A 24.hu újságírója nyerte a Szegénységről Méltósággal Sajtódíjat

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A 24.hu újságírója nyerte a Szegénységről Méltósággal Sajtódíjat

A Magyar Szegénységellenes Hálózat az Átlátszónet Alapítvány, az ERSTE Stiftung és aktivistái közreműködésével szerdán osztotta ki szegénységben élő, illetve szegénységet megtapasztalt zsűritagok által odaítélt sajtódíját. A Print, illetve online írott tartalom kategória nyertese Balavány György lett a 24.hu tavalyi Csatatér sorozatának egyik darabjáért.

A riport a Szigetváron és a környékbeli zsákfalvakban élő közmunkások életét mutatja be, a fotókat Berecz Valter készítette.

Nem akarom, hogy a gyerekem is sárga mellényben söpörje a járdátAz ország tíz legszegényebb települése közül négy a szigetvári körzetben található. Megkérdeztük az ott élőket, mit szólnak például ahhoz, hogy a kormány szerint nincs gyermekszegénység Magyarországon. Meg azt is, kire és miért szavaznak majd a választáson.

A kezdeményezés keretében olyan 2018. január 1. és december 31. között megjelent cikkeket, riportokat, interjúkat, tudósításokat és alkotóikat díjazták, amelyek ?az érintettekből álló zsűri véleménye szerint megfelelő módon; körültekintően, méltósággal és árnyaltan mutatják be a szegénységben élők helyzetét? ? áll a díjat kiosztó szervezet közleményében.

További díjazottak:

print, online – különdíj: Doros Judit, Népszava TV, videó – első díj: Moskovics Judit, RTL Klub – Házon kívül TV, videó – különdíj: Szilágyi Máté, Szilli Tamás, Index TV, videó – különdíj: Szirmai Norbert, 9.tv – Sansz szakmai díj: Neuberger Eszter, Abcúg Balavány György korábbi cikkei Pszichiáterhez fordulni körülbelül annyira szégyen, mint fogorvoshoz menniAz igazságügyi szakértő szerint beszámíthatók a gyermekük megölésével vádolt szülőkA gyermeke megölésével vádolt apa a kórházi orvosok felelősségéről beszélt
folytatás

Legkedveltebb hírek
Az elismeréssel járó pénzösszeget az Emmi adja, ő viszont nem hajlandó elfogadni a magyar kormány pénzét
2020-01-17 17:16:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Interjút adott Pécs ellenzéki polgármestere. Azt mondja, ki tudná véreztetni a kormány a várost, de
2020-01-17 16:58:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
A tárca pár nappal azt követően reagált, hogy a fogászatok eddig nem kapták meg az ígért támogatást
2020-01-17 16:57:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
2019-ben egy XI. kerületi nőhöz hívták ki legtöbbször a mentőt.
2020-01-17 16:56:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez