A Disney is beszáll a streamingpiacba

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Nem is akárhogyan. Az ősszel induló Disney film- és sorozatkínálata már megjelenésének napján a Netflix felhozatalával fog vetekedni.

Egy ideje már tudvalevő, hogy a Disney saját streamingplatform létrehozásán dolgozik. A múlt héten azonban végre-valahára a nagyközönséggel is megosztották ennek részleteit. A Disney névre keresztelt szolgáltatás november 12-én startol az Egyesült Államokban, és már aznap elérhető lesz lényegében a Disney-kínálat legjava.

Ezekbe beletartoznak a klasszikus Disney-filmek (Hófehérke és a hét törpe, A szépség és a szörnyeteg, Bambi stb.), a Pixar animációs filmjei (Toy Story, Szörny Rt. Hihetetlen család stb.), a Csillagok háborúja első két trilógiája Az ébredő erővel kiegészülve, és végül, de nem utolsósorban a teljes Marvel-filmek felhozatala a márciusi Marvel Kapitány című filmmel együtt.

Mindemellett a márciusban lezajlott felvásárlás, amelynek keretén belül a Disney megvette a 21st Century Foxot, azt is jelenti, hogy a Disney kínálatába beletartozik majd az utóbbi stúdióinak legtöbb filmje, és a Hulu streamingszolgáltató kínálata is, amelyben a Disney-nek a felvásárlással 60%-os részesedése lett.

Saját, eredeti tartalomból sem lesz hiány a Disney -on. Megjelenésének napján már elérhető lesz az első élő szereplős Csillagok háborúja-sorozat, a The Mandalorian. A jövőben pedig a Marvel-univerzumból már jól ismert karakterek, úgymint Sólyomszem, Bucky Barnes, Vízió, Skarlát Boszorkány vagy a fanfavorit Loki, saját sorozatokat kapnak, amelyekben természetesen az eredeti, a filmekből már jól ismert színészek fogják őket alakítani.

A Disney ezzel feladta a leckét nemcsak a Netflixnek és az Amazonnak, de a szintén idén ősszel startoló AppleTV -nak is. Egy dolog borítékolható, a streamingszolgáltatók ?harca? nekünk, nézőknek garantáltan kedvezni fog, mivel így új és nívós filmekből és sorozatokból egy ideig biztos, hogy nem lesz hiány. A beharangozó eseményen bemutatott tervezet szerint a Disney szolgáltatás előreláthatólag 2021-ben lesz elérhető Kelet-Európában, így valószínűleg Magyarországon is.

Forrás: TechCrunch

Fotó: Disney

The post A Disney is beszáll a streamingpiacba appeared first on Social Daily.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Szerinte a Bastille napi repkedése eltörpül a mostani kihívás mellett
2019-07-21 18:50:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Szerdán mi is írtunk róla, hogy a netet ellepték a felhasználók öregített fotói az ismét felkapott FaceApp nevű mobilalkalmazásnak köszönhetően, ami frissen készített szelfik vagy a telefonon tárolt fotók alapján alakít át arcokat
2019-07-21 18:44:40 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
Az Asus küszöbön álló gamer telefonja kaphatja meg először a Qualcomm új, eddigi legerősebb lapkakészletét
2019-07-21 16:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Szerdán mi is írtunk róla, hogy a netet ellepték a felhasználók öregített fotói az ismét felkapott FaceApp nevű mobilalkalmazásnak köszönhetően, ami frissen készített szelfik vagy a telefonon tárolt fotók alapján alakít át arcokat
2019-07-21 14:50:11 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
A Huawei idén tavasszal már nagyot villantot a P30 termékcsaládjával, de 2019-re még van egy nagy dobásuk a Mate 30 mobilokkal
2019-07-21 12:18:39 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
Összegyűjtöttük egy cikkbe a hét legérdekesebb, legolvasottabb technológiai és tudományos témáit
2019-07-21 12:00:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez