Nagyon dugdossák Trump adóbevallását

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Nagyon dugdossák Trump adóbevallását

Az Egyesült Államok adóhivatala (IRS) és pénzügyminisztériuma a második határidőre sem adta át Donald Trump adóbevallási dokumentumait, noha a határidő kedden délután lejárt. Steven Mnuchin pénzügyminiszter kedd este levélben üzente meg a költségvetési bizottság demokrata elnökének, Richard Nealnek, hogy még nem döntött arról, elküldi-e az elnök adópapírjait.

Levelében azt is közölte: még konzultál az igazságügyi minisztériummal a precedens nélküli kérésről.

A tárca nem tehet eleget az ön kérésének mindaddig, amíg nem állapítja meg, hogy a kérés összhangban áll-e a törvényekkel.

Richard Neal – Elijah Cummingsszal, az ellenőrzési bizottság elnökével együtt – hat évre visszamenőleg kérte be Donald Trump egyéni és üzleti adóbevallási dokumentumait először április 3-ára.
A demokrata párti politikus jelezte, jogi tanácsadókkal vitatja meg a bizottság következő lépését.

Donald Trump jogászcsapata korábban jelezte, nem adják át az  adóbevallásokat, mert azokat – mivel nem törvényhozási célokat szolgálnak – a kongresszusnak nincs joga bekérni. Jay Sekulow és társai hétfőn keresetet indítottak a kiadatás megakadályozásáért.  A bírósághoz benyújtott dokumentumuk szerint a törvényhozók kérése érvénytelen, ?nincs törvényes jogalkotási célja?.

A cél Trump ?magán pénzügyi információinak feltárása, abban a reményben, hogy kiderül belőlük valami, amit a demokraták politikai eszközként használhatnak fel az elnök ellen most és a 2020-as választásokon?.

Az ügyvédek szerint a demokraták célja a törvényhozás bizottságaiban megszerzett irányítással, hogy kivizsgálják Trump, sőt, a családja személyes pénzügyi és üzleti ügyeit.

Ahelyett, hogy együttműködnének az elnökkel a kétpárti törvénykezésben, amely az amerikaiak javára válna, a demokraták különös megszállottsággal arra törekszenek, hogy találjanak valamit, amivel politikai értelemben kárt okozhatnak az elnöknek.

Steven Mnuchin lényegében ugyanezzel érvelt.

A demokrata párti többségű képviselőház két bizottsága azt követően kérte be – büntetés terhe mellett – a dokumentumokat, hogy Donald Trump volt személyes ügyvédje, Michael Cohen kongresszusi meghallgatásán azt mondta, Trump félrevezetően adta meg a vagyonára vonatkozó adatokat, azért nem akarja bemutatni adóbevallásait, mert attól tart, hogy újra megvizsgálnák és büntetést szabnának ki.

Az amerikai sajtóban megjelent elemzői vélemények szerint amennyiben Steven Mnuchin pénzügyminiszter és Charles Rettig, az adóhivatal vezetője nem tesz eleget a törvényhozók kérésének, akkor a képviselőházban megszavazhatnak egy határozatot arról, hogy semmibe vették a kérést. Ez pedig alapul szolgálhat arra, hogy a törvényhozók szövetségi bíróságon indítsanak pert az adóbevallások megszerzéséért.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

folytatás

Legkedveltebb hírek
Ha betegek vagyunk, orvoshoz megyünk. Jönnek a kivizsgálások, a laboratóriumi tesztek, majd me
2019-06-27 00:05:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Rendező: James Gray Szereplők: Robert Pattinson, Sienna Miller, Angus Macfadyen, Charlie H
2019-06-26 23:59:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Sajnos Beniipowának távoznia kellett a Ninja Warrior a Páholyából, így a búcsú pillanatában Lucának megjegyezte, hogy írjon üzenetet a verseny után
2019-06-26 23:45:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Molnár Gábor sérülése ellenére is úgy teljesített a Ninja Warrior Középdöntős pályáján, mintha erre született volna, de a Rúdtánc, rajta is kifogott
2019-06-26 23:42:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Az ökölvívó, Virbán Gábor ikertestvérét a selejtezőben hagyva, nagy lendülettel lépett a Ninja warrior Középdöntős pályájára, ahol egészen a Rúdtáncig jutott
2019-06-26 23:41:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez