Macron uniós együttműködést kezdeményez a Notre Dame katasztrófája miatt

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Uniós örökségvédelmi együttműködést kezdeményez Emmanuel Macron a Notre Dame székesegyházban történt hétfői tűzeset nyomán ? számol be a Politico.

A francia elnök május 3-ra Párizsba hívja az uniós tagállamok kulturális és EU-ügyi minisztereit, hogy tárgyaljanak az együttműködésről, amelynek keretében a tagországok szakértői segítséget ajánlhatnak fel egymásnak, ha egy olyan helyszín, mint a Notre Dame veszélybe kerül. A francia EU-ügyi miniszter azt mondta, azért kezdeményezik a találkozót, mert jelezték számukra partnereik, hogy segítséget nyújtanának, és más tagállamok is találkoztak már hasonló helyzetekkel.

Az elképzelés az, hogy egy uniós szakértői hálózatot hozzanak létre, amit igénybe vehetne az a tagállam, amelyiknek szüksége van rá, hasonlóan ahhoz az együttműködéshez, amit katasztrófák esetén nyújtanak egymásnak. A találkozón arra kérik majd a tagállamokat, hogy mutassák be saját örökségvédelmi gyakorlatukat, és azokat az európai örökségnek minősülő helyszíneiket, amelyek védelemre szorulnak. (Fotó: Europress – PHILIPPE WOJAZER / POOL / AFP)

folytatás

Legkedveltebb hírek
A végzés nem végleges, de végrehajtható. (Bűnügy-baleset)
2020-07-16 18:19:35 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A mostanában modellkedő Julia Carolan korábban egy menő manhattani étteremben dolgozott felszolgálóként, ahol elég sok hírességgel volt szerencséje személyesen is találkozni
2020-07-16 18:10:24 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tévedést tartalmazó választ adott arra a kérdésre a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy miért lehet nézők előtt meccseket tartani, ha koncertek 500 fősnél nagyobb közönség előtt továbbra sem rendezhetők
2020-07-16 18:08:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez