Majd 400 millióval tartozik az MTSZ saját kommunikációs igazgatója cégének

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Majd 400 millióval tartozik az MTSZ saját kommunikációs igazgatója cégének

A Magyar Hang azt állítja, hogy a Magyar Tenisz Szövetségnek 707 millió forintos tartozása van különböző cégeknek, többek között a a Nemzeti Sportközpontoknak és a TV2 Médiának, de a férfiválogatott volt szövetségi kapitánya sem jutott még hozzá a jussához.

A lap eztán a birtokukba jutott adatokra hivatkozva azt mutatja be, kik, mely cégek a legnagyobb hitelezők.

Őrült összegek mennek el pár napig álló teniszstadionokraígy kerül a 10 milliárd forint körüli összegre tervezett margitszigeti teniszstadion már az első kapavágás előtt több mint két milliárdba.

Tökéletesen látszik, hogy az MTSZ jelenlegi legnagyobb hitelezője a szövetség kommunikációs igazgatója és annak legszűkebb köre. Ráadásul Tamás Krisztina vállalkozása, az Open Time Kft. milliárdos bevételekhez jutott, míg a férje, Horváth Csaba által korábban tulajdonolt, majd a közeli barátja, Kovács Zsolt érdekeltségeibe átkerült A-Z Produkció cégek is több százmilliós bevételekkel zártak. Ráadásul az MTSZ tartozási listáját is ők vezetik: az A-Z Tenisz Produkció 382 276 000 forintra, míg az Open Time Kft. 2 730 000 forintra számíthat

? állítja a lap.

Richter Attila, az MTSZ főtitkára az Opten Time Kft. megbízásával kapcsolatban korábban azt nyilatkozta; ?Olyan partnert kerestünk, amelyik az adminisztratív feladatokat is felvállalja. Kevés idő volt dönteni, az Open Time bevonása volt az egyetlen út. Dönteni kellett aközött, hogy optikailag támadható megoldást választunk, és megtakarítunk több százmillió forintot, vagy több százmillió forint elvész a teniszsport számára.?

Honlapunk megkereste Köves Gábort, a férfi szövetségi kapitányt, aki nem cáfolta a lap állítását, jelentős, több havi honoráriumával tartozik neki is a szövetség. Köves úgy fogalmazott: ?ígéretet kaptam a tartozás mielőbbi rendezésére.?

A gazdaságilag labilis helyzet azért is érdekes, mert a szövetség elnöke Szűcs Lajos, aki azon túl, hogy fideszes parlamenti képviselő, az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának alelnöke.

Mi vezetett idáig?

A Magyar Teniszszövetség elmúlt időszaka elég zavaros, ügyektől hangos. A Richter Attila főtitkár operatív irányítása alatt álló szervezetben akkor robban a bomba, amikor megírtuk,

többször több száz millió forintot költött el pár napig álló teniszstadionokra. Majd kiderült, az MTSZ összekeverte Budapestet Wimbledonnal, mert bevállalta egy WTA füvespályás tenisztorna megrendezését.

A gazdálkodás miatt

nyomozást indított a Fővárosi Főügyészség, egyre másra mondtak le az elnökségi tagjai, a kormány nem a sportágat irányítani hivatott szövetséget, hanem a Vasast választotta szakmai partnernek a központi, több milliárd forintból létesítendő teniszcentrum létrehozásához. Ha ez nem lenne elég, a beszállítói kifizetések sem mentek rendben: tartoztak egyes munkatársaknak.  A kormány kivette a kezükből a versenyrendezést is. Az EMMI eljárást kezdeményezett a szövetség ellen. A magyar tenisztársadalom nyíltan kettészakadt, de az áprilisi közgyűlésen ez még nem vezetett az elnök és a főtitkár lemondásához, akik ha egyre szűkösebben is, de megőrizték hatalmukat.
folytatás

Legkedveltebb hírek
Több mint fél évszázad után ismét megjelent Magyarországon a magántulajdonú, menetrend szerinti személyvonat
2020-07-05 11:36:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Továbbra is kritikus állapotok uralkodnak déli szomszédunknál a koronavírus-járvány kapcsán
2020-07-05 10:53:58 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Az asszony beismerte tettét. (Bűnügy-baleset)
2020-07-05 10:30:39 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez