Olcsón is lehet használható Bluetooth-fejhallgatót kapni

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Olcsón is lehet használható Bluetooth-fejhallgatót kapni

Aki mostanában akar bármilyen zenehallgatásra alkalmas eszközt vásárolni, bizony bajban lehet, hiszen olyan széles a választék, hogy ember legyen a talpán, aki képes eligazodmi benne. Ráadásul napi szinten újabb cuccok jelennek meg, folyamatosan egymásra licitálva a műszaki paraméterekben. A Blitzwolf termékeire ugyanakkor  érdemes figyelni, hiszen kiváló ár-érték aránnyal bírnak, még úgy is, ha ezért jellemzően a kinézetnél és az anyaghasználatnál kell kompromisszumokat kötni.

A BW-HP1 BT dobozának tartalmát kiborítva azonnal fel is tűnik a rikító piros-fekete színekben játszó, fényes, ujjlenyomat-gyűjtő műanyag, ami tipikusan a parasztvakító termékek sajátja. A gyártók ezzel főleg a gyengébb anyaghasználatot igyekeznek palástolni, és itt sincs ez másképp, hiszen a fejpántot megtekergetve azonnal felsírt a műanyag. Ezt ellensúlyozandó viszont kényelmes viseletet biztosít a műbőr párnázás, 2-3 óra után sem éreztük nehéznek és izzasztónak.

Fotó: RendeljKínait

Az összecsukhatóság szintén remek dolog, ennek hála sokkal kisebb helyre is be tudjuk gyömöszölni a fülest, ráadásul ezt az olcsóbb modellnek számító BW-HP0 is tudja, azzal a nem elhanyagolható előnnyel kiegészítve, hogy annál a darabnál a kinézet sem bántja annyira a szemet, mint a tesztalanyunk esetében.

Érdekes tendencia, hogy boldog-boldogtalan Type-C portot épít a telefonokba, a microUSB viszont továbbra is tartja magát a kínai Bluetooth eszközök között, így a Blitzwolf BW-HP1 fülesen is ilyet találunk. Mellette a vezérlésért felelős gombok figyelnek (számváltás, hangerő), a másik oldalon pedig egy hagyományos jack port kapott helyet, amihez kábel is jár, ha esetleg lemerülne a füles.

Fotó: RendeljKínait Tesztüzem

Az első próba alkalmával rögtön bedurrantottunk egy kellemes, basszussal teli muzsikát. Előtte viszont sorozatoztunk, így nagyjából kétharmadon állt a hangerő, a BW-HP1 pedig olyan brutálisan szólalt meg, hogy majdnem szívrohamot kaptunk. A sokkot túlélve viszont kiderült, hogy a 40 mm-es membránok magas hangerőn sem torzítanak. A fültakaró párnák viszont nem igazán szigetelnek, szóval miután elaludt a gyerek, ne ezzel hallgassunk zenét, mert nemcsak ő fog felébredni, de talán még a szomszéd is.

A fejhallgató által biztosított hangélmény egész jó,

élénk hullámokban tör ránk a zenei élmény, még a magasabb hangon megszólaló hangszerek ? például a hegedű ? sem vesznek el a dob mellett, viszont így is kétségtelen, hogy az alacsonyabb frekvencia dominál a hangképben. Ezt szokták ?V karakterisztikának? hívni, sajnos ez a divat, nincs mit tenni.

Fotó: RendeljKínait

Cserébe a tuc-tuc muzsika és a játékok is élvezhetőek, bár azon érdemes elgondolkodni, hogy egy kis plusz pénzt rászánva már olyan füleseket kaphatunk, mint az Edifier W830BT. A basszus miatt kicsit pattogós az összhatás, de zavarónak nem mondanánk, 10 000 Ft környékén ennél egy füles sem tud többet. Kábelen az összes eszközön azonos hangminőséget tapasztaltunk, Bluetooth-szal viszont nem.

A teszthez csak veszteségmentes tömörítésű hangfájlokat használunk, jellemzően ugyanazokat az előadókat hallgatjuk, hogy a korábbi termékek zenei élménye is valamennyire megmaradjon az emlékezetünkben. Éppen ezért meglepve tapasztaltuk, hogy Windows 10 alatt a 4.1-es Bluetooth kapcsolattal bizony akadtak gondok. Sehol máshol nem tapasztaltuk ezt, Androidos eszközökön tökéletes volt, de ebben az esetben a hangminőség egy 1000 Ft-os Hama füles szintjére esett vissza.

A füles persze headsetként is működik:

van egy mikrofon a jobb oldali hangsugárzó tokjának alsó részében, ezzel bonyolíthatunk hívásokat. A beszédhangja ennek is olyan, mint az összes hasonló kategóriájú terméknek, aminek nincs külön mikrofonszára: a távolban egy ogre ordibál ki egy barlangból, mi meg neki vissza.

A BW-HP1 tudja a két eszközhöz történő BT-alapú csatlakozást, ami egy általunk is kedvelt funkció, vagyunk annyira lusták, hogy használjuk, NFC viszont nincs. Az viszont elég király, hogy mindenféle állapotváltozásról hang alapú tájékoztatást kapunk, párosítás, bekapcsolás, lemerülő telep és így tovább.

A 420 mAh-s aksi üzemideje decens, közepes hangerőn 12-13 óra, feltöltés pedig nagyjából négy óra. Mi viszont legtöbbször simán csak a jack aljzatot használtuk – üdvözlet a Type-C port mentes világból.

Összegzés

A Blitzwolf BW-HP1 külsőre elég szerencsétlen: nem a színekkel, hanem a zsírosodó, ujjlenyomat-gyűjtő felületekkel, meg a nyekergő műanyaggal van a baj. Ráadásul az árba egy 5.0-s szabványt támogató BT-chip is beleférhetett volna, lévén a BW-FYE szériában már mindegyik fülhallgatót ilyennel szerelték.

A hangzása basszus orientált, de a füles ettől függetlenül szépen és tisztán szól, nem mellesleg elég kényelmes, az összecsukhatóság és a két eszközhöz csatlakozás pedig olyan dolgok, amik megérnek némi extra felárat. Bár a kinézet szubjektív műfaj, mi ezen a fronton inkább a jellegtelen Edifier W800BT mellett tennénk le a voksunkat, ami nagyjából ugyanezt tudja, de jóval hosszabb üzemidő mellett. A 15BWear kuponkóddal viszont 10 000 Ft-ra csökkenthető ár, ami vámolási szempontból is fontos, hiszen így a termék már az áfaradar alatt képes ?repülni?.

Rendelj kínait!

Ha érdekelnek a kínai termékek, és első kézből szeretnél értesülni az új tesztekről, ajánljuk a RendeljKínait oldalát!

Rendelj Kínait korábbi cikkei 25 000 forintért is akad használható okostelefonKipróbáltuk a városi közlekedés legjobb formájátMegtaláltuk az Apple AirPods eddigi legjobb kínai alternatíváját
folytatás

Legkedveltebb hírek
November az a hónap, amikor az emberek elkezdenek megőrülni, mindenhol karácsonyi dekor, télapók lógnak a bevásárlóközpontok bejáratánál és mindent elkezdenek őrülten leárazni
2019-11-18 00:55:40 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
A dinnyés tárgyakban, a világjárásban és az IT projektekben közös egy sokszínű egyéniség, akinél a sokféle terület remekül kiegészíti egymást
2019-11-18 00:46:00 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
Fejlesztések a római reptéren.
2019-11-17 17:47:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Nem mindennapi repülő jelent meg Kína egén, hiszen a fénylő légi járművet valójában 800 drón rajzolta fel
2019-11-17 16:09:36 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
Januártól több országban nem lesz elérhető a Cortana digitális asszisztens androidos és iOS-es változata
2019-11-17 14:45:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
132 éve, 1887. november 17-én született Bernard Law Montgomery, a II. világháború legendás, ámde meg
2019-11-17 10:22:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez