Egy év alatt ötszörösére nőtt a Mészáros-gyerekek cége

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

A Mészáros-klán fénysebességgel növekvő építőipari vállalkozásba, ifj. Mészáros Lőrinc, Mészáros Beatrix és Homlok-Mészáros Ágnes többségi tulajdonában lévő Fejér B.Á.L. Zrt.-be olvad az Alcsúti Szálloda Projekt Kft. ? derül ki a cégbíróságra benyújtott dokumentumokból.

A Fejér B.Á.L. Zrt.-t sokáig a Mészáros-gyerekek cégeként tartották számon, mígnem édesapjuk, Mészáros Lőrinc egyetlen osztalékelsőbbséget biztosító 600 ezer forint értékű részvény megvásárlásával jogosulttá nem vált az osztalék 50 százalékára. A felcsúti milliárdos így minimális befektetéssel több százmillió forintra tehet szert.

Az Alcsúti Szálloda Projekt Kft. 2016 májusában alapították, a HVG cikke szerint a projektcéget azért hozták létre, hogy 80 szobás hotelt építsenek nem messze az Alcsúti Arborétum egyik történelmi épületétől, a Mosóháztól. A Habsburg-kastélyegyüttes klasszicista darabja 2016-ban lett a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványé. Tavaly a napi.hu szúrta ki, hogy a kormány 1,5 milliárd forintos állami támogatást hagyott jóvá a Pannónia Szíve térség fejlesztéseire, amely érinti Felcsút és környékét is. Sőt, a Pannónia Szíve turizmusfejlesztési koncepció egy projektterve éppen Alcsútdobozon javasol szállodaépítést: egy ötcsillagos, 80-100 szobás, klasszicista stílusú szállodát, amely a helyi golf klub, valamint a szomszédos etyeki Korda filmstúdió vendégeire és a térség borturistáira alapozná vendégkörét. Mészáros éppen idén szerezte meg az alcsútdobozi golfklubot:

Mészáros Lőrinc megvette Csányiék alcsútdobozi golfklubjátA Pannónia Golf és Country Club az elmúlt években idegen szigetként ékelődött be Orbánék és Mészárosék birtokai közé, ennek mostantól vége.

Az Alcsúti Szálloda Projekt Kft.-t éveken át a Mészáros-birodalmon belül tologatták: a vállalkozást a Mészáros és Mészáros Kft. és az R-Kord Zrt. hozta létre, majd a Talentis Group nevű Mészáros-beruházásokat kezelő holdingcéghez került, innen jutott 2018 szeptemberében a Fejér B.Á.L. Zrt.-hez, amibe hamarosan beolvad.

A benyújtott dokumentumok szerint a fúzió után a Fejér B.Á.L. Zrt. saját tőkéje (vagyona) 6,2 milliárd forint lesz, ami óriási ugrást jelent. A cég 2018-as mérlege még nem elérhető, de a vagyonmérleg tervezetből kiderül, hogy egyik évről a másikra mekkorát nőtt a vállalkozás:

2017-ben a Fejér B.Á.L. Zrt. saját tőkéje még csak 1,18 milliárd forint volt, ezt sikerült több mint az ötszörösére növelni.

Igaz, közben a vállalkozás tartozásai is nőttek, a kötelezettségállomány 3,8 milliárdról 4,4 milliárd forintra emelkedett. Ennél szembeötlőbb változás, hogy jelentős, 5,5 milliárdos növekedést mutattak ki a pénzeszközök (azaz a készpénz, illetve bankbetét) soron: míg 2017-ben még csak 997 millió forintot szerepeltettek ilyen címen, addig idén már 2,8 milliárd forintot tüntettek fel.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A Nottinghami Egyetem tudósai felfedezték, hogy a kávé képes stimulálni az energiaégetésben szerepet játszó barna zsírszövetet, ami kulcsfontosságú lehet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban
2019-06-25 10:10:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tudomásunkra jutott, hogy valakinek a kérésére bizonyos ?civilek? (más forrásból Fidelitast emlegettek, de ezt nem kezelnénk tényként) el fogják vinni a héten a buszmegállónkat – írta hétfő esti Facebook-posztjában a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Vas megyei szervezete a 444
2019-06-25 10:00:01 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A gyermekirodalom legendás írója, Janikovszky Éva szobrát avatták fel Erzsébetvárosban
2019-06-25 10:00:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Az idős férfi működőképes, engedély nélkül tartott mordállyal díszítette szobája falát is
2019-06-25 09:55:05 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A kormány CEU-ellenes lépéseinek ügyét csak ősszel kezdi el tárgyalni az EU bírósága
2019-06-25 09:52:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A KSH-felmérés elsődleges célja a lakbérek vizsgálata volt
2019-06-25 09:46:08 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez