Nyolc robbantás, 290 halálos áldozat Srí Lankán

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Nyolc robbantás, 290 halálos áldozat Srí Lankán

Ruvan Gunasekera szerint a sebesültek száma hozzávetőleg ötszáz. A legutóbbi – vasárnap esti – információk 207 halálos áldozatról és több mint 450 sebesültről szóltak. A rendvédelmi hatóság közölte azt is, hogy a robbantás sorozattal összefüggésben tizenhárom gyanúsítottat vettek őrizetbe a főváros, Colombo térségében.

Egy kormányzati forrás szerint Maitripala Sziriszena elnök hétfő reggelre összehívta a nemzetbiztonsági tanácsot, amelynek ülésén Ranil Vikremeszinghe kormányfő is részt vesz.

Vasárnap robbanások történtek Srí Lanka három templomnál és három szállodánál, egy időben, és olyan helyeken, ahol nagy számban turisták fordulnak meg. Még aznap két újabb robbanás rázta meg Srí Lanka fővárosát.

Kép: Akila Jayawardana/NurPhoto Nyolc összehangolt robbantás

Vasárnap Srí Lanka fővárosában, Colombóban nyolc robbanás történt: a Kochchikade katolikus templomban, majd Negombo és Batticaloa városában. Három colombói hotelben, a Shangri La, a Cinnamon Grand és a Kingsburyben is robbantottak majd nem sokkal később. A hetedik robbanás a főváros egyik peremkerületében, Dehivelában, egy szállodában történt. A CNN-nek az egyik szemtanú azt mondta, hogy amint a robbanás hangjára kinézett az ablakon, két helikoptert látott elrepülni. Aztán pár percre rá szintén a fővárosban, de már másik peremkerületben egy nyolcadik robbanás is bekövetkezett, itt három rendőr halt meg.

Az első hírek 200 halálos áldozatról szóltak, majd magyar idő szerint hétfő hajnalra kiderült, hogy a halálos áldizatok száma 290, a sebesületké pedig körülbelül 500 lehet. 

Azért is magas az áldozatok száma, mert húsvétvasárnap a mise miatt sokan tartózkodtak a templomokban, acélba vett szállodákban pedig sok a külföldi vendég.

A közösségi médiában több videó is megjelent a robbantás utáni káoszról:

Dozens killed, hundreds injured in #SriLanka attack pic.twitter.com/Hn0tgPIhVC

? Fahad Shah (@pzfahad) April 21, 2019

Vasárnapi hírek szerint a halálos áldozatok közül nagyjából 30 külföldi állampolgárságú. Az illetékes minisztérium jelentése szerint egyelőre annyi biztos, hogy a külföldi áldozatok között két török és egy holland állampolgárságú van, valamint az Egyesült Államokból, Portugáliából, az Egyesült Királyságból és Kínából származó áldozatot is azonosítottak már.

A magyar külügyminisztérium nem tud arról, hogy magyar állampolgár lenne a halottak között. Az ország kormánya kijárási tilalmat rendelt el azonnal hatállyal, és felfüggesztette a közösségi média működését. A kijárási tilalom egyelőre 12 órán át (helyi idő szerint délután 6 órától másnap reggel 6 óráig) tart.

Merényletsorozat Srí Lankán: egyelőre senki sem vállalta a felelősségetNyolc embert őrizetbe vett a helyi rendőrség,

Kiemelt kép:  Tharaka Basnayaka/NurPhoto

folytatás

Legkedveltebb hírek
Fairbell igazgatóként és edzőként is próbál helytállni, ami nem megy zökkenőmentesen, ezért válaszút elé kerül
2019-05-25 23:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Rendező: Rudolf Péter Szereplők: Rudolf Péter, Csuja Imre, Reviczky Gábor, Gáspár Sándor,
2019-05-25 23:25:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Megérkeznek a felszabadító kormánykatonák, de Udoékat továbbra is embertelen körülmények között tartják fogva, amiért a lázadókat is gyógyították
2019-05-25 22:50:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Negyven másodperc. Ennyit ért az M1 hírfolyamában az utóbbi idők egyik legnagyobb botránya, ame
2019-05-25 22:17:17 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Ajánló - Hőhullám péntek esténként a Zenebutikon!
2019-05-25 22:15:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A rekordbajnok története során 19. alkalommal diadalmaskodott a kupában. (Sport)
2019-05-25 22:13:26 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez