Megnémult a bántalmazott lány

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Megnémult a bántalmazott lány

Amelia-Rose Hamilton 8 éves korában egyszer csak megnémult. A bántalmazás olyan drámai hatással volt rá, hogy nem volt képes kimondani egyetlen szót sem.

Amelia iskolai zaklatás áldozata volt, társai rendszeresen verték, aztán amikor végre hazaért, jött a családok belüli erőszak: apja bántalmazta, volt, hogy megütötte, máskor földre lökte, a lány csuklótörést is szenvedett egy ilyen eset következtében.

Hamilton 15 éves korában kórházba került, miután öngyilkosságot kísérelt meg.

Az egyetlen menedék az volt számára, hogy zongorázott: megtanult egyedül játszani, majd 18 évesen felvételizett a kenti egyetemre. A felvételin jelnyelvvel válaszolt a kérdésekre, és eljátszott egy Debussy-darabot zongorán.

Megpróbált bekerülni a híres egyetemi kórusba, de mivel nem jött ki hang a száján, nem vették fel. A kórus vezetője, Grenville Hancox professzor azonnal rákérdezett:

Bántalmazták?

Amelia-Rose bólogatott.

A lány végül az egyetemi fúvószenekarba került, de titokban mindig végighallgatta a kórus próbáit is. Egyszer észrevették, hogy kint ül, behívták. A 69 éves professzor próbálta beszéltetni, és a lány egy-egy szót lassan kimondott. Felvették a kórusba, ahol aztán 21 éves korában már mondatokat is kiénekelt.

2013-ban vette rá magát, hogy elmenjen a rendőrségre, és feljelentést tegyen az apja ellen. Robert Thriftet 2015-ben 14 év börtönre ítélték.

Amelia-Rose Hamilton ma 27 éves, általános iskolában tanít, a zenét is használja az oktatás során. Emellett zongorista a British Paraorchestrában és a Canterbury Cantata Trustnak dolgozik: a szervezet kórusokat működtet, sérült emberek gyógyítását támogatja énekterápiával.

Az első videón az látható, amikor még beszélni alig tudott, de a Beatles Yesterday című dalát el tudta énekelni.

Ez pedig egy újabb felvétel. Cher Beleive című számát adja elő.

 

via Mirror

folytatás

Legkedveltebb hírek
Nemzetközi együttműködéssel folytatott titkos nyomozás révén felszámolták a világ egyik legnagyobb illegális online kereskedelmi portálját és letartóztatták feltételezett üzemeltetőit, három német férfit ? közölték idén májusban német illetékesek
2019-07-21 19:38:38 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
?Azt a fajta sokkot, amit a mellem elvesztése okozott, soha nem éreztem előtte?A mellrákon és mellamputáción átesett nők sok időt kénytelenek várni a plasztikai helyreállító műtétre
2019-07-21 19:16:23 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Minden jegy elkelt az U19-es kézilabda Európa-bajnokság vasárnapi döntőjére
2019-07-21 18:52:00 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Szerdán mi is írtunk róla, hogy a netet ellepték a felhasználók öregített fotói az ismét felkapott FaceApp nevű mobilalkalmazásnak köszönhetően, ami frissen készített szelfik vagy a telefonon tárolt fotók alapján alakít át arcokat
2019-07-21 18:44:40 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez