67 milliárd forintot ad a kormány katolikus óvodákra és bölcsődékre

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
67 milliárd forintot ad a kormány katolikus óvodákra és bölcsődékre

A kormány a következő években közel 67 milliárd forintot fordít katolikus óvodák és bölcsődék építésére ? közölte a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban szerdán.

Soltész Miklós a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye fenntartásában lévő Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium új, mintegy 460 millió forintból felépülő katolikus óvodájának alapkőletételi ünnepségen emlékeztetett,

a kabinet emellett összesen több mint 100 milliárd forinttal támogatta vagy fogja támogatni az állami és önkormányzati kézben lévő óvodák és bölcsődék létrehozását is.

Az államtitkár hozzátette, a 2020 szeptemberére elkészülő, három csoporttal induló óvoda megépítéséhez 267 millió forinttal járult hozzá a kormány.

Szavai szerint az építkezések hangsúlyos részei a családpolitikának, amelyben nagyon fontos szerepet kapnak a gyermekek, a szülők, a pedagógusok és tanárok, valamint a hátteret adó egyház.

Nagyon nem mindegy, hogy azok, akik a gyermekeinket, a ?kincseinket? nevelik, milyen körülmények között dolgoznak, hiszen szebb és modernebb épületben a gyerekeket is könnyebb nevelni ? hangoztatta.

Soltész Miklós elmondta, az iskolában nemrégen fejeződött be egy másik nagy fejlesztés, mely során 1,3 milliárd forintból új tornacsarnokkal, ebédlővel és tantermekkel gazdagodott az intézmény. Köszönet jár az iskola, valamint az egyházmegye vezetőinek és munkatársainak, hogy a legutóbbi nagy fejlesztés után a most induló beruházás terhét is merték vállalni – hangoztatta az államtitkár.

Mi azért szeretnénk óvodát építeni ide, és még kettőt Debrecenben, mert szeretnénk, hogy egyre több gyermek élhesse át azt a lelki tavaszt, ami Jézus Krisztus feltámadása ajándékozott nekünk

mondta köszöntőjében Palánki Ferenc megyéspüspök. Hozzátette, az egyházmegye tíz közoktatási intézménye folyamatosan fejlődik, ez az oktatási rendszer pedig a remények szerint hamarosan egy új intézménnyel bővülhet.

Simon Miklós, a Fidesz országgyűlési képviselője azt mondta, az elmúlt időszakban Nyírbátor térségben ötvenkét köznevelési intézmény újulhatott meg és mintegy 5,3 milliárd fordítottak tizenhat iskola felújítására.

A jövő szeptemberre elkészülő katolikus óvodában három, egyenként huszonöt férőhelyes csoportszobát, kiszolgáló helyiségeket, tornaszobát és biztonságos parkolót is kialakítanak.

(MTI)

Kiemelt képünk illusztráció, MTI/Czeglédi Zsolt

folytatás

Legkedveltebb hírek
Lizzo csinált egy DNS tesztet és kimutatta, hogy 100%-ban csokoládé, legalább is ezt üzeni a ruhája, amiben a Brit Awards-re ment
2020-02-18 19:51:06 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Döntött az Alkotmánybíróság: újra a Kúriára kerül a lúgos doktor ügye Megromlott egészségére hivatkozva nem vonult börtönbe Orbán vendéglátója Tiborczék közpénzes segítséggel építenének hotelt Balatonvilágoson Hat órát vesztegelt egy Ryanair-gép Ferihegyen, az utasokat sem engedték kiszállni A külügy tudta nélkül utazott haza az egyik magyar a koronavírus miatt lezárt óceánjáróról A miniszterelnök hívta meg a honvédségi vezetőket az évértékelőre Engedély nélkül vágták ki a fákat a Normafára tervezett parkoló területén Újra sérülést okozott a balesetveszélyes, választások előtt átadott csúszda Tucatnyi illegális szálláshelyre csap le a Belváros Botrányai ellenére Farkas Flórián is ott volt Orbán Viktor évértékelőjén kiemelt kép
2020-02-18 19:50:22 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A Siófok 26-24-re legyőzte a Ferencvárost a női NB I-es kézilabdabajnokság rangadóján
2020-02-18 19:43:23 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Mindössze egy hitellel terhelt budapesti lakóház fele van Karácsony Gergely főpolgármester nevén a frissen nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozata szerint, amelyet az RTL Klub Híradója nézett át
2020-02-18 19:41:01 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Nem sokan mondhatják el magukról, hogy a világranglistát vezető játékossal teniszeztek
2020-02-18 19:13:27 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Azért segített a férjének bankot rabolni, mert öngyilkossággal is fenyegette őt - ezt állítja az a nő, akit férjével több bank kirablásával is vádolnak
2020-02-18 19:11:09 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez