Csempészd be a tavaszt az otthonodba! (X)

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Csempészd be a tavaszt az otthonodba! (X)

Ha a tavaszi nagytakarításon már túl vagyunk, de még mindig nem érezzük úgy, hogy a lakás miden pontja felkészült az új évszakra, akkor hasznosak lehetnek e heti tippjeink.

Párnák, textilek

Az első lépés mindenképpen az legyen, hogy ha voltak az őszi-téli szezonban szőrmés, kötött, kuckózós kiegészítőink, akkor azokat csomagoljuk el gyorsan, van egy pár hónapjuk pihenni. Cseréljük le a nehéz, meleg hatású dekor elemeket, mint például a párnák és takarókat frissebb, üdébb darabokra.

A nappaliban tegyünk ki pár pasztell színű, akár virágos párnát (költségtakarékos tipp: ha szabvány méretű díszpárnáink vannak, akkor elég csak a huzatokból beszerezni pár vidámabb darabot), az étkezőben cseréljük le a terítőt egy hasonló színűre. Ezekkel érdemes kísérletezni, néhány ezer Forint befektetéssel erőteljes változást érhetünk el bármelyik helyiségben ? akár olyan színeket is kipróbálhatunk, amik elsőre merésznek tűnnek. Korábbi cikkünkben összeszedtük, hogy a 2019-es évben mik lesznek a trendszínek, a ködös kék vagy a halvány rózsaszín szuper tavaszi szín, ezek használatával nem csak vidám lesz az otthonunk, hanem még trendi is!

Ne felejtsük ám el, hogy nem csak a szín számít, hanem az anyag is, a lennel, a könnyű selyemmel, a vékonyabb textilekkel egyszerűbben elérhetjük a kívánt hatást.

Ebben az alapvetően fehér és világos színekkel berendezett nappaliban vidám fókuszpontot képeznek a napsárga párnák:

Fotó: carlaaston.com

Aki bátrabb, vagy nagyobb változást szeretne, akár a függönyök vagy a szőnyegek lecserélését is megteheti, a hatás garantáltan észrevehető lesz!

Növények

A virágok, a zöld növényeknél semmi sem hozza jobban a tavasz érzését. A már meglévő szobanövényeink mellé bátran tegyünk néhány tavasziasabbat. Ha szeretjük sűrűn változtatni a virág kompozíciókat, akkor a vágott virág lesz a barátunk, de ha környezetbarátabb és olcsóbb megoldást keresünk, akkor inkább a cserepes növényeket érdemes választani. Egy-két vidám kaspóban lévő nárcisz vagy krókusz biztosan feldobja a szoba hangulatát, de a mi kedvencünk a jácint, ami élénk színei mellett fantasztikus illatával is elhozza a tavaszt az otthonunkba! J

Azoknak sem kell aggódnia, akik nem mesterei a szobanövények gondozásának ? szerencsére nagyon sok cég készít már élethű, a szemnek is kellemes művirágot, legyen szó akár zöldekről, akár virágos növényekről. Bátran válasszunk közülük!

Fotó:confessionsofanorthernbelle.com Világítás

Már jó néhány lakberendezéssel kapcsolatos cikkünkben foglalkoztunk azzal, hogy mennyire fontos a megfelelő világítás az otthonunkban, pláne, ha itt-ott nincs elegendő természetes fény. Ha úgy érezzük, hogy vannak sötétebb részei a lakásunknak, szerezzünk be egy megfelelő méretű asztali vagy állólámpát, a legjobb, ha valamilyen vidám burát választunk hozzá. A sötét sarkok ?tavaszosítására? szuperül alkalmazhatóak a fentebb már említett művirágok, ezeken a helyeken élő növény úgysem maradna meg, de egy kis zöld színnel feldobhatjuk.

Illatok

Illóolajokat használni nem csak télen érdemes: cseréljük le a narancsot és a fahéjat könnyebb, virágos illatokra: vanília, levendula, rózsa, ilang-ilang? Rengeteg a lehetőség!

Ha még ez is kevés

Vidám párnák, kellemes virágillat és csupa zöld növény a nappali, de még mindig nem elég? Ha nagyobb változásra vágyunk kis befektetéssel, jó trükk lehet átrendezni az adott helyiséget. esetleg egy-két kisebb kiegészítő bútorral teljesen átformálhatjuk egy szoba hangulatát.

folytatás

Legkedveltebb hírek
 Házikoncert
2019-04-25 06:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Ajánló - A jövő cukrászai hétköznap esténként a FEM3-on!
2019-04-25 05:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Az év eddigi legmelegebb napjai következnek, péntek este, szombaton aztán hidegfront hoz lehűlést és csapadékot az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint
2019-04-25 05:11:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A fókaállomás vezetője és kislánya költözni kényszerül, de sajnos nem vihetik magukkal örökbefogadott kisfókájukat, Robbiet
2019-04-25 05:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A Gulyás Márton-féle Partizán nagyobbat gurított, mint eddig bármikor: csináltak egy másfél órás komplett dokumentumfilmet, amelyben az elmúlt választásokon gombamód szaporodó, és valahogy mindig a Fidesznek kedvező és tökéletesen számonkérhetetlen kamupártoknak mentek utána
2019-04-25 04:47:26 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez