Mutatunk egy praktikus ruhaszárítót, ami mindig veled lehet

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Mutatunk egy praktikus ruhaszárítót, ami mindig veled lehet

A teszt alatt végig az a kérdés motoszkált bennünk, vajon ennek a berendezésnek milyen felhasználási területei vannak? Biztosan mindenki járt már úgy, hogy egy régebbi pólóját felvette, aminek remek illata volt, mindaddig, amíg kicsit meg nem izzadt vagy esni nem kezdett az eső. Ekkor előtört belőle a rettenetes ?ázott kutyaszag? és bár nem mi vagyunk büdösek, mégis vér ciki bárhová is menni benne.

Ez főleg akkor izgalmas, ha valamilyen rendezvényen vagyunk és emiatt a helyszínt sem tudjuk elhagyni. Vajon ha rendelkeztünk volna egy Jimmy GY101 ruhaszárítóval, hány pólót tudtunk volna megmenteni az enyészettől? Biztosan sokat, mert emiatt nem egyszer vágtuk ki ruhadarabunkat a kukába. Ugyanez igaz, ha egy több napos túrán/síelésen vizes lesz a cuccunk és nem tudunk hazaugrani egy váltás ruháért, vagy ha késésben vagyunk, és még mindig nem száradt meg az a fránya ing. Ebben a kategóriában szerintünk a leghasznosabb berendezések a cipőszárítók, amiket tényleg remekül lehet használni.

A fentieken gondolkodva örömmel bontottuk ki a tesztalanyt, majd az összerakás után rögtön dobáltuk is rá a frissen mosott ruhákat. A szerkezet közepén helyezkedik el egy fűtőszál és egy ventilátor, ami a testben kialakított csövekben fújja szét háromfelé a levegőt. A vállfa aljára akaszthatunk 6 db csipeszt is, ide jönnek a zoknik, illetve minden olyasmi, amit fel tudunk lógatni szárítási célból.

Fotó: RendeljKínait

A vezérlésért egyetlen gomb felel: a ki- és bekapcsolás mellett választhatjuk, hogy meleg vagy hideg levegőt fújjon. Bár a Jimmy kimondatlanul is a Xiaomi hátszelét élvezi, inkább a budget termékek vonalába tartozik a Deerma márkával együtt, így a minőségtől nem ájultunk el. A megfelelő működéshez persze nem is kell titánból gyártott szerkezet, helyette a kiegészítők a fontosak: ilyen például a hordtáska, ahová bedobálhatjuk a részegységeket – igen, a gyártó is utazáshoz tervezte a terméket.

Fotó: RendeljKínait Használható-e a Jimmy GY101 a gyakorlatban?

A felhasználáson nem kellett túl sokat gondolkodnunk, megpróbáltunk mindenféle vizes ruhát ráaggatni, amit lehetett. Az gyorsan kiderült, mi az, amivel nem tud mit kezdeni a szerkezet. A vastag farmeranyag, a bélelt kabátok, illetve általánosságban minden ruhadarab ?no go? zóna, ami kicsit is nehezebb, mint egy póló – ezeket a termék egész egyszerűen nem képes kellő sebességgel felmelegíteni.

A pólókkal, ingekkel és a zoknikkal viszont nincs gond, a gyártó által adott csipeszek is ebbe az irányba terelnek minket, úgyhogy meg is szórtuk a Jimmy GY101-et fél tucattal. A gond az, hogy a két oldalsó csatornán át egyszerűen nem érkezik elég meleg levegő a lábon viselhető ruhadarabok megszárításához. Egy kicsit teleshop-érzés fogott el minket, a szuper melegítő berendezésekkel, amik az 50W felvett teljesítményből a fizikát meghazudtolva 8000W-nyit képesek leadni és befűteni egy komplett házat.

Fotó: RendeljKínait

Ezt ?sajnos? a Jimmy GY101 sem tudja, így a zoknik egy óra után sem száradtak meg. Szóval marad a radiátoros megoldás, kivéve persze, ha a lakásépítésnél a padlófűtés rubrikát ikszelték be. Egy dolog még utólag eszünkbe jutott: ha egy másik ruhadarabot húzunk felülről a zoknikra, akkor a levegő bent marad és ez talán segít jobb eredményt elérni.

Ahol viszont eredményeket értünk el, azok a pólók. A szokásos 7-8 órás száradás helyett 60 perc alatt lerendezett egyet, ami nem rossz teljesítmény. Az egy más kérdés, hogy ki akarja cserélgetni rajta a ruhadarabjait, tehát tömeges használatra nem alkalmas a kütyü. Az ingekkel ugyanaz volt a helyzet, mint a pólókkal, a száradási idő itt is durván egy óra. Sajnos a folyadékmentesítés nem teljesen egyenletes, felül teljesen száraz, már-már forró lesz az anyag, míg alul minimálisan nedves marad, de így is viselhető, ráadásul a vasalás ezen is segít.

Többször voltunk már olyan élethelyzetben, mikor a gyakorlatban is tudtuk volna alkalmazni ezt a kütyüt, hiszen túrázunk és síelünk, és mindkét tevékenység az elázás esélyével ?kecsegtet?. Hányszor jött volna jól egy ilyen szerkezet a kulcsos házban, amikor kifogytunk a cuccainkból. Akiknél még el tudjuk képzelni a Jimmy GY101 létjogosultságát, azok a sokat utazó üzletemberek, akik kevés ruhával mozognak nagy távolságokat, így például az ingeket is gyorsan kell cserélni.

Összegzés

A Jimmy GY101 tipikusan az a rétegtermék, ami nem fog mindenkinek kelleni, de akinek igen, annak nagyon. Nem minden ruhadarabhoz elég a teljesítménye, de pólók és ingek szárítására remekül használható. A kérdés az, hogy hány menedzsernek és túrázónak jut eszébe, hogy beszerezzen egyet.

Ebben a sajátos helyzetben nem adhatunk többet a 7/10-es értékelésnél, de ez nem a termék rossz működése miatt ennyi, hanem azért, mert egy 10300 Ft-os műszaki eszközről van szó, ami a ruhatárunk egy részét képes csak megszárítani. Aki viszont tényleg a reggeli kapkodásban emeli le a még nedves ingét a szárítókötélről, annak ez egy ?must have? termék lesz.

Rendelj kínait!

Ha érdekelnek a kínai termékek, és első kézből szeretnél értesülni az új tesztekről, ajánljuk a RendeljKínait oldalát!

Rendelj Kínait korábbi cikkei Olcsón is lehet használható Bluetooth-fejhallgatót kapni25 000 forintért is akad használható okostelefonKipróbáltuk a városi közlekedés legjobb formáját
folytatás

Legkedveltebb hírek
Az év és az évtized utolsó teliholdját lehet ma megfigyelni, amennyiben az időjárás engedi
2019-12-12 19:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A természetfeletti erőkben való hit, és a tőlük való félelem igen elterjedt volt a 18
2019-12-12 17:45:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Az AnTuTu ismét egy csokorba gyűjtötte a legerősebb androidos telefonokat
2019-12-12 17:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A világ legősibb, 44 ezer éves, vadászjelenetet ábrázoló barlangfestményét fedezték fel Indonéziában
2019-12-12 16:56:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Egy 1997-ben az észak-olaszországi Piancenza egy galériájából ellopott Gustav Klimt-portré bukkant fel Olaszországban - írta a BBC hírportálja szerdán
2019-12-12 15:50:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Nem kell sokáig várniuk a Star Wars-rajongóknak, már csak pár nap van hátra a december 19-én mozikba kerülő Star Wars: Skywalker kora bem
2019-12-12 15:22:43 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez