Hatalmas Facebook-, Instagram- és WhatsApp-újítások

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Mark Zuckerberg a Facebook éves fejlesztői konferenciáján rengeteg izgalmas újdonságot harangozott be. Azonban ezek többsége inkább csak arra lesz jó, hogy egy időre elterelje a figyelmet a közösségi oldal folyamatos adatvédelmi botrányairól.

Instagram

Az alkalmazáson belüli kamera teljes átalakításon esett át. Ez lényegében nem volt újdonság, hiszen ahogy azt néhány hete megírtuk, Jane Wong, a ?közöségimédia-suttogó? már közzétette a fejlesztői alkalmazásban már egy ideje aktív új, átalakított layoutot, amely egy az egyben megegyezik a most megjelenővel. Ebben a legnagyobb változás az új úgynevezett Create Mode megjelenése lesz, amellyel szöveges és egyéb nem kép alapú posztokat hozhatnak létre a felhasználók.

Folytatódik az Instagram facebookosítása, hiszen ezentúl Instagramon is lehet majd adakozni Insta-sztoris matricák formájában. Továbbá hivatalosan is bejelentették, hogy a jövőben eltüntethető lehet a lájkok száma a képek és a videók alatt, ezzel ?elősegítve az egészségesebb Instagram-élmény megteremtését?.

Facebook

A Facebook Dating egyik újítása a Secret Crush (titkos szerelem) opció. Aki használja a Facebook társkeresőjét, az kiválaszthatja kilenc facebookos ismerősét, akibe titokban bele van zúgva. Amennyiben a másik fél is titokban hasonlóan tesz, akkor a Facebook Dating összepárosítja a feleket. Amennyiben a fellángolás viszonzatlan marad, úgy a Facebook ígérete szerint az így megjelölt fél sosem lesz erről értesítve.

A Facebook Messenger számítógépes alkalmazást kap, amely Windowson és Macen lesz elérhető. Ebben megtalálható lesz az ismerősökkel közös, élőben történő videózás lehetősége, a Watch Party. Továbbá nagyobb hangsúlyt fognak kapni a facebookos csoportok, ösztönözve a felhasználókat, hogy csatlakozzanak ilyenekbe.

Végül pedig a Facebook felülete is jelentősen meg fog változni. Azok, akik az alkalmazást használják, elvileg már láthatják ennek jeleit. Ezentúl sokkal kevésbé lesz hangsúlyos a Facebook jellegzetes kék színe, helyette inkább a minimalista fehérség fogja jellemezni az alkalmazást. Ez a dizájnváltás a következő hónapokban a webes felületen is meg fog jelenni.

Ami pedig a WhatsAppot illeti, a népszerű üzenetküldő alkalmazás egyre nagyobb figyelmet fordít az üzleti felhasználókra. Mostantól teljes termékkatalógusokat is meg lehet majd osztani az alkalmazásban, ez nagyban segíthet azoknak a kisvállalkozóknak, akiknek nincsen még saját weblapjuk.

A Facebook most bejelentett újításai egyrészről érdekesek, és valóban izgalmasnak ígérkeznek, másrészről viszont akár ?veszélyesek? is lehetnek. Hiszen minden egyes újítással, amelyet a felhasználók szórakoztatására találnak ki, több és több adat fog termelődni a felhasználókról, amelyekről előbb vagy utóbb úgyis kiderül, hogy helytelenül kezelték vagy tárolták.

Forrás: Buzzfeed

Fotó: Facebook

The post Hatalmas Facebook-, Instagram- és WhatsApp-újítások appeared first on Social Daily.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Több mint 9000 métert süllyedt néhány perc leforgása alatt az amerikai Delta Airlines egyik gépe szerdán
2019-09-20 20:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Fejlett réztermelést folytattak az ókori Edom királyságában - írta izraeli régészeti kutatásokra hivatkozva a Háárec című újság honlapja csütörtökön
2019-09-20 19:40:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Könnyen lehet, hogy a Sony nem egy, hanem két PlayStationt mutat be jövőre, ami felborítaná az eddig megszokott menetrendet
2019-09-20 19:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
73 éve, 1946. szeptember 20-án gördült le a futószalagról a legendás olasz robogó, a Vespa els&
2019-09-20 18:48:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Az Amazonas vidékén folyó erdőirtás jelentősen növeli a térség hőmérsékletét, csökkenti páratartalmát és megváltoztatja a víz körforgását ? mutatták ki amerikai kutatók
2019-09-20 18:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A jelek szerint a 4G-s Huawei Mate 30 Próba szánt Kirin 990-es processzor csak egy hajszálnyival maradt le a legerősebb androidos processzor, illetve az Apple A13 Bionic chipje mögött
2019-09-20 17:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez