Miután halálra gázoltak egy fiatal lányt a város központjában, az önkormányzat és a rendőrség máris javítaná a közlekedésbiztonsági feltételeket

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Miután halálra gázoltak egy fiatal lányt a város központjában, az önkormányzat és a rendőrség máris javítaná a közlekedésbiztonsági feltételeket

Forrong Cegléd lakossága, okkal. Durván 40 ezren lakják a Pest megyei kisvárost, húsvét előtti éjjel tragédia történt: a központban az egyik főutcán, kereszteződésben elütött egy autó egy 18 éves lányt és 22 éves barátját, a lány a helyszínen meghalt, barátja többszörös töréseket és belső zúzódásokat szenvedett.

Cegléden halálra gázoltak egy gyalogostEgy 19 éves lány életét vesztette, egy másik gyalogos pedig súlyosan megsérült. Súgjon!

Ha tud valamit a baleset körülményeiről, a gázolóról, arról, hogy a rendőrség és a polgármesteri hivatal miért nem lépett fel hatásosan az éjszakai száguldozókkal szemben, vagy hogy esetleg milyen összefonódások vannak a háttérben, kérjük, írjon a szerzőnek: roland.baksa@24.hu . Információját, személyes adatait bizalmasan kezeljük. Köszönjük.

A gázolót jól ismerik a kisvárosban, ő és társai gyakran rendeztek a belvárosban illegális gyorsulási versenyeket, és helyiek elbeszélése szerint többször kapták gyorshajtáson is őket. Helyiek aláírásgyűjtésbe kezdtek, és tavaly át is adtak a rendőrkapitánynak és a polgármesternek egy petíciót, kérve, hogy akadályozzák meg az életveszélyes és a környékbeli lakók esti pihenését is zavaró éjszakai száguldozást. Akkor, tehát közel egy éve a polgármester le is nyilatkozta, hogy napi szinten fog egyeztetni a rendőrséggel, hogy megoldást találjanak a problémára.

Már akkor voltak ötletek, hogyan lehetne az éjszakai versenyzést a városközpontban meggátolni – mindezidáig azonban alig történt valami, mesélték a 24.hu-nak helyiek. És most megtörtént a tragédia.

A tavaly az ügyben ígérgető fideszes polgármester, Takáts László most gyorsan össze is hívta a képviselő-testület ülését, és a rendőrkapitány tájékoztatását várta. Kényes dolog a felelősség és annak vállalásának a kérdése.

Az ülés után a polgármester a Facebook-oldalán arról számolt be, hogy

összesen tízmillió forinttal, gépjármű biztosításával segíti az önkormányzat a ceglédi közlekedésbiztonság feltételeinek javítását, a rendőrségi ellenőrzéseket. E mellett az önkormányzat megtervezteti a közlekedésbiztonság feltételeinek forgalomtechnikai szabályozásának lehetőségét Cegléden. Azonnali intézkedésként a rendőrök napi plusz 6 órában civil gépjárműből, mozgás közben is mérik a közlekedők sebességét.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Ajánló - Szereplők: Kevin James, Rosario Dawson, Donnie Wahlberg, Leslie Bibb, Ken Jeong
2019-08-18 23:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Ajánló - BoJack Horseman: szombat esténként dupla résszel a Humor+ -on!
2019-08-18 23:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Az Albertfalvi kitérőnél egy 2016-os felújítás óta elviselhetetlen állapotok uralkodnak
2019-08-18 22:28:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
 Északkeleti
2019-08-18 22:10:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A Barcelona után az Espanyol is vereséget szenvedett a La Liga nyitófordulójában
2019-08-18 22:06:52 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A robbantás áldozatai számára árverést rendeznek, ami botrányba fullad
2019-08-18 22:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez