Különleges ötlet segítheti, hogy jobbak legyünk az életmentésben

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Különleges ötlet segítheti, hogy jobbak legyünk az életmentésben

A Magyar Vöröskereszt tevékenységei között hosszú évtizedek óta kiemelkedő fontosságú az elsősegélynyújtás elméleti és gyakorlati ismereteinek minél szélesebb körben történő terjesztése, a társadalmi elsősegélynyújtás népszerűsítése. Az újraélesztés technikáit ? elméletileg – sokan ismerik, mégis kevesen mernék alkalmazni; a korábbi évek statisztikái szerint itthon 1000 emberből mindössze 17-en lennének képesek az újraélesztés gyakorlati kivitelezésére.

Itthon is használható lesz az életmentő mobilos alkalmazásAz ÉletMentő gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a mentőhívást a bajbajutottak számára.

Fontos tény továbbá, hogy Magyarországon évente több mint 20 ezer ember hal meg hirtelen szívmegállás következtében. Az Országos Mentőszolgálat tapasztalatai alapján a halálozások több, mint kétharmada megelőzhető lenne, ha a laikusok időben megkezdenék az újraélesztést. Ennek egyik lehetséges oka az, hogy a nyugati országokkal ellentétben hazánkban nem kap kiemelt szerepet az újraélesztés technikáinak minél szélesebb körű megismertetése.

Ezen szeretne változtatni a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete vadonatúj eszközével, a First Aid Game-mel. Az eszköz lényege, hogy a tantermi keretekből kilépve játékosabb formában, a szórakozás oldaláról közelíti meg ezt az ? egyébként nyers, de életfontosságú ? témát.

Fotó: Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezeté

Hogyan lehetséges ez? Egy olyan különleges flipperről van szó, ami csak akkor enged hozzáférést a játéktérhez, ha a játékos elsajátította az elsősegélynyújtás legelemibb fogásait. Mindezt a flipper tetejére rögzített ambufantomon keresztül teheti meg; ha sikeres az újraélesztés, a játékos előtt megnyílik a gép tematikus játéktere, és megkapja jutalmát: megkezdődhet a megérdemelt játék.

Fotó: Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezeté

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet First Aid Game flipperével rendezvényeken, iskolai programokon hetente akár 5-600 fő is elsajátíthatja, gyakorolhatja az újraélesztés fortélyait.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Az első, 1912-es útján egy jéghegynek ütközött és elsüllyedt luxushajó maradványait 14 év után először kereste fel augusztus elején egy expedíció, amely nagyfelbontású képeket készített a roncsról
2019-08-22 09:59:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
A Fedor nevű robotot az oroszok küldték az űrbe, hogy dolgokat mozgassanak vele
2019-08-22 09:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
73 éve, 1946. augusztus 22-én végezték ki Sztójay Dömét, aki Magyarország 1944. március 19-i me
2019-08-22 08:41:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Újabb 85 olyan alkalmazásra hívta fel a Google figyelmét a Trend Micro, amiket csak reklámok terjesztése miatt készítettek
2019-08-22 08:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A Florida Atlantic Egyetem kutatói valószínűleg aranyosnak és barátságosnak gondolták az Astro névre hallgató kutyarobotot, legalább is talán ez lehetett a szándék amögött, hogy emberi szemeket adtak neki – az eredmény viszont minden, csak nem cuki, sokkal inkább a frászt hozza az emberre
2019-08-22 07:10:02 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
A Huawei augusztus elején rántotta le a leplet a saját fejlesztésű operációs rendszeréről, a Harmony OS-ről (Kínában Hongmeng), amit a korábbi találgatásokkal ellentétben nem kifejezetten okostelefonokra, az Android leváltására szán a gyártó, hanem egy olyan megosztott rendszerről van szó, ami számos eszközt képes kiszolgálni, így tévéket, laptopokat, okosórákat és egyéb kiegészítőket is
2019-08-22 05:40:00 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez