Miután halálra gázoltak egy fiatal lányt a város központjában, az önkormányzat és a rendőrség máris javítaná a közlekedésbiztonsági feltételeket

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Miután halálra gázoltak egy fiatal lányt a város központjában, az önkormányzat és a rendőrség máris javítaná a közlekedésbiztonsági feltételeket

Forrong Cegléd lakossága, okkal. Durván 40 ezren lakják a Pest megyei kisvárost, húsvét előtti éjjel tragédia történt: a központban az egyik főutcán, kereszteződésben elütött egy autó egy 18 éves lányt és 22 éves barátját, a lány a helyszínen meghalt, barátja többszörös töréseket és belső zúzódásokat szenvedett.

Cegléden halálra gázoltak egy gyalogostEgy 19 éves lány életét vesztette, egy másik gyalogos pedig súlyosan megsérült. Súgjon!

Ha tud valamit a baleset körülményeiről, a gázolóról, arról, hogy a rendőrség és a polgármesteri hivatal miért nem lépett fel hatásosan az éjszakai száguldozókkal szemben, vagy hogy esetleg milyen összefonódások vannak a háttérben, kérjük, írjon a szerzőnek: roland.baksa@24.hu . Információját, személyes adatait bizalmasan kezeljük. Köszönjük.

A gázolót jól ismerik a kisvárosban, ő és társai gyakran rendeztek a belvárosban illegális gyorsulási versenyeket, és helyiek elbeszélése szerint többször kapták gyorshajtáson is őket. Helyiek aláírásgyűjtésbe kezdtek, és tavaly át is adtak a rendőrkapitánynak és a polgármesternek egy petíciót, kérve, hogy akadályozzák meg az életveszélyes és a környékbeli lakók esti pihenését is zavaró éjszakai száguldozást. Akkor, tehát közel egy éve a polgármester le is nyilatkozta, hogy napi szinten fog egyeztetni a rendőrséggel, hogy megoldást találjanak a problémára.

Már akkor voltak ötletek, hogyan lehetne az éjszakai versenyzést a városközpontban meggátolni – mindezidáig azonban alig történt valami, mesélték a 24.hu-nak helyiek. És most megtörtént a tragédia.

A tavaly az ügyben ígérgető fideszes polgármester, Takáts László most gyorsan össze is hívta a képviselő-testület ülését, és a rendőrkapitány tájékoztatását várta. Kényes dolog a felelősség és annak vállalásának a kérdése.

Az ülés után a polgármester a Facebook-oldalán arról számolt be, hogy

összesen tízmillió forinttal, gépjármű biztosításával segíti az önkormányzat a ceglédi közlekedésbiztonság feltételeinek javítását, a rendőrségi ellenőrzéseket. E mellett az önkormányzat megtervezteti a közlekedésbiztonság feltételeinek forgalomtechnikai szabályozásának lehetőségét Cegléden. Azonnali intézkedésként a rendőrök napi plusz 6 órában civil gépjárműből, mozgás közben is mérik a közlekedők sebességét.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Tízből nyolc magyar bízik abban, hogy legkésőbb egy év múlva már lesz védőoltás
2020-08-11 13:19:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Nagy Elek, a fővárosi vállalkozók szakmai szervezetének elnöke szembefordult Parragh Lászlóval
2020-08-11 13:00:45 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A túlhevült és megégett állatoknak intravénás folyadékokat és vitaminokat adtak, kettőjük életét így sem tudták megmenteni
2020-08-11 12:58:39 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tegyék ingyenessé a banki alapműveleteket azok számára, akiknek jövedelme nem haladja meg az átlagbért ? sürgette keddi budapesti sajtótájékoztatóján Z
2020-08-11 12:50:40 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Az esetek egyetlen, aucklandi család tagjaira korlátozódnak, ám több munkahely is érintett
2020-08-11 12:48:41 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A tűzoltók három vízsugárral oltják a lángokat
2020-08-11 12:40:23 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez