Tízmilliókkal vágta meg a luxushoteleket és barátait a magát örökösnőnek kiadó csaló

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Tízmilliókkal vágta meg a luxushoteleket és barátait a magát örökösnőnek kiadó csaló

Neffatari Davis, a barátainak csak Neff, a nemrég nyílt 11 Howard butikhotel concierge-eként dolgozott, amikor megismerkedett Anna Delvey-vel. A vele egykorú nő tanácsot kért, hogy milyen étterembe érdemes ellátogatni a környéken, Neff pedig több helyet is ajánlott. Anna egy 100 dollárossal köszönte meg a segítséget. Hamarosan egyre több időt töltöttek együtt, és Anna nemcsak pénzt adott a hasznos infókért cserébe, de különféle népszerű, a gazdagok és befolyásosak által kedvelt helyekre is bevitte Neffet.

Anna akkor már egy hónapja a hotelben lakott, ami furcsa volt, mert átlagos vendégek nem szoktak ilyen sokáig maradni. A fiatal nő azt mondta, hogy egy gazdag német család gyereke és hamarosan hozzájut egy csomó pénzhez a nevére nyitott befektetési alapból, amiből egy menő éttermet és klubot szeretne nyitni. Ehhez már meg is találta a megfelelő helyet, és elkezdett tárgyalni a lehetséges kivitelezőkkel is.

Végighazudta eddigi életét a sikeres íróDan Mallory mentális betegségével magyarázza hazugságait, de vannak, akik szkeptikusak.

Neff szerint Anna néha elég barátságtalanul viselkedett, sokan nem is kedvelték, de őt rendszeresen meghívta vacsorázni, masszázsra, és megajándékozta ruhákkal is. Neff megfigyelte, hogy Anna mindig készpénzzel fizetett. Egyik alkalommal azonban, amikor együtt vacsoráztak az egyik menő New York-i étteremben, Anna hitelkártyával akart fizetni, de azt elutasították. Anna erre odanyújtott a pincérnek egy listát, amelyen tucatnyi bankkártyaszám szerepelt ? egyik sem működött. A számlát végül Neff fizette, és Anna másnap megadta a tartozása háromszorosát.

Ugyanebben az időszakban a 11 Howard is felfigyelt arra, hogy Anna 30 ezer dollárral tartozik a szállodának. Miután figyelmeztették, pár nap után érkezett egy utalás, amely rendezte a tartozást. Anna ezt követően kiköltözött a szállodából és Marokkóba utazott.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

#NEWYORK

Anna Delvey (@theannadelvey) által megosztott bejegyzés, Ápr 14., 2015, időpont: 11:18 (PDT időzóna szerint)

Marrákesi luxus

Rachel Wilson, a Vanity Fair képszerkesztője igencsak megörült, amikor egyik barátnője, Anna Delvey 2017 tavaszán meghívta nyaralni Marokkóba. Anna azt mondta, hogy mindent fizet ? a repülőjegyet, a szállást egy luxusvillában ?, Rachelnek semmivel nem kell törődnie. Az út előtt azonban Delvey állítása szerint adódott egy apró malőr, ezért arra kérte Rachelt, hogy terheljék az ő hitelkártyájára a repjegyet, aztán majd később kifizeti készpénzben. Mivel Rachel a munkája során is sokszor tett így, nem fogott gyanút.

Az útra velük tartott egy közös barátjuk is, illetve Anna személyi edzője is. A villa, ahol egy éjszaka 7000 dollárba került egy főre, az egyik marrákesi luxusszállodához tartozott, és nemcsak saját úszómedencéje volt, hanem komornyikja is. Rachel számára ez maga volt a luxus, de tudta, hogy Anna ilyen körökben mozog, maga is látta, hogy számolatlanul költi a pénzt, így nem gondolta, hogy bármi baj lehet.

Nem sokkal megérkezésük után vásárolni mentek, ám Anna hitelkártyáját elutasították. Rachel rákérdezett, hogy bejelentette-e a banknak, hogy külföldön lesz, mire azt válaszolta Anna, hogy nem, így az lehet a baj. Rachel kifizette a ruhát, Anna pedig ismét megígérte, hogy majd visszafizeti. Hamarosan további gondok jelentkeztek és a hotel személyzete többször is félrevonta Annát, hogy nincs az adatlapján működő hitelkártya, pedig azt már az érkezése előtt meg kellett volna adnia.

Anna magyarázkodott, hogy a bankkal van probléma, végül Rachel hitelkártyáját vették nyilvántartásba. Rachel hamarosan visszautazott New Yorkba, Anna pedig megígérte, hogy átutal 70 ezer dollárt, amely fedezni fogja a költségeket.

Talán nem meglepő, hogy a Rachelnek ígért pénz sohasem érkezett meg. Rachel folyamatosan követelte a pénzt, és Anna egy ideig hitegette őt, hogy hamarosan pénzhez jut, barátnőjének azonban egyre inkább fogyott a türelme. Anna ekkor már sorra járta a hoteleket, ahonnan egy-két nap után továbbállt, kifizetetlen számlákat hagyva maga után, de olyan is volt, hogy az őt Marokkóba elkísérő személyi edzőjénél húzta meg magát.

Rachel végül nem várt tovább a pénzére és a hatóságokhoz fordult. A rendőrség azt javasolta, hogy indítson polgári peres eljárást, de kiderült, hogy az általa követelt pénz meghaladja a limitet. Ezután a kerületi ügyészhez fordult, aki egyetértett vele, hogy Anna Delvey egy csaló.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

#tb this summer

Anna Delvey (@theannadelvey) által megosztott bejegyzés, Nov 2., 2016, időpont: 4:46 (PDT időzóna szerint)

Bukás után is stílusosan

Az Anna Sorokinként Oroszországban született nő Németországban nőtt fel, majd Londonban tanult, aztán Párizsban dolgozott egy divatlap gyakornokaként. Ugyan nem volt gazdag, de a tanulmányait és lakhatási költségeit állta a családja. Párizsban felvette a Delvey vezetéknevet, majd átköltözött New Yorkba, ahol már egy gazdag család örököseként mutatkozott be a társasági élet krémjének.

A nyomozás során kiderült, hogy az amerikai City National Banktól 22 millió dolláros hitelt akart felvenni az általa felépíteni kívánt étteremre. A hitelkérelemhez dokumentumokat is csatolt, méghozzá svájci bankszámlákat, amelyek szerint 60 millió dolláros vagyonnal rendelkezik. A következő hónapban ugyanezekkel a dokumentumokkal egy 25-35 milliós hitelt akart kérni egy másik banknál, a Fortressnél. Ott kértek tőle 100 ezer dollárt az ügyintézésre ? azt egy harmadik banknál felvett személyi kölcsönből állta. Azonban miután a Fortress Svájcban ellenőrizni akarta Anna számláit, a nő visszakozott, és a 100 ezer dollár maradékát elköltötte luxustermékekre.

Az is kiderült, hogyan tudta kifizetni a 11 Howardban keletkezett számláját: befizetett egy számlára 160 ezer dollárt érvénytelen csekkeken, és mielőtt a csekkekről kiderült volna, hogy nincs fedezet, gyorsan levett 70 ezer dollárt. Ezen felül 35 ezer dollár értékben sikerült bérelnie egy magánrepülőt is úgy, hogy meghamisított egy átutalási igazolást. Valószínűleg kitalált egy Peter W. Hannecke nevű pénzügyi tanácsadót is, akinek a nevében levelezett a bankokkal.

2017 nyarán 8200 dollár értékű hamis csekket fizetett be egy bankszámlára, ebből elutazott Kaliforniába ? ott tartóztatták le.

Anna most egy New York-i börtönben van, az ügyében a héten tartották az első bírósági tárgyalást. Ha bűnösnek találják, akár 15 éves is kaphat. A büntetését várhatóan Amerikában fogja letölteni, azt követően azonban, miután már réges rég lejárt a vízuma, ki fogják utasítani az országból.

Úgy tűnik azonban, hogy az eddigi életén nem akar, vagy nem tud változtatni: a Buzzfeed beszámolója szerint Anna Sorokin felvett egy stylistot, hogy a bírósági tárgyalásokon jól nézzen ki. Azt nem tudni, hogy miből van erre pénze.

Ajánlott olvasmányok a témában: Rachel Williams beszámolója a Vanity Fairben riport a Cuton riport a Standarden

Kiemelt kép: Johannes Schmitt-Tegge/dpa/AFP

folytatás

Legkedveltebb hírek
A frontember pihenni szeretne, az együttes legközelebb 2021-ben lép fel
2020-07-03 20:38:23 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Eddig tisztázatlan okok és körülmények között a Sopronból Győrbe tartó vonat elé hajtott egy gépkocsi vezetője Ikrénynél
2020-07-03 20:31:03 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Áder János köztársasági elnök bíróvá nevezett ki nyolc olyan alkotmánybírót, köztük Sulyok Tamás elnököt, akik még nem érték el az általános ? az Alkotmánybíróság tagjaira egyébként nem érvényes ? nyugdíjkorhatárt
2020-07-03 20:15:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A Forma-1 idénynyitó osztrák állomásának első versenynapján ripityára verte a mezőnyt a Mercedes: mindkét szabadedzésen Lewis Hamilton lett az első és Valtteri Bottas a második
2020-07-03 20:06:50 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Egyetlen képviselő nem szavazta csak meg a 13
2020-07-03 20:01:28 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Évek óta beszélnek arról, hogy a gyerekek ritmusához alkalmazkodva kezdődhetne később a tanítás
2020-07-03 20:00:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez