A Horvátországban vesztegetéssel vádolt Hernádi Zsolt vezető posztot kap a Corvinus Egyetemen

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A Horvátországban vesztegetéssel vádolt Hernádi Zsolt vezető posztot kap a Corvinus Egyetemen

Célegyenesbe fordult a Budapesti Corvinus Egyetem modellváltásának jogi előkészítő folyamata. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az intézményben tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy aláírta az alapító okiratot, amely alapján alapítványi fenntartásba kerül az egyetem ? írta a Portfolió.hu.

A fenntartói jogköröket jelenleg gyakorló Palkovics bejelentette, hogy benyújtja a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány alapító okiratát a bíróságnak. A kormány szándéka, hogy további más egyetemeket is hasonló formában alakítson át. A cél az, hogy a Corvinus bekerüljön a világ 200 legjobb egyeteme közé és Európa 100 legjobb egyeteme közé.

Az alapítvány kuratóriumi elnöke Hernádi Zsolt Mol-vezér lesz, a kuratórium tagja pedig Csák János, Lánczi András, Martonyi János és Palotai Dániel lesznek.

Vagyis arra a Hernádi Zsoltra bízzák az egyetemet fenntartó alapítvány vezetését, akit Horvátországban vesztegetéssel vádolnak és saját bevallása szerint sem hagyhatja el Magyarország területét. 

Hernádi Zsolt Mol-vezér nem hagyhatja el MagyarországotAz üzletember méltánytalannak érzi, hogy még mindig magyarázkodnia kell az INA-ügy korrupciós vádjai miatt.

Hernádi a sajtótájékoztatón azt mondta:

Egy kisebb csodának vagyunk a tanúi. Hatalmas felelőssége van most a kuratóriumnak, hogy a Corvinus jobb egyetem legyen. A magánalapítvány és a kuratórium kell, hogy biztosítsa az egyetem hosszú távú versenyképességét.

Lánczi András pedig arról beszélt: ekkora vállalása a magyar államnak még nem volt a felsőoktatás területén. Azért kellett változtatni az egyetemen, mert le fogunk maradni. Minden az eredeti terveknek megfelelően haladt, és nagyon biztatónak látom a lehetőséget, amit az egyetem kapott. Van kockázat ebben a vállalkozásban, de nagyon körültekintően tettünk meg minden lépést. Lánczi szerint az egyetem átalakítása ?férfimunka? volt. A legjobb hallgatókat itthon kell tartanunk, amelyhez jó egyetemek kellenek.

Kiemelt kép: Hernádi Zsolt, Mol-csoport elnök-vezérigazgatója az Úton a holnap felé címmel előadást tart a Mol 2030-as stratégiájáról a Budapesti Corvinus Egyetemen 2016. november 29-én. (MTI / Marjai János)

folytatás

Legkedveltebb hírek
A nagy kérdés azonban az, hogy a nagykoalíciót, illetve az SPD vezetését kitartóan bíráló Kevin Kühnert indul-e
2019-08-19 10:30:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Carlos követi a zeneiskolából haza felé igyekvő Fernandát és rá talál Luis rejtekhelyére
2019-08-19 10:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Ajánló - Tarts Vámos Erikával és Maloveczky Miklóssal szombat délelőtt a SuperTV2-n!
2019-08-19 10:20:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
30 éve, 1989-ben volt a Páneurópai Piknik Sopronban, az évfordulóra érkezett Angela Merkel a városba, ahol találkozik Orbán Viktorral is
2019-08-19 10:18:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Sajátosan tisztelte meg a Páneurópai Piknik 30. évfordulójának napját a miniszterelnök. (Belf&o
2019-08-19 10:17:51 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Micsoda szenzációs fejlemények történtek a hazai televíziózásban 1987-ben
2019-08-19 10:13:31 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez