Václav Klaus: a szovjet propagandánál is durvább az EU-é

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Václav Klaus: a szovjet propagandánál is durvább az EU-é

A Magyar Nemzetnek a volt cseh államfő a budapesti migrációs konferencián azt mondta, az Európai Parlament az EU hivatalos propagandaszerve, amely az integrációt támogatja. Szocialisták és  kereszténydemokraták együtt küzdenek az ellen, aki bírálni meri ezt a hivatalos európai doktrínát.

Václav Klaus szerint az uniós elit mindig ellentámadásba lendült, ha a nemzetek szuverenitását támogatók, mint ő is, sikert értek el, de a budapesti konferencia akár egy új mozgalom kezdete is lehet.

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban beszélget Václav Klaus korábbi cseh államf?vel március 23-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecs?di Balázs

A kommunizmus bukása után Közép-Európa vezetői azon versenyeztek, hogy elsőként csatlakozzanak az unióhoz, de három évtized után ?ideje valamit közösen csinálni?.

A mi emlékeink teljesen mások, mint a nyugati országokéi, és szükség van erre az együttműködésre.

Ennek kapcsán az egykori cseh elnök elárulta, őt sokkolta, amikor egy uniós csúcson ráébredt, milyen szoros a nyugati vezetők közti viszony.

Felejtős a kelet-nyugat felosztás 

Mostanra azonban el kell felejteni a hidegháborús ?kelet?nyugat felosztást?, mert a megosztottság

a valódi demokraták és a nem való­diak között

van. Ez a valódi választóvonal, mert demokraták vannak minden országban, de velük szemben állnak azok, akik az európai elithez tartoznak (a politika, a tudomány, a média vilá­gában).

Az Európai Parlament nem egy igazi parlament, csak úgy tesz, mintha az volna. Az európai országok elküldik Brüsszelbe és Strasbourgba azokat a politikusokat, akik nem nyertek saját országukban, így azt mondhatjuk, az ott ülők a második vonalat képviselik.

Nem lát esélyt a változásra.

Magyarországon lehetnek bal- és jobboldali pártok, ez Brüsszelben lehetetlenség.

A volt elnök korábban sokat bírálta a visegrádi együttműködést, de most úgy látja, a V4 tevékenységének a migrációs válság új lendületet adott.

Integráció? Migráció? Generáció!

Szerinte a közép-európai országok

álláspontja inkább az idősebb nemzedék álláspontja, nem a fiataloké.

Azt érzi, hogy a négy közép-európai állam fiataljai is az EU-propaganda áldozatai,

márpedig az EU ebből a szempontból sokkal agresszívabb, mint a Szovjetunió volt a későbbi időszakban. Nem mondom, hogy Sztálin idején nem volt szigorúbb, de a nyolcvanas években biztos nem volt olyan agresszív a propaganda, mint manapság az unióban. A fiatalok gondban is vannak.

Az ő fiai még nagyon hasonlóan gondolkodnak, mint ő, de ez már nem igaz az unokáira.

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

folytatás

Legkedveltebb hírek
A korábban közölt 359-nél mintegy százzal kevesebb a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett merényletek halálos áldozatainak a száma  ? mondta két magas rangú kormányilletékes a Reuters brit hírügynökségnek csütörtökön
2019-04-25 21:54:51 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A Magyarországon legnagyobbnak számító, 32 milliárdos kaposvári napelemberuházása mellett akár tízszer nagyobb, mintegy egymilliárd euró további hazai energetikai befektetést helyezett kilátásba tegnap Pekingben Ruan Guang, a China National Machinery Import&Export vezérigazgatója, aki erről megállapodást írt alá Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel - közölte a szaktárca
2019-04-25 21:39:43 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Rapcsák András polgármester úrtól azt tanultam egykoron, hogy a kocsmákban mindig fontos információk vannak
2019-04-25 21:27:53 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Szakember- és eszközhiányra hivatkozva nem tudták ellátni, végül 21 óra után műtötték meg
2019-04-25 21:19:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Általános vélemény, hogy az elmúlt évek egyik legkomolyabb, legtehetségesebb garnitúrája lehet a 2019-es NFL draftosztály
2019-04-25 21:07:10 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A kerületi Fidesz-frakció helyi szövetségeseivel eddig ötször kaszálta el a költségvetés megalkotását
2019-04-25 21:03:29 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez