Fiatal NER-lovaggal repült Moszkvába Mészáros Lőrinc

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Fiatal NER-lovaggal repült Moszkvába Mészáros Lőrinc

Hétfőn délután szállt fel a ferihegyi repülőtérről az az ezúttal Moszkvába tartó magánrepülőgép, amelynek fedélzetén Orbán Viktor miniszterelnök is utazott már a MOL Vidi meccseire. A 17 milliárdos Bombardier kedden kora délután érkezett vissza Magyarországra, fedélzetén a leggazdagabb magyarral, Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdossal és három utassal. A 24.hu fotóriportere megörökítette a leszállást.

Fotó: Marjai János / 24.hu

Mészáros mellett Hamar Gábor, egy fiatal üzletember is a fedélzeten volt. Az eddig kevéssé ismert Hamar forrásaink szerint jó kapcsolatokat ápol a miniszterelnök veje, Tiborcz István körével, de családilag szoros szálak fűzik Mészároshoz is.

Hamar édesanyja, Hamar Attila Albertné a Puskás Akadémiát működtető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány gazdasági igazgatója, és ő vezeti a Pro-kvóta Kft.-t is, így Hamarné tekinthető a Mészáros Lőrinc körül zajló sportügyletek egyik kulcsfigurájának. Fontosságát jelzi, hogy két éve ő adott tájékoztatást a felcsúti kisvasútépítés pénzügyeiről, amikor az uniós támogatás felhasználását vizsgálva a településre látogatott az Európai Parlament delegációja.

Hamar Gábor sem lett hűtlen Felcsúthoz. A Puskás Akadémia honlapja szerint egyike azon kevés magánszemélynek, akik a nagy cégek mellett felkerülhettek a csapat támogatói közé.

Hamar újabban azonban egy másik sportágban, a teniszben utazik. Ő volt egyik befektetője a XII. kerületben tavaly megnyílt Budai Teniszcentrumnak, két hete pedig bejelentkezett a gazdasági ügyekben megtépázott, a kormánnyal és a legjobb magyar játékosokkal is háborúban álló Magyar Tenisz Szövetség vezetésével szemben egy 20 pontos programmal. ?Az elmúlt hónapokban rengeteget beszélgettem volt és jelenlegi játékosokkal, edzőkkel, szülőkkel, műhelyvezetőkkel, így pontosan tudom: átláthatóbb működésre, új programokra, és ami a legfontosabb, békére lenne szüksége a magyar tenisznek. Mi, potenciális támogatók vagy akár elnökségi tagjelöltek elsősorban a pénzügyi háttérért felelnénk, amely fedezetet nyújtana többek között a húszpontos szakmai programra? ? mondta akkor a 36 éves Hamar a Nemzeti Sportnak.

Hogy Moszkvában milyen ügyben járt Mészáros Lőrinc oldalán, nem tudni, de Hamar a szeszipartól az informatikán keresztül az ingatlanbizniszig sokféle vállalkozással próbálkozott, aktuálisan viszont csak háromban tulajdonos. A kétezres évek közepén a szeszesitalgyártó Likőr Hungária Kft.-ben volt érdekelt, amely azután végelszámolás alá került, majd kényszertörléséről rendelkeztek. Néhány ingatlanos cégben is felbukkant, amelyeket távozása után felszámoltak, de ilyesmi történt családi kereskedőcégükkel, a Crimex Fill Kft.-vel is. Most is működik viszont a Hrone Szolgáltató és Tanácsadó Kft., amelyben 2014-ig volt érdekelt, a családi céget most édesanyja, testvére Ildikó, és Kiss Judit viszi. Utóbbi a több száz milliárd forint forgalmú Spar Magyarország ügyvezetője volt 2012-ig.

Hamar Gábor
Fotó: Marjai János / 24.hu

Hamar Gábor most is részes az egykori kalapácsvetővel, Gécsek Tiborral közös vállalkozásban, a G-SIS Integrations Informatikai Zrt.-ben, az információ-technológiai szaktanácsadó cég 171 millió forintos árbevételt mutatott ki 2017-ben és 26 millió nyereséget vehetett ki belőle a két tulajdonos. Hamar Gécsekkel ? aki 2002-ben a Fidesz jelöltjeként az önkormányzati politikába is belekóstolt volna Szombathelyen, de nem választották meg képviselővé ? közösen alapította meg a Budai Tenisz Centrumot is.

Egy székesfehérvári ingatlanos cégben, a Moloney Hungary Kft. üzletrészein pedig Gécsekné Osztovits Borbálával osztozik, ebben a vállalkozásban a stafétát a Hong Kongban bejegyzett Moloney Ltd.-től vették át 2017-ben. Ezen kívül egy másik fehérvári ingatlanos cégben is tulajdonos Hamar Gábor, a For-Log Project Kft.-ben, amelyet éppen egy éve alapítottak.

Kiemelt képünkön Hamar Gábor látható. Fotó: Marjai János / 24.hu

folytatás

Legkedveltebb hírek
A korábban közölt 359-nél mintegy százzal kevesebb a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett merényletek halálos áldozatainak a száma  ? mondta két magas rangú kormányilletékes a Reuters brit hírügynökségnek csütörtökön
2019-04-25 21:54:51 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A Magyarországon legnagyobbnak számító, 32 milliárdos kaposvári napelemberuházása mellett akár tízszer nagyobb, mintegy egymilliárd euró további hazai energetikai befektetést helyezett kilátásba tegnap Pekingben Ruan Guang, a China National Machinery Import&Export vezérigazgatója, aki erről megállapodást írt alá Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel - közölte a szaktárca
2019-04-25 21:39:43 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Rapcsák András polgármester úrtól azt tanultam egykoron, hogy a kocsmákban mindig fontos információk vannak
2019-04-25 21:27:53 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Szakember- és eszközhiányra hivatkozva nem tudták ellátni, végül 21 óra után műtötték meg
2019-04-25 21:19:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Általános vélemény, hogy az elmúlt évek egyik legkomolyabb, legtehetségesebb garnitúrája lehet a 2019-es NFL draftosztály
2019-04-25 21:07:10 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A kerületi Fidesz-frakció helyi szövetségeseivel eddig ötször kaszálta el a költségvetés megalkotását
2019-04-25 21:03:29 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez