Kobayashi Ken-Ichiro vezényli Verdi legszebb operáját a Nemzeti Filharmonikusok koncertjén

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

A mű egyházi szövegre, valóságos személy emlékére készült, több éven át formálódott azzá ami. Kezdetben több zeneszerző tervezett közös gyászmisét Rossini emlékére, ez azonban nem valósult meg. Verdi akkor egy tételt írt meg, ezt kiegészítve született meg később a teljes mű, amelyet a híres olasz író és hazafi, Alessandro Manzoni emlékének ajánlott és 1874-ben mutattak be Milanóban.

Az érzelmek, szenvedélyek, gyász és öröm zenei kifejezésének nagy mestere teljes zenei eszköztárát felhasználja ebben a műben a halálra készülő, félelemmel, de egyszersmind a megváltásban való reménységgel teli ember lelkiállapotának ábrázolására. Különleges, csodálatos remekmű, amelynek hatása alól sokadszorra sem tudja kivonni magát a hallgató.

Sokak szerint a Requiem Verdi legszebb operája

A Nemzeti Filharmonikusok április 24-i hangversenyének vonzerejét még tovább fokozza a karmester személye: Kobayashi Ken-Ichiro, aki évtizedekkel ezelőtt a zenekar vezető karmestere volt, és akinek vezényletével már többször lehetett részese a hazai közönség a Requiem felejthetetlen előadásainak.

2019. április 24. 19.30 / MÜPA Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Verdi Requiem

Közreműködik:

Kobayashi Ken-Ichiro karmester Sümegi Eszter szoprán Ulbrich Andrea mezzoszoprán Brickner Szabolcs tenor Cser Krisztián basszus Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba) Nemzeti Filharmonikus Zenekar

The post Kobayashi Ken-Ichiro vezényli Verdi legszebb operáját a Nemzeti Filharmonikusok koncertjén appeared first on BellaCafe.hu.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Napjainkban egyre többet hallott szó a vegán kifejezés, amely jelentősen túlmutat már egy egyszerű étkezési szokáson
2020-08-03 10:04:32 | Hozzászólások: 0 | Bellacafe.hu
Wilford Brimley 85 éves volt.
2020-08-02 13:15:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Cinematix
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez