A technológia és a közösségi média hatása a sportra

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

A sportkluboknak érdemes szem előtt tartaniuk, hogy a közösségi média és a technológia fejlődésének köszönhetően a virtuális világ és a szurkolói élmények egyre szorosabban összefonódnak. Mit hoz a jövő? Feltörekvőben az e-sport?

Az idei South by Southwest konferencián Peter Moore, a Liverpool Football Club vezérigazgatója és egykori EA Sports-elnök előadást tartott a futballszurkolók és a videójátékok szerelmesei számára arról, hogy a szóban forgó két világ miként kapcsolódik egyre inkább össze. Moore rávilágított, hogy a virtuális világ nagyban befolyásolja a hagyományos sportok világát is: a technikai újítások és a közösségi média a jövőben egyre nagyobb hatással lesz a klubcsapatokra, játékosokra és a szurkolókra is.

Moore elmélete szerint a jövő sztárjai nem feltétlenül a mai értelemben vett sportolók lesznek. Könnyen elképzelhető, hogy a jövő sztárjaivá a videójáték-felhasználók világából kikerülő gamerek válnak. Ahogy a modern technológia egyre inkább kihat a sportra és a világunkra, nem kizárt, hogy egy sportoló és egy gamer azonos népszerűségnek fog örvendeni.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy pár hete megrendezésre került az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság e-sport-változata (E-Premier League). A holnap szurkolói már nemcsak nézők szeretnének lenni, hanem ennél közvetlenebb élményre vágynak. Egyre szélesebb rajongói tábort lehet megszólítani azáltal, ha virtuális élményekkel is lehet gazdagítani az embereket.

A kluboknak meg kell érteniük, hogy a technológiai fejlődés és a videójátékok világa nélkülözhetetlen lesz a szurkolók megszólításához és megtartásához. Moore számos statisztikát mutatott arra vonatkozóan, hogy a Liverpool miként tudta követői számát növelni a közösségi médiában folytatott fokozott aktivitásuk eredményeként, miközben a már meglévő szurkolói köteléket tovább erősítették.

Forrás: Hilltop Views

Fotó: YouTube

 

The post A technológia és a közösségi média hatása a sportra appeared first on Social Daily.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A BBC számolt be arról, hogy egy kis résztvevőszámú kutatásban arról számoltak be a gyerekek, mennyire érzik néha szociális nyomásnak azt, hogy pénzt költsenek online játékokban
2019-10-24 06:10:44 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
Kitartott álláspontja mellett szerdai képviselőházi meghallgatásán Mark Zuckerberg, a Facebook közösségi portál elnök-vezérigazgatója, amely szerint a cégnek be kellene vezetnie a Libra nevű globális digitális kriptovalutát
2019-10-24 05:41:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Azt hisszük, mindent pontosan tudunk a Nyugatrómai Birodalom bukásáról, pedig néhány alapvető tényt szinte biztosan rosszul
2019-10-24 05:24:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Tudomány
Böngészője mobilos verziójában is aktiválta az úgynevezett webhely-izolációs védelmet a Google
2019-10-23 20:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Nem csak a saját környezetünkben találhatunk olyan embert, aki az átlagnál sokkal többször néz rá a mobiljára
2019-10-23 19:23:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Indián kívül is elkezdte tesztelni a Maps ?Stay Safer? nevű funkcióját a Google
2019-10-23 18:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez