Ki akar tűnni a tömegből a YouTube

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Ingyenes filmek és sorozatok a YouTube-on? Igen. Ingyenessé teszi saját, prémiumtartalmait a legnagyobb videómegosztó platform. A YouTube ezzel a lépésével szeretné felvenni a versenyt az olyan nagyágyúkkal, mint a Netflix vagy az Amazon. Ehhez azonban még meglehetősen gyenge a felhozatala?

Jelenlegi formájában megszűnik a havi előfizetéses rendszer a YouTube-on, jelentette be immár hivatalosan is a cég ügyvezető igazgatója, Robert Kyncl. A cég által eddig gyártott prémium-, eredeti tartalmak ezentúl már mindenki számára elérhetők lesznek. Mostantól csupán néhány reklámblokkot kell kibírniuk a rajongóknak, miközben kedvenc YouTube-os műsorukat nézik.

?A legtöbb médiagyártással foglalkozó cég csak és kizárólag a fizetéses rendszerben gondolkozik. Szerintünk éppen az ellenkező irány, a tartalmak ingyenessé tétele lehet a helyes út a jövőre nézve? ? jelentette ki Kyncl.

A cég azért egyelőre még nem válik meg teljesen a fizetős opciótól. A havi előfizetéssel rendelkezők ugyanis többek között azt az extra szolgáltatást kapják, hogy ők pár nappal vagy héttel korábban élvezhetik majd a frissen megjelenő tartalmakat. Az kérdéses, hogy ez a gyakorlatban mennyi felhasználót fog ösztönözni a szolgáltatás megtartására vagy előfizetésére, annak fényében, hogy a platformon megjelenő filmek és sorozatok egy idő után úgyis felkerülnek ingyenes megtekintésre is.

Ami a tartalmakat illeti, Kyncl bejelentette, hogy a Cobra Kai, a Karate Kid és Kevin Hart sportos vígjátéka, a What the Fit is visszatér 2020-ban egy-egy újabb évaddal. Sőt, egy fél mondat erejéig az is kiderült, hogy a YouTube jelenleg Justin Bieberrel dolgozik egy közös projekten, amelyről azonban többet egyelőre még nem árultak el. Ha ez még nem lenne elég, Paris Hiltonnak is lesz egy saját doku-reality show-ja a videómegosztón.

Az tény, hogy az ingyenessé tett saját tartalom meglehetősen érdekes, és egyben sokaknak kedvező lépés a YouTube részéről. Ugyanakkor valljuk be, a fent említett sorozatok nem éppen a legnívósabb kategóriába tartoznak, ami a minőségüket illeti, így a YouTube nyugodtan megteheti, hogy egy-két reklámmal tűzdelve ingyenesen fogyaszthatóvá teszi azokat.

Forrás: TechCrunch

Fotó: TechCrunch

The post Ki akar tűnni a tömegből a YouTube appeared first on Social Daily.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Az amerikai kormányzat éppen a készülék premierje előtti napokban tette világossá, hogy embargót rendel el a Huaweijel szemben, így rövid ideig az is kérdéses volt, lesz-e megvásárolható termék a Huawei-csoporthoz tartozó Honor mobiljából
2019-06-25 10:33:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Ép ésszel szinte felfoghatatlan, mennyi adatot fognak generálni mindössze néhány éven belül az IoT-eszközök az IDC legújabb előrejelzése szerint
2019-06-25 10:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A világon nagyjából 500 Boeing 737 MAX várakozik a földön, hogy kijavítsák bennük a végzetes hibát
2019-06-25 09:33:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A 12 éves Ella Casano betegsége miatt gyakori látogatója a kórházaknak, és természetesen ő sem szereti, ha infúziót kötnek rá
2019-06-25 09:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A tervek szerint szerdán mutatja be az Oppo azt a prototípus mobiltelefont, amelynek szelfikameráját már a kijelző mögé küldte a cég
2019-06-25 08:33:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Több ezren telepítettek egy olyan Chrome-bővítményt, amely azután igencsak bosszantóan kezdett viselkedni
2019-06-25 08:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez