Izraeli filozófust fogadott Orbán

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Izraeli filozófust fogadott Orbán

Az MTI-nek számolt be Orbán Viktor sajtófőnöke arról, hogy a miniszterelnök hétfőn délután a Karmelita kolostorban fogadta Yoram Hazony izraeli filozófust, a jeruzsálemi Herzl Intézet elnökét, akinek ?A nacionalizmus erénye? című könyve kapta a 2019-es év Konzervatív Könyve díját.

A közlemény szerint Hazony a könyvben azt fejtegeti, hogy ?a nacionalizmus értelmes alapelv?, ?a lehető legjobb kormányzási forma a világ számára, ha a nemzetek szabadon és önállóan határozhatják meg saját irányukat, megőrizhetik hagyományaikat, és minden külső beavatkozás nélkül törekedhetnek nemzeti érdekeik érvényesítésére?.

A szerző szerint ez a gondolat áll szemben az ?imperializmus, a birodalomépítés elvével, amely úgy szeretné a békébe és a jólétbe vezetni a világot, hogy ? amennyire csak lehetséges ? egyesíti az emberiséget egyetlen politikai rendszerben?. Hazony úgy véli, mindkét politikai konstrukció ellen és mellett vannak érvek, de nem lehet elkerülni az állásfoglalást valamelyikkel szemben. Könyvében arról ír, hogy ?a zsidó-keresztény kultúra a Biblia jelenlétén keresztül mindig is az önrendelkezés, a független nemzetek gondolatát támogatta?. (Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda)

folytatás

Legkedveltebb hírek
A különleges képességekkel megáldott/megátkozott, 16 éves Jacob Portmant a szülei épp elmegyógyintézetbe készülnek szállítani
2019-04-23 00:31:22 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Ajánló - Szereplők: Dwayne "The Rock" Johnson, Johnny Knoxville, Neal McDonough, Kristen W
2019-04-22 23:40:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez