Megbukott közösségi médiás oldalak

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Az alábbi cikkben bemutatunk 4 mára már enyészetté vált közösségi oldalt még a közösségi média előtti időkből. Mindegyik hatalmas népszerűségnek örvendett fénykorában, azonban a Facebook, az Instagram és a YouTube térnyerésével mind elbuktak. Ti ismeritek őket? Talán még használtátok is?

DailyBooth

A DailyBooth fotóblogging oldal másfél évvel a ma már legnépszerűbb kép- és videómegosztó alkalmazás, az Instagram előtt startolt, hasonló funkciókkal, mint az utóbbi. A maga nemében egészen gyorsan nagy népszerűségnek örvendett az internetezők körében. Az oldal látogatottsága és használata fénykorában, 2009-ben és 2010-ben rohamosan nőtt. Indulása után kevesebb mint 6 hónap alatt már 1 millió regisztrált felhasználója volt az oldalnak. Egy éven belül pedig már 3 millió megosztott fotóval és 10 milliónál is több kommenttel rendelkezett. Ez köszönhető volt annak, hogy sok ismert sztár, mint például Ashton Kutcher, állandó használója lett az oldalnak, ahol addig nem tapasztalt nyitottsággal osztották meg a rajongókkal mindennapi életüket. Ismerősen hangzik, igaz?

Google Buzz, Google Wave és Google Plus

Senki nem mondhatja el a Google-ról, hogy nem próbálkozik. 2009-ben rukkoltak elő a Google Buzz-zal, amelyet 2010-ben gyorsan le is váltott a Google Wave, végül 2011-ben nyerte el végleges formáját Google néven. Ez utóbbi vitathatatlanul a legemlékezetesebb a három közül. Ezt egy időben egészen sokan használták, de ők is vélhetően azért, mert automatikusan jött a gmailes e-mail-fiókjukkal. Egy biztos: minden egyes vérfrissítéssel a Google azt szerette volna elérni, hogy létrehozzon egy olyan közösségi médiumot, amely felvetheti a versenyt a már akkor is nagyágyúnak számító Facebookkal. A Google április 2-ai megszűnésével ez a tervük egy időre biztos, hogy meghiúsult.

Vine

Közösségi médiás legenda, és nem utolsósorban az egyik úttörő alkalmazás. A Vine megmutatta, hogyan férhet meg hatékonyan egymás mellett a videózás és a közösségi média. Az úgynevezett short-form videók (rövid, 10-15 másodperces videók) forradalmasítója, és számtalan ma népszerű és sikeres YouTuber és tartalomgyártó egykori ?törzshelye? volt a Vine. A Vine 2013-ban az év legtöbbet letöltött alkalmazása is volt az amerikai App Storne-nak. Sajnos azonban nem volt képes úgy megújulni és alkalmazkodni a feltörekvő trendekhez, mint mondjuk a Snapchat. így a felhasználók nagy bánatára 2016 végén végleg bezárta virtuális kapuit.

MySpace

Annak ellenére, hogy a MySpace még mindig működőképes, már közel sem az a közösségi site, amely korszakalkotóként létrehozta magát a fogalmat. A 2003-ban létrehozott közösségi oldal baráti kapcsolatok fenntartására, kialakítására, blogolásra, zenék, videók és képek megosztására és sok más dologra alkalmas felület, amely a populáris kultúrára is nagy hatással volt. A MySpace az Egyesült Államokban 2005 és 2009 között a legnagyobb közösségi hálózat volt, 2006-ban még a Google-t is letaszította a trónjáról mint a legtöbbet látogatott oldal. A Facebook térnyerésével és a közösségi média fragmentálódásával azonban rohamosan csökkent a népszerűsége. Olyannyira, hogy 2011-ben egy hónap leforgása alatt 10 millió felhasználót veszített és veszít azóta is. így habár a MySpace még létező és aktív oldal, gyakorlatilag már régen megbukott.

Forrás: Search Engine Journal

Fotó: Search Engine Journal

The post Megbukott közösségi médiás oldalak appeared first on Social Daily.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A 83 éves nemzetközi hírű zeneművész hétfőn halt meg egy bécsi kórházban ? közölte a Bécsi Állami Opera
2019-06-25 15:32:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Sok szempontból is különleges, mondhatni szimbolikus helyszínt választott a Samsung arra, hogy megmutassa, mire képesek a kijelzői
2019-06-25 15:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Horvátország és Szlovénia 28 évvel ezelőtt, 1991
2019-06-25 14:35:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Meglepően könnyű átverni a mesterséges intelligenciát
2019-06-25 14:33:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Az Apple elindította az iOS 13, az iPadOS, a macOS Catalina és a tvOS 13 operációs rendszereinek nyílt béta programjait, amelyek keretén belül bárki tesztelheti a szoftverek újdonságait, mielőtt azok teljes fényükben is kigördülnek az ősz folyamán
2019-06-25 14:28:39 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
Nem csak Magyarország sara, hogy néhány napja elkaszálták az uniós klímacélt, Lengyelország is vastagon benne van
2019-06-25 14:15:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez