A nagyok hozzák el nekünk a dohányzás jövőjét

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A nagyok hozzák el nekünk a dohányzás jövőjét

Bár a dohányzás már hosszú ideje a mindennapjaink része, a piac gyorsabban változik, mint gondolnánk. Ennek egyik fő oka a technológiai fejlődés, ami új utakat és lehetőségeket nyit meg ezen a téren is, elég csak az elektromos cigaretták terjedésére gondolni, ezt pedig egyre több befektető is felismeri. A másik ok, hogy bár a dohánycégek profitja egyelőre ugyan elsősorban a hagyományos dohánytermékeket használó dohányzókból származik, a dohányipar felismerte, hogy szükséges nagyobb felelősséget vállalni a vásárlók egészségéért és a társadalom egészéért. Úgy tűnik, hogy egy olyan időszakhoz érkeztünk, melyben a társadalmi és üzleti érdek végre egy irányba mutat.

Az Amerikai Egyesült Államok gyógyszereket és élelmiszereket bevizsgáló szervezetének (FDA) képviselője, Scott Gotltlieb 2017-ben arról beszélt, hogy a szervezet egyre aktívabban keresi majd annak módjait, hogy csökkentett ártalmú termékek jelenhessenek meg a piacon, és a nagy dohánycégek is egyre inkább ilyen innovációkba fektetnek.

Több elemző is úgy gondolja, hogy az elkövetkező években fog kibontakozni a következő igazán nagy forradalom a dohánypiacon: a nagyvállalatok néhány évtizeden belül megszüntetik a klasszikus, ma ismert dohánytermékek forgalmazását, amit a cigarettánál kevésbé káros, füstmentes dohányzási alternatívák követhetnek.

Természetesen, ha valaki csökkenteni akarja a dohányzással járó ártalmakat, akkor a leghatékonyabb és legeredményesebb módszer számára csakis a leszokás lehet. Sokan vannak azonban olyanok, akik az ismert káros hatások ellenére sem szoknak le a dohányzásról. A füstmentes technológiák az ő számukra jelenthetnek alternatívát. Ezek az alternatívák nem veszélytelenek, hiszen például ezek által is nikotin jut a szervezetbe, amely erős függőséget okozó anyag, de mivel nem égetik a nikotint és a dohányt, így lényegesen kevesebb káros és potenciálisan káros anyagot szabadítanak fel, mint a cigarettafüst.

Bármennyire is meghökkentő ez elsőre, úgy tűnik, hogy az egymással versengő, fejlesztésbe és kutatásba befektető nagy cégek lehetnek azok, amelyek megreformálhatják a dohánypiacot és újabb alternatívákat mutathatnak a fogyasztóknak.

A dohányipari előrejelzésekkel foglalkozó Euromonitor International szerint a füstmentes technológiák kategóriája lehet az elkövetkező évek leggyorsabban növekvő szegmense.

Mindazonáltal fontos tudni, hogy a füstmentes alternatívák sem kockázatmentesek, hiszen például ezek által is nikotin jut a szervezetbe, amely erős függőséget okozó anyag. A dohányzás és a nikotin ártalmainak kiküszöbölését kizárólag a dohány- és nikotintartalmú termékek ? akár passzív ? fogyasztásának abbahagyása biztosíthatja.

Források:

csnews.com

tobaccocontrol.com

A cikk társadalmi felvilágosítás céljából, reklámnak nem minősülő tájékoztatásként készült a Philip Morris Magyarország Kft. hozzájárulásával.

Kiemeltkép: iStockphoto

folytatás

Legkedveltebb hírek
Az alváshiány a menedzsereket, a vállalkozókat és a vezetőket nagy mértékben érinti, a túl sok munka gyakran a társadalmi státusz egyfajta kifejeződése: ?Tele vagyok munkával, vagyis nélkülözhetetlen vagyok!? Pedig vezető munkakörben nagyon is fontos lenne az alvás, mert annak hiánya rontja a munkahelyi teljesítményt, beteggé tehet és kiégéshez vezethet
2019-04-19 00:33:34 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Ahányféle ember, annyiféle alvó létezik. Mindenkinek kicsit mások az alvási szokásai. Vannak, akik t
2019-04-19 00:33:31 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A szakértők tippje szerint az emberiség körülbelül 60 százaléka osztja meg az ágyát valakivel
2019-04-19 00:32:03 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Az alvás két nagy kategóriára osztható, a REM és a nem-REM alvásra: a REM a gyors szemmozgás, a rapid-eye movement rövidítése), amelyek egymást váltják
2019-04-19 00:29:48 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez