A bedarált cafeteria nyertese lett a SZÉP-kártya

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A bedarált cafeteria nyertese lett a SZÉP-kártya

Idén a cafeteria-rendszer átalakítása miatt a feltöltések számottevően meghaladják majd a tavalyit. így például 70 százalékkal több juttatás érkezett az OTP SZÉP-kártyákra az első negyedévben, mint egy évvel korábban. A feltöltés összege meghaladta a 42 milliárd forintot, ami rekordnak számít. Emellett a költés is markánsan, 30 százalékkal nőtt az első három hónapban.

A SZÉP-kártya leginkább a tehetősek cafeteriájaAzoké, akik el tudnak menni szállodába pihenni.

A juttatás egyre népszerűbb, jelenleg minden harmadik hazai munkavállaló OTP SZÉP-kártyán kapja béren kívüli juttatását. A pénzintézet azt is közölte, hogy a megváltozott cafeteria-rendszerben január 1-jétől egyedül a SZÉP-kártya maradt kedvező adózású béren kívüli juttatás.

Az igénylések száma is rekordot ért el

A bevezetés utáni első teljes év, azaz 2012 óta soha nem igényeltek annyian OTP SZÉP-kártyát, mint az idén. Az első három hónapban a kártyaigénylések száma csaknem öt és félszeres növekedést mutatott a tavalyi év azonos időszakához képest.

Az MKB Bank közlése szerint 2019 első negyedévében, hónapról hónapra folyamatosan növekvő, összesen 6,1 milliárd forint munkáltatói támogatás érkezett az MKB SZÉP-kártya számlákra. A növekedés áprilisban is folytatódott, így az év első négy hónapjában a bank SZÉP-kártyájával rendelkező munkavállalók már több mint 10 milliárd forint juttatást kaptak. Az eddigi tapasztalatok alapján idén a 2018-as eredményeket jelentősen meghaladó lesz a beérkező juttatás összege.

A bank kártyabirtokosai 3,2 milliárd forintot költöttek ilyen módon. A költések belső összetétele (félmilliárd forint szálláshely, 2,4 milliárd forint vendéglátás, 0,3 milliárd forint szabadidő) igazodik az ilyenkor szokásos költési arányokhoz. Az MKB szerint az év későbbi szakaszában nő majd a költés, így a szálláshelyi felhasználás aránya is emelkedni fog.

Példaként említették, hogy az áprilisi költés ? különös tekintettel a húsvétra ? megközelítheti a 2 milliárd forintot.

A K&H Bank pontos számot a negyedéves forgalmi adatokról üzleti titokra hivatkozva nem közölt. Annyit árultak el, hogy a tavalyi év azonos időszakához képest nagyjából másfélszeresére nőtt a feltöltött összeg. Az előző évekhez hasonlóan idén is a vendéglátás számla volt a legnépszerűbb ? számolt be róla az MTI.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Fertőzésveszélyesek, sokan nem megfelelően használják, ráadásul szelektíven sem lehet gyűjteni a szemetet
2019-08-23 18:26:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A közterekre kihelyezett hirdetményekben fenyegette meg a kutyatulajdonosokat nagy összegű bírsággal az V
2019-08-23 18:06:49 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A 79 éves férfitől elvették a bérlakását a szükséges jogi eljárás lezárulta előtt, emiatt kéne Székely Lászlónak véleményt mondania
2019-08-23 18:04:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Ryan Reynolds kidobott a YouTube-ra egy videót arról, hogy milyen próbálkozások voltak sajátmárkás piája, az Aviation Gin szlogenjének megalkotásakor
2019-08-23 18:00:23 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Kevesebb, mint egy nap alatt 123 millió forintnál is több pénzt gyűjtött Facebookon keresztül a Regnskogfondet nevű norvég civil szervezet
2019-08-23 17:59:58 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Saját farkába harapott a kígyó.
2019-08-23 17:55:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez