Ötezer forintért ölték meg Margit nénit Mésztelepen

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Ötezer forintért ölték meg Margit nénit Mésztelepen

Hétfőn a tanúk meghallgatásával folytatódott a Tatabányai Törvényszéken annak a fiatal férfinak a pere, aki ötezer forintért ölt meg egy 87 éves idős asszonyt 2017 májusában Mésztelepen. A bíróság tíz tanút hallgatott meg az idős nőt megölő férfi és feltételezett felbujtójának ügyében.

A 19 éves férfi 2017 májusában szabadult a börtönből, majd hajléktalan életmódot folytatott, és az idős asszony tatabányai lakásával szemben lévő garázsban húzta meg magát. Rendszeresen bejárt az egyedül élő, 87 éves asszonyhoz cigarettát valamint kisebb összegeket kért. A tél közeledtével a fiatalember szeretett volna valamilyen fűthető szállást találni, ezért megkérte a nagybátyját arra, hadd lakhasson náluk.

Az idősebb férfi a szállás fejében pár ezer forintot kért, de a fúnak nem volt pénze, ezért a nagybátyja rávette őt arra, hogy a közelben lakó asszonytól – akár erőszakkal is ? pénzt szerezzen. A fiatal férfi az egyik októberi reggel magához vett egy sörösüveget, majd az asszony lakásához mentek. A nagybátyja a közelben várakozott, míg ő besurrant.

A férfi szó nélkül odament a széken neki háttal ülő asszonyhoz, és a sörösüveggel, majd ököllel, nagy erővel megütötte. Ezt követően fejbe rúgta és tovább bántalmazta. A fiú ezután kivett Margit néni pénztárcájából ötezer forintot, a sörösüveg szilánkjait bedobta a kukában majd a vérző nőt magára hagyva kiment a lakásból. Az idős asszony még ki tudott jutni a ház elé az udvarra, ahol összeesett. A szomszédok értesítették a mentőket, de az idős olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy pár nappal később meghalt.

A hétfő tárgyaláson a bíróság meghallgatta az idős asszony közvetlen szomszédait, a helyszínre érkező mentősöket, a másodrendű vádlott élettársát, valamint az elsőrendű vádlott ismerősét és az egyik volt zárkatársát is. A másodrendű vádlott tagadta a bűnösségét. Élettársa azt mondta, hogy aznap együtt ébredtek és kávéztak, és csak másnap szereztek tudomást a történtekről.

Ahogy ő úgy a gyilkosságot elkövető fiatalember is beszámítható. A 19 éves fiatalember beismerte, hogy bement a házba és megütötte az idős asszonyt. Azt azonban tagadta, hogy úgy megverte volna, hogy abba később belehalt.

A bíróság június 13-ra napolta a tárgyalást.

Fotó: illusztráció

folytatás

Legkedveltebb hírek
Mind több részlet derül ki arról a múlt pénteken közölt videóról, amely földinduláshoz vezetett az osztrák belpolitikában
2019-05-22 09:42:19 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Az eddigi becsléseket jelentősen meghaladva akár két métert is nőhet a tengerszint 2100-ra egy új kutatás szerint
2019-05-22 09:35:42 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Jokha al-Harthi könyve az első arab nyelven írt regény, amely elnyerte az elismerést
2019-05-22 09:32:06 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Rábólintottak a parlamenti frakciók a hétfőn beiktatott új államfő, Volodimir Zelenszkij által bejelentett előrehozott választásra
2019-05-22 09:30:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Már csak napjai lehetnek hátra Malajzia utolsó hím szumátrai orrszarvújának ? közölte kedden a Borneó szigetén elterülő lévő maláj állam, Sabah vadvédelmi hatósága
2019-05-22 09:29:36 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A nő külföldieknek adott ki magyar útlevelet
2019-05-22 09:17:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez