Gyarmati Andrea: Operációt hozott a nyuszi

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Gyarmati Andrea: Operációt hozott a nyuszi

Vigyázz, mit kívánsz, mert gyakran teljesül a vágyad, és elcsodálkozol, milyen pontatlanul fogalmaztál ? mondta sok évvel ezelőtt a nagymamám. Hittem is, nem is, aztán, mint oly sokszor, kiderült, tökéletesen igaza van, mert amikor egy-egy elrebegett vágyam valóra válik, kiderül, ?nem ilyen lovat akartam?.

Az elmúlt évtizedekben, amikor sok volt a munka, sok a beteg, gyakran gondoltam, de jó is lenne kicsit otthon maradni, pihenni. Hát, most megkaptam.

Igaz, nem egészen így képzeltem a pihenést, de igyekszem ebből is kihozni a legjobbat.

Bő két hete megoperáltak, épp a névnapomra kaptam egy műtétet, a másnap érkező húsvéti nyuszitól pedig egy térdprotézist; azzal szórakoztatom magam gyógytornán, hogy ?nyuszi, hopp!?. Szóval itthon vagyok, gyógyulok, és becsülettel tornázom, még ha fáj is.

Olvasok jó sokat, és kitaláltam, átnézem az összes papírt, amit lehet, kiselejtezek. Kincsek kerülnek elő a fiókokból, és mivel tényleg nem kell sehová rohannom (amire amúgy sincs esélyem), bőven jut idő emlékezni is.

Fotó: iStock

Itt van mindjárt egy tegnap talált néhány sor. Az áll a lap tetején, mint tárgy, hogy H1N1, lejjebb pedig azon dilemmázunk a tömeghisztéria kellős közepén, hogy adjuk-e védőoltást az újfajta influenza ellen. Emlékszem, épp ebben a tárgyban olvastam egy cikket, amikor megszólalt a telefon: kellemes hang az iránt érdeklődik udvariasan, hogy nem zavar-e, majd elárulja, hogy ő XY, mégpedig a Z cég képviseletében, és azt szeretné, ha én lennék a H1N1 oltási kampányuk arca.

Szinkronicitás, avagy véletlen egybeesések, jut eszembe rögtön, mivel épp a napokban olvastam erről a jelenségről.

Érdeklődve hallgatom az ajánlatot.

Hosszú szöveg a nagy veszélyről és arról, milyen fontos az oltás, meg hogy az én orvosi és sportolói múltam, ismertségem hogyan segíthetne egy jó ügyet. Hogy miképpen van egy oltásnak és a hitelességemnek köze az úszómúltamhoz, azt persze azóta sem értem.

Kérek egy nap gondolkodási időt.

Ülök az íróasztalnál, lufiként nő az egóm az iménti dicsérettől, hogy lám- lám, mekkora nagy arc vagyok, még egy gyógyszergyárban is én jutok az illetékesek eszébe, ha kampányt kell csinálni. Vet szétfele a büszkeség, hogy hát végül is elég régóta jár a fejemben, hogy szívesen szerepelnék reklámban, például valami olyasmiben, mint Sophia Loren a szemüvegekkel, és tessék, ez is valóra válik, ám szerencsére visszatér a józan eszem.

Merthogy ez a felkérés nem divatra szól, hanem orvosi ügy, és vékony a jég, ami bizony könnyen beszakadhat.

Hívom a családtagjaimat.

Fotó: iStock

Móci, mint mindig, okos és megfontolt, azt mondja, ő aztán nem ért sem a betegségekhez, sem azok kivédéséhez, márpedig ebben az esetben az a fő szempont, hogy ez a konkrét oltás kell vagy sem, vagyis döntsem el én, az orvos, mit teszek, de szigorúan szakmai alapon.

Anyu kategorikus, mint mindig, nevezetesen hogy szó sem lehet róla, ez egy üzlet, és bele akarnak rángatni valamibe, amiről egyelőre nem tudni, mi is valójában.

Apu meg azt mondja, kislányom, ilyen lehetőséget nem utasítunk vissza, csináld csak.

Szóval pont ott tartok a tanácsokkal, ahová magamtól is eljutottam: sehol.

Olvasok még cikkeket, azokkal se látok tisztábban, és egyre nő bennem a kétség, hogy akarok-e főkolompos lenni valami ismeretlenben.

Ülök, gondolkodom, amikor megszólal a telefon, apu a vonalban.

Átgondoltam: mégse csináld, kislányom.

Az jut eszembe, biztos öblögettek Anyuval, aki meggyőzte őt, de kiderül, tévedek; amikor rákérdezek, Apu azt mondja, nem is beszéltek. Hát akkor mi történt? ?Arra jutottam, ha nem hiszel benne igazán, ne vállald el, mert előfordulhat, hogy a végén nagyon szomorú leszel tőle.?

Megrendülve köszönök el Aputól, mert érzem, pont ez a mondat hiányzott. És még aznap nemet mondok a cégnek.

A tanulság?

Ne csinálj olyat, amiben nem hiszel igazán. Semmi nem ér annyit, hogy elszomorodj tőle.

Kiemelt képünk illusztráció, fotó: iStock

folytatás

Legkedveltebb hírek
Három magyar versenyző is aranyérmet nyert vasárnap az úszó Mare Nostrum sorozat befejező, harmadik állomásának második napján
2019-06-16 21:22:33 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Sok munkát ad a vasárnapi vihar a tűzoltóknak, délután Bács-Kiskun és Pest megyébe, este pedig már Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe is riasztották őket kidőlt fák, lefújt tetőcserepek és leszakadt vezetékek miatt – tájékoztatta a katasztrófavédelem az MTI-t
2019-06-16 21:20:23 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Egy éve leginkább a világ különböző tájairól beérkező furcsa hírek váltották ki a legnagyobb érdeklődést, például egy kenyai férfi lebukásának története, aki akárhogy próbálta titkolni felesége előtt, hogy olykor szeretkezget a szobalányukkal, végül a lehető legbizarrabb módon bukott le egy szállodában
2019-06-16 21:12:18 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Szécsényi-Nagy Kristóf hozzátette: a lakásvásárlásoknál a jelzáloghitel-szerződéshez kapcsolódó kötelezettségvállaló nyilatkozat díja a közjegyzői szerződés szokásos munkadíjának 30 százaléka lesz az eddigi 50 százalék helyett
2019-06-16 21:08:38 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Hszi Csin-ping - akit hazájában gyakran a Micimackóhoz hasonlítanak - igen nagyra értékelte a gesztust
2019-06-16 21:05:28 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A Skóciában született Alex Ferns az HBO nagy sikerrel vetített Csernobil című sorozatának egyetlen epizódjában, ugyanakkor ikonikus szerepben tűnt fel: ő alakította a Glukhov nevű férfit, akinek a vezetésével a szovjet bányászok megakadályozták, hogy az 1986
2019-06-16 21:04:03 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez