A közösségi média ismét megmutatta pozitív erejét

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Néha elfelejtjük, pedig alapvetően a social media nem rossz dolog. így volt ez a héten a szörnyű párizsi notre-dame-i tűzeset előtt készült kép esetében is, amely összehozta az internetezőket egy kedves cél érdekében.

Bejárta az internetet a kép, amely a párizsi katedrális előtt készült nem sokkal annak lángba borulása előtt. Az eredeti képet annak készítője, Brook Windsor posztolta a Twitterre hétfő este, miután megtudta, hogy mi történt. A fotón többek között egy apa és lánya látszik, akik önfeledten játszanak a még épségben álló épület előtt.

?Mielőtt elindultunk volna a Notre-Dame-tól, még gyorsan lőttem ezt a képet. Ez kb. egy órával az előtt volt, hogy lángba borult volna. Még el is gondolkodtam rajta, hogy oda kellene mennem a férfihoz, megkérdezni, hogy szeretnék-e a fotót. Bárcsak megtettem volna.?

Más sem kellett a lelkes internetezőknek, összefogtak, és elkezdték osztani a képet, hogy felkutassák a képen szereplő férfit, mondván, a kép az esetek következtében már szentimentális erővel bírhat számukra. Windsor látva, hogy az internet felkapta a képét, áldását adta az akcióhoz, és a Twitteren jelezte, hogy bárki szabadon megoszthatja a képet. Az elmúlt napokban a bejegyzést több százezerszer osztották meg, remélve, hogy az előbb-utóbb eljut a megfelelő személyekhez.

Annak ellenére, hogy a fotó készítőjét és az internetezők túlnyomó részét is jóindulat vezérelte a képen szereplő férfi megtalálásában, szinte várható volt, hogy megjelennek a trollok és a kritikusok is. Sokan azzal támadták Windsort, hogy a szereplők hozzájárulása nélkül az egész világgal megosztotta a képüket, ez pedig személyi jogokat sért. Főleg, hogy egyikük ráadásul még kiskorú is.

A történet ugyanakkor boldog befejezést kapott. Április 18-án délután Windsor a Twitteren jelezte, hogy meglett a férfi és kislánya. Habár az apuka a történtek miatt inkább a névtelenséget választotta, elmondta, hogy nagyon örül a képnek, amely így már egyike az utolsóknak, amin még épségben látszik a történelmi katedrális. Egyúttal megígérte Windsornak, hogy méltó helyet fognak neki találni.

Forrás: BuzzFeed, Twitter

Fotó: Twitter

The post A közösségi média ismét megmutatta pozitív erejét appeared first on Social Daily.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Idén már két meghatározó hajtogatható okostelefont is bemutattak, a Samsung Galaxy Foldot és a Huawei Mate X-et, de még egyik se került a boltok polcaira
2019-07-24 05:40:55 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
A színváltásnak inkább a légkondicionáláshoz, a szexhez, és a verekedéshez van köze
2019-07-24 05:14:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Tudomány
Nem környezetbarát és ártalmas lehet az egészségre a papírpoharak környezettudatos alternatívájaként hirdetett bambuszpohár - közölte kedden a termékek tesztelésével foglalkozó német szervezet, a Stiftung Warentest
2019-07-23 20:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Egy most nyilvánosságra hozott programhiba miatt idegenek is kapcsolatba léphettek a gyerekekkel a Facebook Messenger Kids nevű alkalmazásában
2019-07-23 19:33:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Átadták a Spiel des Jahres idei díjait.
2019-07-23 19:25:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Egy nemzetközi kutatócsoport egy késő 15
2019-07-23 18:26:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez