Tom Feltont sosem érdekelte a Dramione, szívesebben zenélget az utcán

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Tom Feltont sosem érdekelte a Dramione, szívesebben zenélget az utcán

Pedig aztán pont, hogy Felton lenne az utolsó, aki szánt szándékkal tenne ilyesmit, de erről majd később. Merthogy kezdjük azzal a ténnyel, hogy az angol színész zenél is, méghozzá aktívan. Például így:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Tom Felton (@t22felton) által megosztott bejegyzés, Jan 29., 2019, időpont: 2:16 (PST időzóna szerint)

Vagy kisétál hóesés közben a vancouveri filmstúdiók elé, hogy a járókelőket szórakoztassa:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Tom Felton (@t22felton) által megosztott bejegyzés, Dec 5., 2016, időpont: 4:22 (PST időzóna szerint)

2009-ben megjelentetett In Good Hands címmel egy saját albumot is, mérsékelt sikert aratva, a művészlélek Felton persze nem ezzel szeretett volna zenészhírnevet csinálni magának, de jól behatárolta, mi jellemzi karrierjét a következő években. Annak ellenére, hogy az egyik legnépszerűbb és legismertebb tagja volt a varázslós filmeknek, egy prágai utcai zenélés közben például nem ismerte fel senki:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Tom Felton (@t22felton) által megosztott bejegyzés, Jún 13., 2017, időpont: 10:16 (PDT időzóna szerint)

A gitározás mellett feltűnt már videóklipben is, méghozzá a 2012-es angol X-Factor győztesének, James Arthurnak a zenés videójában. Eredetileg Arthurt akarták a klipbe ültetni, de volt egy kontakt Feltonhoz, így bepróbálkoztak a brit színésznél. Ő pedig lelkesedett az ötletért, így eljátszotta a 221 másodperces szerepet. Óriási rajongója a horgászatnak, emiatt már Magyarországra is ellátogatott, hogy néhány haverjával halak között töltsenek egy rövidebb időt:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Tom Felton (@t22felton) által megosztott bejegyzés, Okt 8., 2017, időpont: 12:41 (PDT időzóna szerint)

A Harry Potterből ismert színésztársaival már nem találkozik túl gyakran, tekintve, hogy mindannyian a világ más-más pontján élnek, de Daniel Radcliffe-fel összefutottak már párszor, Emma Watsonnal pedig nem is olyan régen lőttek közös képeket. Az ő kapcsolatuk azért is érdekes, mert Watson beleszeretett Feltonba a varázslós filmek forgatása alatt, ezt pedig a szemébe is mondta kollégájának. Egyetlen bökkenője volt ennek: Felton nem viszonozta Watson közeledését. A rajongók imádták a pletykákat, a párost elnevezték Dramionénak, Draco és Hermione nevét keresztezve. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott:

Semmit nem tudtam a forgatás alatt erről.

A Twitter és az Instagram aktív kezelése mellett Felton továbbra is színészkedik, a rajongók imádták a Flash című sorozatban, most pedig majdhogynem formabontó szériában kapott szerepet, amit a YouTube-ra gyártottak. Ez volt az Origin, ami több sci-fi filmből is táplálkozott, de minőségi ugrás volt a legnagyobb videómegosztó filmes történetében. Felton lubickolt a szerepben, a rajongók pedig már kampányolnak a második évad miatt, hivatalos megerősítés egyelőre nincs a folytatásról.

Az angol színész egyébként továbbra is éli a Harry Potter-franchise nyújtotta lehetőségeket, nagyon gyakran örvendezteti meg rajongóit az alábbihoz hasonló fotókkal. Itt Valentin-napon köszönt be a filmek főgonoszával, Voldemorttal:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Tom Felton (@t22felton) által megosztott bejegyzés, Febr 14., 2015, időpont: 10:40 (PST időzóna szerint)

Ezt értékelik is az emberek, egy barista például így címkézte fel Felton kávés poharát:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Tom Felton (@t22felton) által megosztott bejegyzés, Dec 4., 2014, időpont: 5:42 (PST időzóna szerint)

Nemrég egészen nagy port kavart egy instás videója, a felvételen ugyanis olyan pólót viselt, amin a japán hadsereg II. világháborúban használt harci zászlaja szerepelt.

for those who don?t understand, this was the t-shirt pic.twitter.com/ZvK7lUU86X

? sol ??? (@trucelupin) 2019. március 9.


Emiatt megorroltak rá az érzékenyebb lelkű japánok, kínaiak és koreaiak, akik elítélik a nacionalizmust. A dolog lényege, hogy a minta valahol az 1870-es években jelent meg az öröm és ünneplés jelképeként, és 1889-től használta csak hivatalosan a japán hadsereg. Egészen a második világháború végéig így volt mindez. Japán nácibarát politikája miatt a háború borzalmai elérték Kínát és Koreát is, óriási veszteségeket okozva ezzel, így a zászló egyfajta jelképe lett az ázsiai országokat érő erőszakos csapásoknak.

A zászló megjelent már különböző sporteseményeken is, például a 2008-as pekingi olimpián, ahonnét a Japán Olimpiai Bizottság ki is tiltotta a felkavaró lobogót, de igyekeznek minden ilyen eseményről eltüntetni a zászlót, ami egyébként megjelent már japán animációs mesékben is.

Tehát a felháborodás oka:

borzalmakra emlékezteti az embereket, nacionalista jelképnek is titulálják, a náci-kollaborációt azonosítják vele, agresszivitást, gyűlölködést hordoz magában a háború miatt.

Ugyanezért akadtak ki az új Dumbo-film plakátjára is:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Disney?s Dumbo (@dumbo) által megosztott bejegyzés, Nov 14., 2018, időpont: 9:00 (PST időzóna szerint)

Jelenleg a japán Tengerészeti Védőerő használja egy kissé átformált verzióját, mindemellett Felton bocsánatkérő posztja alá sok olyan komment érkezett, hogy nincs miért elnézést kérnie, mert ez csak propaganda a koreaiaktól, akik nem mind szívelik a japánokat. A NavyTimes egy évvel ezelőtti cikkében beszélt arról, hogy Dél-Korea kérvényezte is a felkelő nap zászlajának eltávolítását.

Mindenesetre az angol színész ezt írta:

Őszinte bocsánatomat szeretném kifejezni, a legutóbbi Instagram-videómmal senkit nem akartam megsérteni. Ötletem sem volt, hogy a pólóm bármilyen szimbolikával rendelkezik. Egy életszerető ember vagyok, nem gyűlölködő, emiatt nagyon sajnálom, hogy megvettem, miután megismertem a jelentését. A tudatlanságom persze nem mentség semmire, ettől függetlenül is nagyon sajnálom!

Egyértelműen nem lehet kijelenteni, hogy Felton hibázott, hiszen nem tartozik az alapműveltséghez az, hogy a japánok történelmi zászlajait ismernünk kellene. Itt a fő probléma inkább azokkal a vállalatokkal van, akik nem egyik percről a másikra döntenek úgy, hogy piacra dobnak egy megosztó ruhadarabot. Felton gondolkodás nélkül osztotta meg a videót, nem voltak előzetes ismeretei, nem gondolta, hogy ebből bármiféle baj származhat. Tulajdonképpen nem okozhatott akkora traumát, amivel kiérdemelte volna ennyi ember haragját. Ahogy ő is írja, a tudatlanság semmire nem mentség, de itt első sorban a pólót legyártó vállalatokat lehetne először felelősségre vonni (ahogyan azt teszik is sokszor velük). Ők végeznek piackutatást, megfelelő információkkal kell rendelkezniük egy ilyen szimbólum piacra dobásának kérdésében.

Fotó: Gareth Cattermole/Getty Images for BFI

Ha valaki hibázott, az aligha Tom Felton. Mert valószínűleg tényleg ő az utolsó, aki rejtett- vagy még inkább nyílt üzeneteket akarna átadni egy ilyen ártalmatlan videóval.

Daniel Radcliffe tinédzserként évekig alkoholista volt a Harry Potter miattRészegen járt a forgatásra.

Kiemelt kép: Karwai Tang/WireImage

folytatás

Legkedveltebb hírek
Egy kis papagájnak nincs hangja, ezért kérik Wissper-t, vegye rá, hogy megszólaljon
2020-10-01 18:50:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Huszonöt év. Ennyit várt Magyarország legsikeresebb csapata arra, hogy ismét a Bajnokok Ligájáb
2020-10-01 18:43:44 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
2020-10-01 18:39:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez