmetsszen néhány kábelt. Szerinte a szolgáltatók a felelősek, mert nem tisztelik az ügyfeleiket.

Nem tudom, hány embert érint ez a lépés, sajnálom, ha nehéz helyzetbe kerültek önhibájukon kívül

? mondta a Mediafaxnak. Az akció miatt a polgármesteri hivatal is internet nélkül maradhat, de ő még ezt az áldozatot is bevállalja a célért.

Az egyik érintett szolgáltató a hírügynökségnek azt mondta: valóban többször felszólította őket a városháza, hogy rejtsék el a kábeleiket, de ez ?nem történhet egyik napról a másikra?, ráadásul előbb a polgármesteri hivatalnak ki kellett volna építenie a föld alatt futó hálózat helyét, ahogy Kolozsváron is történt.

A Főtér.ro szerint Temesvár polgármestere a tanfelügyelőséget is levágta a világhálóról, amivel ?szabotálja az országos vizsgát, a próbaérettségit, a beiratkozásokat?. A Temes megyei tanfelügyelőség vezetője, Aura Danielescu reggel jelezte, keresik az alternatív megoldásokat, mert kedden is zajlik a próbaérettségi, már folynak a beiratkozások az előkészítő osztályokba, de a tanfelügyelőség elveszítette biztonságos kapcsolatát az iskolákkal és a minisztériummal.

A belvárosi iskolákba pendrájvon fogják átvinni a holnapi vizsga tételeit, de más megoldásokon is gondolkodnak.

folytatás

Legkedveltebb hírek
10 millió maszk, 2,5 millió gyorsteszt, 2000-nél is több lélegeztetőgép, több százezer védőfelszerelés és kesztyű érkezik a héten Magyarországra ? mondta a parlamentben hétfői, napirend előtti felszólalásában Szijjártó Péter
2020-03-30 11:48:23 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Összesen 108 egészségügyi intézmény élére nevezett ki Orbán Viktor kórházparancsnokot, közölte Dr
2020-03-30 11:40:22 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Egy vasárnapi árverésen több mint 33 ezer dollárt (körülbelül 10,66 millió forintot) fizettek a januárban elhunyt legendás kosárlabdázó, Kobe Bryant törölközőjéért, melyet a búcsúmérkőzésén használt
2020-03-30 11:39:48 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Meghalt Joe Diffie countryzenész a koronavírus okozta szövődményekben – hozta nyilvánosságra szóvivője
2020-03-30 11:39:46 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Kulcsár Edinának már csak néhány hete van hátra második terhességéből, amit egyre nehezebben visel, de mégis sajnálja, hogy többé nem élheti át
2020-03-30 11:38:32 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A koronavírus magyarországi megjelenése óta valószínűleg példátlan nagyságrendű járványügyi intézkedésre került sor Érden, összesen 90 embert helyeztek egyszerre karanténba, az intézkedés ráadásul a legveszélyeztetettebb korosztályt érinti
2020-03-30 11:38:19 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez