2,5 milliárdot kapott egy ismeretlen kisvárdai speciális központ

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
2,5 milliárdot kapott egy ismeretlen kisvárdai speciális központ

2017 végén döntött a kormány arról, hogy 2,5 milliárd forintot ad egy idősek és rászorulók elhelyezését biztosító, Kárpát-medencei speciális elhelyezési központ nevű intézmény kialakítására Kisvárdán ? írja a Hvg.hu. A támogatás kedvezményezettje a Határok Nélküli Gyógyításért Nonprofit Kft. volt, amelynek vezetői között ott van a Seszták Miklós korábbi fejlesztési miniszterrel kapcsolatba hozott Mikucza-család több tagja.

A hírportál azt írja, hogy a pénzt ugyan megítélték, a beruházással mégsem történt semmi. Az elmúlt közel másfél év alatt nem volt közbeszerzés, tervpályázat vagy kivitelezői felhívás, sem a magyar, sem az uniós közbeszerzési értesítőben.

A Határok Nélküli Gyógyításért Nonprofit Kft. Nyíregyházán már működtet egy magánkórházat, a Finnamed Klinikát, amelynek megnyitóján több fideszes politikus is megjelent, Seszták Miklós személyes jóbarátként köszöntötte a magánkórház vezetőit.

A Hvg.hu egy furcsaságra is felhívja a figyelmet: miközben a magánkórház alapító-orvosigazgatója azt mondta a megnyitón, hogy a kórház önerőből és pályázati pénzből készülhetett el, nincs semmilyen nyoma annak, hogy a kft. bármilyen támogatást elnyert volna az utóbbi években.

Ezen felül az is meglepő, hogy amikor az újságírók Kisvárdán érdeklődtek a speciális elhelyezési központról, sem az üzleti, sem a szociális, sem az egészségügyi szférában dolgozók nem hallottak a fejlesztésről. Kérdéseikre választ az érintett cégek tulajdonosaitól se kaptak.

Kiemelt kép: MTI/Balázs Attila

folytatás

Legkedveltebb hírek
Egy volt fideszes EP-képviselőnek és egy fideszes polgármesternek is díjat adott át Semjén Zsolt
2019-08-19 14:23:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Patt doktor
2019-08-19 14:10:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Átadták a Külhoni Magyarságért Díjakat.
2019-08-19 14:07:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez