Az arcát kitakarták, de a boldogan lóbált nemi szerv ott maradt a Google Térképen

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Az arcát kitakarták, de a boldogan lóbált nemi szerv ott maradt a Google Térképen

Valószínűleg életében egyszer már mindenki látott egy olyan Google Térkép válogatást, amiben szemfüles felhasználók olyan furcsa pillanatokat gyűjtöttek össze a szolgáltatásból, amiket a keresőóriás akkor örökített meg, mikor kamerákkal készített felvételeket az utcakép szolgaltás megjelenítéséhez.

A Google persze fokozottan figyel arra, hogy arcok és rendszámtáblák ne legyenek kivehetők a fotókon, de mókás szituációk azért így is akadnak bőven. Az egyik legfrissebb találat egy Twitter-bejegyzésnek köszönhetően lett népszerű, és nem mást ábrázol, mint egy kutyáját sétáltató férfit Liverpool Breck nevű utcájában. Ami különlegessé teszi a felvételt, hogy az ismeretlen fickó a fotós járművet megpillantva előkapta a nemi szervét, hogy boldogan lóbálja az elhaladó kamerás autónak.

“Shall we blur out his face?”

Yes, definitely

“What about his cock?”

Naa, just leave it pic.twitter.com/d2VQl0YlsA

? Cal (@evertonWRLD) April 18, 2019

Az arcfelismerő algoritmus ugyan jól vizsgázott, hiszen a férfi, illetve a mögötte haladó nő arcát teljesen kitakarta, ugyanakkor a Twitteren megosztott videó tanulsága szerint a nemi szerv eltüntetésére a rendszer nem fordított akkora figyelmet, az ugyanis tökéletesen kivehető volt a képeken. Legalábbis korábban: az alig két napja megosztott videó elterjedését követően (amit már több, mint 1,6 millióan láttak) a Google azonnal lépett, és lecserélte a kérdéses utcaképet, kiradírozva onnan a kék pólós férfit.

Persze gondolhatnánk, hogy a felvétel átverés, de erről szó sincs, hiszen a Twitter-bejegyzésre érkezett válaszok között jól látszik, hogy a Google szisztematikusan távolította el a szemérmetlenkedő illetőt, és a férfi nyomai még mindig fellelhetők a rendszerben, csak ügyesen kell forgatni a kamerát. Mutatjuk:

Ha pedig már Google Térkép, akkor hazai érdekesség, hogy a Google április és május folyamán frissíti Magyarország legnagyobb városainak utcaképét, ugyanakkor mi senkinek nem javasolnánk, hogy a liverpooli férfihoz hasonlóan reagáljon a keresőóriás kameráinak megjelenésére.

Birkás Péter korábbi cikkei Az arcát kitakarták, de a boldogan lóbált nemi szerv ott maradt a Google TérképenApró, de fontos funkciót kapnak a Samsung Galaxy S10 mobilokVan egy ország, ahol már csak emlék a hivatali ügyintézés
folytatás

Legkedveltebb hírek
Vasárnap este kerül adásba a 60 Minutes című műsor legújabb része, amelyben interjú látható a Bitcoin Pizza Guy néven elhíresült férfival
2019-05-21 17:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A szívószálak mellett a műanyag tányérokat, lufipálcákat és fültisztító pálcikákat is betiltják
2019-05-21 16:36:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Régen volt már annyira izgalmas egy új telefon bemutatója, mint kedden délután
2019-05-21 16:07:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Kivonul a "lakossági" közösségi webes felületekről az UniCredit Bank
2019-05-21 16:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Alig egy héttel a bemutató előtt maga a Redmi tette közzé, milyen akkumulátorra számíthatunk az érkező telefonban
2019-05-21 15:33:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Adelasius Ebalchus mintegy 1300 évvel ezelőtt élt a mai Svájc területén
2019-05-21 15:01:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez