Könnyed tavaszi romantika Lillafüreden (X)

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Könnyed tavaszi romantika Lillafüreden (X)

“Itt ülök csillámló sziklafalon” – zengi József Attila 1933-ban született Ódája, a világirodalom egyik legszebb szerelmes verse. De ki ne hallott volna szüleitől olyan helyszínekről, melyekről nagy nosztalgiával ódákat zengenek? Ilyen “örökzöld” kirándulóhely Lillafüred is, melynek emblematikus épülete a Hámori tó partján található neoreneszánsz Lillafüredi Palotaszálló.

A Mátyás korabeli vadászkastélyokra emlékeztető szálloda 1930 júniusában nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. Manapság a szálloda a romantikára vágyó szerelmesek, nosztalgiára szomjas örök ifjak, feltöltődést, meghittséget kereső párok, aktív kikapcsolódást igénylő családok és baráti társaságok kedvelt helyszíne. A társalgóban található kandalló, a patinás bútorok, a mesés kilátást garantáló teraszok, a festett ólomüvegablakok a Mátyás étteremben, a toronyszobák mind egyedi hangulatot és felejthetetlen emlékeket garantálnak itt-tartózkodásunk során.

Kihagyhatatlan élmény a gitár vagy fuvolaszóval kísért fenséges reggeli a fakazettás mennyezetű Hunyadi teremben, vagy a Hámori tóra néző mesés teraszon, a történelmi időutazás a toronyban található történeti kiállításon, a romantikus séta a Palota lábánál húzódó tematikus sétányrendszerben, a Függőkertben, valamint Magyarország legnagyobb függőleges zuhatagánál, a feltöltő libegés a bükki erdők felett a Lillafüredi Libegőn, a békés csónakázás a Hámori tavon, nosztalgikus kisvonatozás Magyarország legszebb vonalvezetésű erdei vonatán, felfedező túra a lenyűgöző Anna és István cseppkőbarlangokban, valamint a látogatás a lillafüredi pisztrángtelepen, ahol kérésünkre a választott pisztrángot el is készítik nekünk.

Még több program

A természet bebarangolására és a helyi különlegességek felfedezésére csábít a tavasz. Lillafüred, mely a festői szépségű Szinva völgyben helyezkedik el, ezernyi élményt garantál felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt. Érdemes kiszakadni a mindennapi rohanás és idegeskedés, probléma megoldás szorításából és erőt meríteni a lillafüredi tiszta levegő és természeti szépségek energiáiból. Az 1935-ben elnyert klimatikus gyógyhelyi minősítés okán egy lankás sétányokon elköltött rövid, romantikus séta is üdítően hat a testi-lelki frissességre. Természetesen a hosszabb túrákat és kihívásokat keresőknek sem kell csalódnia a helyben, hisz Lillafüredet és környékét számtalan, különböző nehézségű, ám szemkápráztató természeti értékekben gazdag, jelzett turistaút hálózza be! A könnyedebb sétát keresők számára pihentető hegymenetet biztosít a libegő, mely csodás panorámával garantál extra élményeket az erdei kiránduláshoz! A pedálozást kedvelőket is különleges célpontokkal kecsegteti a környék:  Bükkszentkereszt, a gyógyfüvek magyarországi fellegvára, a gyógyító kövek helyszíne egy óra kerekezéssel elérhető. Történelmi időutazásnak lehetünk tanúi az újonnan felújított Diósgyőri várban, mely fél órányi kerékpárút távolságra fekszik Lillafüredtől.  Ha valaki nem mindennapi élményekre vágyik és szeretné kombinálni a sport izgalmát és élmények iránti kíváncsiságát a természet lágy ölén, érdemes segwayre vagy rollerekre pattanni és két keréken, hegyi terepen felfedezni a bükki erdő természeti értékeit és hangulatát.

Aktualitások

TUTI TIPP TAVASZRA: Gyönyörködjünk együtt az éledő bükki erdőben a lillafüredi libegőről, sétáljunk nagyot a Függőkertben vagy a Hámori tó partján és csempésszünk romantikát a Palotaszállóban töltött pillanatokba! Várjuk együtt a madárcsicsergős tavaszt és bolondos áprilisi programkínálatot a mesés Lillafüreden! www.hotelpalota.hu

folytatás

Legkedveltebb hírek
Rita Ora az Instagram-sztorijai között osztott meg egy elég érdekes képet a fülbevalóiról, figyelt fel rá a Daily Mail
2020-05-27 10:08:51 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tizennyolc nap után találtak meg élve két túrázót szerdán az új-zélandi vadonban, közölte a rendőrség
2020-05-27 10:05:56 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Abigail Borin,a Parti Orség (CGIS) ügynöke, holtan talál egy tisztet, akivel nem sokkal korábban még beszélt egy hajó fedélzetén
2020-05-27 10:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez