A Horvátországban vesztegetéssel vádolt Hernádi Zsolt vezető posztot kap a Corvinus Egyetemen

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A Horvátországban vesztegetéssel vádolt Hernádi Zsolt vezető posztot kap a Corvinus Egyetemen

Célegyenesbe fordult a Budapesti Corvinus Egyetem modellváltásának jogi előkészítő folyamata. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az intézményben tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy aláírta az alapító okiratot, amely alapján alapítványi fenntartásba kerül az egyetem ? írta a Portfolió.hu.

A fenntartói jogköröket jelenleg gyakorló Palkovics bejelentette, hogy benyújtja a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány alapító okiratát a bíróságnak. A kormány szándéka, hogy további más egyetemeket is hasonló formában alakítson át. A cél az, hogy a Corvinus bekerüljön a világ 200 legjobb egyeteme közé és Európa 100 legjobb egyeteme közé.

Az alapítvány kuratóriumi elnöke Hernádi Zsolt Mol-vezér lesz, a kuratórium tagja pedig Csák János, Lánczi András, Martonyi János és Palotai Dániel lesznek.

Vagyis arra a Hernádi Zsoltra bízzák az egyetemet fenntartó alapítvány vezetését, akit Horvátországban vesztegetéssel vádolnak és saját bevallása szerint sem hagyhatja el Magyarország területét. 

Hernádi Zsolt Mol-vezér nem hagyhatja el MagyarországotAz üzletember méltánytalannak érzi, hogy még mindig magyarázkodnia kell az INA-ügy korrupciós vádjai miatt.

Hernádi a sajtótájékoztatón azt mondta:

Egy kisebb csodának vagyunk a tanúi. Hatalmas felelőssége van most a kuratóriumnak, hogy a Corvinus jobb egyetem legyen. A magánalapítvány és a kuratórium kell, hogy biztosítsa az egyetem hosszú távú versenyképességét.

Lánczi András pedig arról beszélt: ekkora vállalása a magyar államnak még nem volt a felsőoktatás területén. Azért kellett változtatni az egyetemen, mert le fogunk maradni. Minden az eredeti terveknek megfelelően haladt, és nagyon biztatónak látom a lehetőséget, amit az egyetem kapott. Van kockázat ebben a vállalkozásban, de nagyon körültekintően tettünk meg minden lépést. Lánczi szerint az egyetem átalakítása ?férfimunka? volt. A legjobb hallgatókat itthon kell tartanunk, amelyhez jó egyetemek kellenek.

Kiemelt kép: Hernádi Zsolt, Mol-csoport elnök-vezérigazgatója az Úton a holnap felé címmel előadást tart a Mol 2030-as stratégiájáról a Budapesti Corvinus Egyetemen 2016. november 29-én. (MTI / Marjai János)

folytatás

Legkedveltebb hírek
Az orosz hatóságok szerint a leégett laborszobában nem tároltak veszélyes anyagokat
2019-09-17 09:20:50 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Először nyitotta meg kapuit a látogatók előtt a John Lennon révén legendássá vált Strawberry Field Liverpoolban: az egykori árvaház helyén immár egy interaktív kiállításnak otthont adó látogatóközpont, közösségi kávézó, bolt és kertek várják a Beatles rajongóit
2019-09-17 09:02:40 | Hozzászólások: 0 | hirextra
Erős hétfő estét produkált az amerikai elnök
2019-09-17 09:02:17 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Vigyázó szemeink Rijádra, Teheránra, illetve egészében, a Közel-Keletre vessük ? tanácsolja az olajárak tegnapi megugrása kapcsán Pletser Tamás, az Erste elemzője
2019-09-17 08:50:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Babos Tímea nyolcaddöntőbe jutott a 250 ezer dollár (74,8 millió forint) összdíjazású szöuli keménypályás női tenisztornán, miután kedden két szettben legyőzte a lett Jelena Ostapenkót
2019-09-17 08:49:13 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Babos Tímea a legjobb tizenhat közé jutott a 250 ezer dollár (74,8 millió forint) összdíjazású szöuli keménypályás női tenisztornán, miután kedden két szettben legyőzte a lett Jelena Ostapenkót
2019-09-17 08:46:50 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez