Nem tudom neki megadni, amit kér az ágyban

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Nem tudom neki megadni, amit kér az ágyban

A párommal hét hónapja vagyunk együtt. Két hónappal ezelőtt elmesélte, hogy az előző barátnője folyamatosan csalta, és ezt ő valahogyan perverzióvá alakította saját magában. Részletesen elmesélte, hogy az exbarátnője mit csinált másokkal, majd kiderült, hogy kényszerűségből alakította ki ezt magában, később erre is élvezett el. Szeretné velem is gyakorolni, de amikor feszegette a témát, éreztem, hogy abban a percben eltörik bennem valami. Azt látom, hogy nincs önértékelése, emiatt elveszítette a tiszteletemet. A másik oldalról pedig azt érzem, hogy kevés vagyok neki, hogy megadjam mindazt, amit kér az ágyban. Jobb, ha elengedem a szerelmünket. Azóta letett erről a hülyeségről és most már szeretném megmenteni a kapcsolatunkat, mert ezt a perverzióját leszámítva minden téren passzolunk. Kérem, segítsen megérteni, hogy mi lehet ennek a viselkedésnek az oka, hogyan alakul ez valakinél ki és milyen lelki mechanizmusok állnak mögötte. Szex közben szereti a fájdalmas harapdálást, ütögetést, és tudni kell róla, hogy fiatalon nem kezdtek ki vele a nők, mert csúnyának tartották.

Az olvasói levelet Kinga küldte nekünk, akinek természetesen álnevet adtunk. A cuckolding a téma, azaz a felszarvazós fétis, erről már többször is volt szó az olvasói levelekben.

Minden, amit tudni kell a cuckolding fantáziárólVajon normális, ha egy pasi arról ábrándozik, hogy valaki más keményen megdugja az ő feleségét? Mit lehet tenni?

A megcsalós szexuális fantáziának a féltékenység az alapja, tulajdonképpen maga a perverzió egyfajta szelepe annak, hogy az illető fél attól, hogy elveszíti a partnerét. A fantázia, az újra és újra elismételt megcsalás részletei a szorongás oldására szolgálnak, és mint ilyen, könnyen össze tud kapcsolódni a szexualitással. Ez a fajta perverzió akkor teljesedik be igazán, ha ténylegesen megtörténik a megcsalás, mégpedig az illető szeme láttára, de olvasónk idáig nem fog eljutni, hiszen idejében észrevette, hogy számára ez nem izgató és nem vonzó. A szexualitás lényege, hogy mindkét fél kölcsönösen beleegyezzen a történésekbe, legyen az harapdálás, ütögetést, pofozás, fenekelés vagy hármasszex.

Amennyiben valaki csak azért megy bele ilyesfajta szexuális tevékenységbe, mert a párját nem akarja elveszíteni, akkor jobb, ha végiggondolja a kapcsolat közös jövőjét. Akkor, ha a partner ráadásul azzal fenyegetőzik, hogy ha nem teszi meg, elhagyja és szakítás lesz a vége, akkor ez bizony súrolja a bántalmazás határát. Olvasónk esetében nem erről van szó, az ő partnere nagy valószínűséggel mazochista hajlamokkal rendelkezik: ilyenkor érdemes utána járni, hogy korábban, tinédzserkorában voltak-e mazochista jellegű vágyai, illetve hogy a fantáziában mikortól van jelen a megalázottság érzése, a megcsalás, a fájdalom.

A megcsalós fantázia általában felnőttkorban alakul ki, nem pedig a pszichoszexuális fejlődés részeként. Összetett okai is lehetnek, a mazochista hajlam és a félelem a megcsalástól együttesen is hozzájárulhatnak ehhez. Ráadásul evolúciós oka is akad: az úgynevezett spermaverseny, a versengés a jobb, erőteljesebb, dominánsabb, nagyobb péniszű férfival.

Olvasónk partnere esetében a pontos okokat tulajdonképpen csak pszichológus vagy szexuálterapeuta tudná feltárni, és viselkedésterápiával van lehetőség arra, hogy ezen változtassanak együtt, amennyiben igény van rá. Ha sikerült közösen a szexuális életet olyan mederbe terelni, ami mindkettejüknek jó és élvezetes, akkor nem érdemes különösebben ezzel foglalkozni, hiszen jól működnek együtt és szeretik egymást. Arra is kitérnék a válaszban, hogy olvasónk perverziónak írta le a megcsalós fantáziát, annak megvalósításának egy fajtáját, viszont ha ezen kívül másra is képes valaki szexuális izgalomba jönni, akkor nem feltétlenül beszélhetünk perverzióról.

Ez meg micsoda?

A 24.hu blogjában szakembernek teheted fel a kérdéseidet azokról a témákról, amikről nem szívesen beszélsz másokkal, legfeljebb netes fórumokon, Facebook-csoportokban próbálsz kutakodni a válaszok után. A tanácsokat, segítséget kérő leveleket a timea.sereg@24.hu email címre vagy a szakértő weboldalán, az stterapia.hu oldalon üzenetben küldheted el, a válaszokat pedig itt, a 24.hu-n közöljük. A feladók névtelenségét természetesen garantáljuk.

Szexuálterapeuta szerzőnk korábbi cikkeit ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: 24.hu/Besenyei Violetta

folytatás

Legkedveltebb hírek
Sőt még azt is meg lehet róla tudni, hogy ki jelenleg Magyarország miniszterelnöke
2019-09-20 21:13:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Megemelték egyéb juttatásait, így a politikus nagyjából pénzénél marad
2019-09-20 20:48:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A Falco KC Szombathely 161-158-as összesítéssel továbbjutott a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája selejtező első fordulójából, miután a pénteki visszavágón hosszabbítást követően 96-90-re kikapott a román CSM CSU Oradea vendégeként, írja az MTI
2019-09-20 20:43:07 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A beszélgetésünkkel egy időben kezdődik a Curtiz hazai karrierje, a film már a mozik műsorán, érkeznek az első kritikák, de a montreali győzelem után, gondolom, nagyon azért
2019-09-20 20:31:03 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Palkovics László pedig újabb fontos területet vehet át, ezúttal Varga Mihály pénzügyminisztertől
2019-09-20 20:29:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Halrudacskákat és kukoricasalátát ettek, azóta hányásra és hasmenésre panaszkodnak
2019-09-20 20:07:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez