Elindult a világ legnagyobb repülőgépe

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Elindult a világ legnagyobb repülőgépe

Végrehajtotta első próbarepülését minden idők legnagyobb szárnyfesztávolságú repülője – írja a Live Science. A gép április 13-án szállt fel a Mojave-sivatagban található űrrepülőtérről, majd 2,5 órát töltött el 5200 méteres magasságban. A teszt során a repülő több manővert is sikeresen végrehajtott.

A gépet a Stratolaunch Systems tervezte, és Paul Allen, a Microsoft társalapítója álmodta meg. A tavaly októberben elhunyt vállalkozó már nem láthatta a repülő első sikerét.

Ez volt az elhunyt Microsoft-alapító utolsó nagy dobásaHét éve dolgoznak a rakétakilövő góliátrepülőgépen, de az még mindig nem hagyta el a kifutót.

A szerkezet minden idők legszélesebb repülőgépe, szárnyfesztávolsága 118 méter, igaz, hossza csupán 8 méter. A világ leghosszabb repülője a 92 méteres Airlander 10.

A Stratolaunch gépe műholdindító platformként fog szolgálni. A gép nagyjából 226 tonna hasznos terhet tud majd alacsony Föld körüli pályára állítani. Ehhez 11 ezer méteres magasságba emelkedik majd, ahol aztán indítóállásként funkcionálva segíti a műholdak magasabbra jutását. Allen úgy gondolta, hogy a repülővel sokkal egyszerűbb lesz az űreszközök felbocsátása, hiszen a rendszer használatával nincs szükség költséges rakétákra.

A gépben a személyzet a jobb oldali, a repülési adatokat rögzítő műszerek pedig a bal oldali törzsben kapnak majd helyet, míg a szállítmányt a szárnyak középső része alatt fogják elhelyezni.

Kiemelt fotó: Handout / Stratolaunch Systems Corp / AFP

folytatás

Legkedveltebb hírek
Az alváshiány a menedzsereket, a vállalkozókat és a vezetőket nagy mértékben érinti, a túl sok munka gyakran a társadalmi státusz egyfajta kifejeződése: ?Tele vagyok munkával, vagyis nélkülözhetetlen vagyok!? Pedig vezető munkakörben nagyon is fontos lenne az alvás, mert annak hiánya rontja a munkahelyi teljesítményt, beteggé tehet és kiégéshez vezethet
2019-04-19 00:33:34 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Ahányféle ember, annyiféle alvó létezik. Mindenkinek kicsit mások az alvási szokásai. Vannak, akik t
2019-04-19 00:33:31 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A szakértők tippje szerint az emberiség körülbelül 60 százaléka osztja meg az ágyát valakivel
2019-04-19 00:32:03 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Az alvás két nagy kategóriára osztható, a REM és a nem-REM alvásra: a REM a gyors szemmozgás, a rapid-eye movement rövidítése), amelyek egymást váltják
2019-04-19 00:29:48 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez