67 milliárd forintot ad a kormány katolikus óvodákra és bölcsődékre

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
67 milliárd forintot ad a kormány katolikus óvodákra és bölcsődékre

A kormány a következő években közel 67 milliárd forintot fordít katolikus óvodák és bölcsődék építésére ? közölte a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban szerdán.

Soltész Miklós a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye fenntartásában lévő Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium új, mintegy 460 millió forintból felépülő katolikus óvodájának alapkőletételi ünnepségen emlékeztetett,

a kabinet emellett összesen több mint 100 milliárd forinttal támogatta vagy fogja támogatni az állami és önkormányzati kézben lévő óvodák és bölcsődék létrehozását is.

Az államtitkár hozzátette, a 2020 szeptemberére elkészülő, három csoporttal induló óvoda megépítéséhez 267 millió forinttal járult hozzá a kormány.

Szavai szerint az építkezések hangsúlyos részei a családpolitikának, amelyben nagyon fontos szerepet kapnak a gyermekek, a szülők, a pedagógusok és tanárok, valamint a hátteret adó egyház.

Nagyon nem mindegy, hogy azok, akik a gyermekeinket, a ?kincseinket? nevelik, milyen körülmények között dolgoznak, hiszen szebb és modernebb épületben a gyerekeket is könnyebb nevelni ? hangoztatta.

Soltész Miklós elmondta, az iskolában nemrégen fejeződött be egy másik nagy fejlesztés, mely során 1,3 milliárd forintból új tornacsarnokkal, ebédlővel és tantermekkel gazdagodott az intézmény. Köszönet jár az iskola, valamint az egyházmegye vezetőinek és munkatársainak, hogy a legutóbbi nagy fejlesztés után a most induló beruházás terhét is merték vállalni – hangoztatta az államtitkár.

Mi azért szeretnénk óvodát építeni ide, és még kettőt Debrecenben, mert szeretnénk, hogy egyre több gyermek élhesse át azt a lelki tavaszt, ami Jézus Krisztus feltámadása ajándékozott nekünk

mondta köszöntőjében Palánki Ferenc megyéspüspök. Hozzátette, az egyházmegye tíz közoktatási intézménye folyamatosan fejlődik, ez az oktatási rendszer pedig a remények szerint hamarosan egy új intézménnyel bővülhet.

Simon Miklós, a Fidesz országgyűlési képviselője azt mondta, az elmúlt időszakban Nyírbátor térségben ötvenkét köznevelési intézmény újulhatott meg és mintegy 5,3 milliárd fordítottak tizenhat iskola felújítására.

A jövő szeptemberre elkészülő katolikus óvodában három, egyenként huszonöt férőhelyes csoportszobát, kiszolgáló helyiségeket, tornaszobát és biztonságos parkolót is kialakítanak.

(MTI)

Kiemelt képünk illusztráció, MTI/Czeglédi Zsolt

folytatás

Legkedveltebb hírek
A főpolgármesteri előválasztáson induló ellenzéki jelöltek javítanának Budapest tömegközlekedésén, a hajléktalanok és a romák helyzetén, növelnék a zöldfelületeket és csökkentenék a szén-dioxid kibocsátást, valamint megoldanák a lakhatási válságot - hangzott el a jelöltek második vitáján szerdán Budapesten
2019-06-20 08:00:34 | Hozzászólások: 0 | hirextra
A montreali járőrök szombaton egy autóra lettek figyelmesek, ami elakadt az egyik út szélén
2019-06-20 07:54:01 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Az Iráni Forradalmi Gárda azt állítja, hogy amerikai kémdrónt lőtt le a déli Hormozgán tartományban, amikor az belépett az iráni légtérbe ? idézi a tájékoztatást a Reuters hírügynökség
2019-06-20 07:26:57 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A Magyar Államkincstár megkezdi július 1-jén a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásának megállapításával kapcsolatos kérelmek elbírálását ? írja a Világgazdaság
2019-06-20 07:10:22 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Több mint három óra várakoztatás után törölte a Wizz Air szerdán este a Brüsszelből Budapestre tartó járatát, és segítségnyújtás nélkül hagyták az utasokat a reptéren ? számolt be Facebook-oldalán Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője
2019-06-20 07:01:23 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez