Szülőként ügyeljünk a netező gyerekünkre

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Kiberpiszkálás, szelfik, pornó, Momo-kihívás ? a szülőknek sok dolog miatt kell aggódniuk, amikor gyermekeik elkezdik használni az internetet.

Az elmúlt hetekben a szülők elárasztották a közösségi médiát, hogy figyelmeztessenek másokat a Momóval kapcsolatos videókról, egy ijesztő teremtményről, amely arra készteti a gyerekeket, hogy kárt okozzanak magukban és másokban. Ez a ?kihívás? is illeszkedik a WhatsAppon küldött, gyerekeknek szóló hoaxok, megtévesztések és átverések sorába.

Egyre több nonprofit szervezet segíti a szülőket a digitális világban. Az amerikai Chattanooga csoport egy workshopot szervezett, amelynek során a szülőknek tippeket adtak a digitális korról. A szervezetnél úgy találták, hogy az egyik leggyakoribb dolog, amit a szülők keresnek, az a segítség a közösségi média és a technológia terén. A legtöbben tippeket kértek, hogy hogyan navigáljanak a számukra sokszor idegen online világban.

A szülők és a nagyszülők, akik részt vettek a workshopon, leginkább a következőktől tartanak:

nincs elég lehetőségük korlátokat emelni az olyan tartalmakkal kapcsolatban, amelyekkel nem értenek egyet, a közösségimédia-oldalakon eltöltött idő mennyisége, a telefonos vagy számítógépes játékok jellege, a biztonság hiánya.

?Nem akadályozhatjuk meg, hogy a gyerekek használják az új technológiai megoldásokat ? mondta Chris Gregory, a First Things First fejlesztői igazgatója. ? A legfontosabb, hogy mindig legyünk kapcsolatban a gyerekünkkel. így, amikor észrevesznek valamit, ami nincs rendben, bizalommal forduljanak hozzánk.? Chris Gregory számára ez azt jelenti, hogy tudja a jelszavakat minden gyerekének a készülékéhez. Néha átgörget az Instagramon a lányával, vagy a képernyő felé hajolva próbál rájönni, hogy ki játssza a Fortnite-ot a fiával. Eközben a tinédzserek 60 százaléka azt mondta, hogy a szüleik soha nem ellenőrizték a telefonjukat, és nagyjából 28 százalékuk szerint a szüleik nem követik őket a közösségimédia-oldalakon.

Ez persze annak is köszönhető, hogy sok szülő azt sem tudja, hogy manapság milyen appok a menők a gyerekek életében. Jó néhányan ismerik az Instagramot, de fogalmuk sincs a Musical.ly-ről, a Snapchatről vagy a TikTokról.

Vannak olyan szülők, akik gyakran beszélnek arról, hogy a technológiát kerülni kell, de nincsenek is tisztában annak használatával. Sokan félnek vagy ódzkodnak a technológiától, viszont az már a fiatalok életének szerves részét képezi. Éppen ezért a szülőknek is meg kell találniuk azt a módszert, amely nekik működik. Ez lehet egy családi médiaterv létrehozása és a korlátok meghatározása. Van, ahol az étkezőasztal a techmentes zóna, máshol a telefonoknak éjjel a konyhai pulton kell maradniuk. Végezetül az is megfontolandó, hogy mikor érdemes a gyereknek okostelefont kapnia, vagy regisztrálnia magát a közösségi oldalakra.

Forrás: The Star
Fotó: The Star

The post Szülőként ügyeljünk a netező gyerekünkre appeared first on Social Daily.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Az amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Testület (National Transportation Safety Board, NTSB) döntést hozott a márciusi halálos balesetet okozó, önvezető Uber ügyében: kijelentették, hogy jó részben az emberi vezető hibázott, mivel annak ellenére, hogy az autó önállóan közlekedik, még folyamatosan figyelnie kellett volna az utat – írja a BBC
2019-11-22 07:30:42 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
Tilos lesz orosz szoftver nélküli okostelefont, számítógépet és okostévét forgalmazni Oroszországban 2020
2019-11-22 06:10:50 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
Az amerikai kereskedelmi minisztérium szerdán ismét elkezdte engedélyek kiadását egyes amerikai termékek exportjához a Huawei kínai telekommunikációs óriásvállalat számára – írja az MTI
2019-11-22 05:40:50 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
Sokáig kereste a megfelelő csirkét, ami segített volna bizonyítani, hogy védence beszámíthatatlan
2019-11-22 04:53:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Tudomány
Az Európai Űrügynökség Cluster missziójának adatait elemezve szakértők rekonstruálták a mágneses mező hangját
2019-11-21 21:10:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Nem sokon múlt, hogy az Emirates egyik utasszállítóját villámcsapás érje Új-Zélandon
2019-11-21 19:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez