Újabb vegán ételt dob piacra a McDonald?s

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Újabb vegán ételt dob piacra a McDonald?s

Néhány éve a világ egyik legnagyobb gyorsétteremlánca, a McDonald?s is belátta, hogy nem hagyhatja tovább figyelmen kívül az egyre jobban terjedő vegetáriánus / vegán életformát. Először egy állati eredetű alapanyagoktól teljesen mentes hamburgert dobtak piacra, most pedig egy másik, jellegzetes ételük vegán verziójával kísérleteznek ? írja a Today.

A mekis vegaburger Észak-Európában, Finnországban és Svédországban mutatkozott be, 2018 elején, az új, vegán McNuggets pedig Norvégiában kerül az étlapra, egyelőre csak néhány étteremben, kísérletképpen. A csirkementes nuggets alapja burgonyapüré, amibe csicseriborsót, hagymát, répát és kukoricát kevernek, a bundája tojásmentes zsemlemorzsa.

Fotó: McDonald’s

A McDonald?s Svédországban is tesz egy újabb lépést a vegetáriánus úton: egy januári Instagram-posztban a cég azt ígérte, hamarosan bevezeti az ország éttermeiben, az Egyiptomban már évek óta kapható McFalafelt.

Az étteremlánc nagyon odafigyel a veganizmus szabályaira: az Egyesült Királyságban például azért nevezik csak vegetáriánusnak, és nem vegánnak az állati eredetű tápanyagoktól mentes tekercseket, mert az azokhoz használt tortillát ugyanabban a gépben pirítják, amelyikben a tejet is tartalmazó zsemléket.

A magyar Mekik egyelőre nem sok jóval kecsegtetik a vegákat és a vegánokat. Választhatnak maguknak salátát, vagy kérhetik a hagyományos szendvicseket, húspogácsa nélkül.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A különleges képességekkel megáldott/megátkozott, 16 éves Jacob Portmant a szülei épp elmegyógyintézetbe készülnek szállítani
2019-04-23 00:31:22 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Ajánló - Szereplők: Dwayne "The Rock" Johnson, Johnny Knoxville, Neal McDonough, Kristen W
2019-04-22 23:40:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez